Wellnessresort De Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve

De Zwaluwhoeve: wie kent deze sauna niet? Dankzij een groot marketing offensief heeft vrijwel heel Nederland wel een keer de mogelijkheid gehad om Sauna De Zwaluwhoeve (in Hierden, bij Harderwijk, provincie Gelderland) vrijwel gratis te proberen. Het kan er wat druk zijn. Maar als je betaalbaar naar de sauna wilt, ruim de keuze uit cabines wilt hebben en geniet van een grote ligweide, is de Zwaluwhoeve het overwegen waard.

Faciliteiten bij de Zwaluwhoeve

Zowel binnen als buiten kun je bij de Zwaluwhoeve gebruik maken van een groot aantal verschillende saunacabines. Onder de faciliteiten van dit Veluwse complex behoren bijvoorbeeld een Finse panoramasauna, een houtgestookte kruidensauna, een kelo, een zoutsteencabine en een muziek sauna. 

Uiteraard beschikt De Zwaluwhoeve ook over stoombaden, infraroodcabines en zwembaden. Op mooie beschutte plekken vind je daarnaast een paar bubbelbaden. Over de hele ligweide staan vele ligstoelen, ook op rustige plekken. Die ligweide omspant 15.000 m2 en kan met recht royaal genoemd worden. 

Je hebt bij Wellnessresort De Zwaluwhoeve de mogelijkheid om verschillende beauty behandelingen in te plannen. Zo kon als een van de eerste plekken in Nederland de Garra Rufa visjes aan je laten knabbelen om dode cellen te verwijderen in De Zwaluwhoeve (het concept Dr. Fish). Je steekt je hand in een soort aquarium en de vissen eten de overbodige schilfers en eelt van je voeten of handen.

Ook op de meer lifestyle onderdelen loop De Zwaluwhoeve voorop. Zo ontwikkelde men hier het concept 'Mindspa'; een behandeling op basis van licht en geluid. Via het Vitaliteitscentrum van De Zwaluwhoeve kun je tegen extra betaling ook workshops yoga of een klankschalensessie boeken. Zes keer per dag, elke twee uur, kun je gratis een opgieting met telkens een ander thema bijwonen in de houtgestookte buiten cabine.

Heb je behoefte aan wat meer privacy, boek dan een van de privé kleedkamers.

Sfeer bij de Zwaluwhoeve

Laten we eerlijk zijn: de meeste mensen noemen De Zwaluwhoeve 'druk'. Het complex heeft een grote capaciteit en laten ook veel mensen binnen. Het komt wel eens voor dat je moet wachten om een cabine in te kunnen of dat er een rij staat bij het eten. 

Een voordeel van De Zwaluwhoeve is dat je zonder al te veel moeite hier goedkoop naar de sauna kan gaan. Een kortingsbon voor dit complex is makkelijk gevonden. Dat je daarmee ook mensen tegenkomt die nog niet zo vaak naar de sauna zijn geweest en de sauna etitquette niet goed kennen, is onvermijdelijk.

 

Kaart

Reacties van bezoekers

afbeelding van Hanneke
Hanneke
Sluiten die tent!
Er staan al vele negatieve berichten over de Zwaluwhoeve. En helaas, alles klopt! Waarom blijven mensen gaan??? Omdat er overal goedkope kaartjes te verkrijgen zijn. Toch maar niet meer gaan mensen, want het lijkt wel steeds beroerder te worden. Vandaag de badjas van mijn dochter misschien per ongeluk verwisselt. En misschien ook niet! Want wij vonden het drinkflesje, (met dolfijnen) in de douche terug. Toch bleef er een grijze badjas hangen bij de opgiet sauna en daar is mijn dochter mee naar de receptie gegaan. ze moest hem daar achterlaten. Toen we naar huis gingen, was de badjas nog niet omgeruild of opgehaald. mijn dochter wilde de jas meenemen en een tel. nr. daar achter laten. we kregen hem niet mee. Het was een verjaardag uitje, wat eindigde in een grote teleurstelling en het eten was ook niet te pruimen, daar hadden we in het rest. al iets van gezegd. Dan hoe ze bij de receptie tegen ons te keer gingen, niet normaal! KLANT KONIG,!!! Hebben ze daar nog nooit van gehoord!
afbeelding van Franco de Rosa
Franco de Rosa
Wat een deceptie
Er veel over gelezen en gehoord. Een tot de verbeelding sprekende website tot.......................je er na drie uur rijden binnen bent. We wisten niet hoe we na twee uur weg moesten. Snel de dichtstbijzijnde uitgang zoeken. Als je hier moet relaxen, dan ben ik echt van een andere planeet. Leek wel een goedkoop slachthuis, waar mensen op elkaar gepropt worden. Never again! gassie
Nooit meer
Op maandagmiddag 7 oktober 2013 zijn we hier even geweest, maar waren al na een half uur vertrokken. Veel te druk. Het was onze eerste keer hier. Ik reserveerde 's ochtends online en kon terecht. Waarom reserveren als het zo druk is? Het vinden van het kledingkastje (1 kastje voor 2 personen, geen hangers te vinden dus alles maar op elkaar gezet) was een probleem. Het kastje moet buiten de kast/kleedruimte met polsbandje geopend worden. Tijdens onze wandeling door het complex en buiten bleek het erg druk te zijn tijdens deze zonnige middag. Alle sauna's en het zwembad buiten zaten bomvol. Bij het uitchecken zei de receptioniste dat ze zo'n drukte ook niet verwacht had op deze normaal rustige maandag. Gelukkig hadden we geen diner gereserveerd en hadden we korting op de entree. Op naar de Veluwse Bron. Daar bleek al uit de inzet van extra parkeerterreinen dat het erg druk was. We gingen naar Thermen Bussloo en daar was het wat minder druk.
afbeelding van Linda
Linda
NOOIT MEER!! wat een viezigheid!
Inmiddels ben ik vorig jaar 1 x en dit jaar 1 x in deze sauna geweest. Vorig jaar had ik al zoiets van slik wat vies hier, maar dit jaar wilde ik ze nog 1 x een kans geven. Maar ik ben er klaar mee. Wat een smerigheid alom. Dit jaar hebben ze een buitenserre gebouwd, waar je kan eten/relaxen en ook mag roken. Nu ben ik zelf geen roker, maar werd op deze manier toch gedwongen om in de rook te gaan zitten. Ook de musjes hebben hierin vrij baan om alles onder te poepen. Banken onder de poep bv.. Personeel zag lege borden niet, dus deze bleven staan wat feest voor de musjes was natuurlijk. Bij het Buffet diner in het restaurant viel me op dat er hele oude versleten vieze eetstoelen waren. Deze hadden zeker geen zitting om zo op te gaan zitten. Handdoekje neergelegd en daar uiteindelijk op gaan zitten. Maar met dit handdoekje had ik mezelf al een paar keer afgedroogd.. dus ja hoe schoon is het dan voor de volgende zitter? Nabij het zwembad (binnen bij het warme dompelbad) was er een personeelslid aan het watervegen.. pff wat een smerig water zeg! Hier had best even een slang met water overheen gemogen. Kleedkamer wat ons toegewezen was, was smal en lang... twee bankjes... Doordat het geen mooi weer was, was het erg druk en konden we ons amper bewegen om ons te kunnen omkleden. Voor mij is het nu genoeg geweest en Zwaluwhoeve zal mij hier niet meer zien.
afbeelding van de sauna zonder service
de sauna zonder...
bij de poot genomen
super druk, dicht op elkaar en lang niet overal schoon en fris. wilde een Diner (Drunch) om boeken naar een lunch. was al betaald. Kon maar even 10 euro p.p. bijbetalen. (en zo'n lunch kost maar 15 euro) zo schofterig allemaal. lang wachten op de koffie met Appelflap. (wel erg lekker trouwens) Biertje besteld: mocht het merk kiezen en ging voor een Brand: werd gebracht in een Heineken glas. "staat Heineken op maar is Brand hoor" wordt er dan ook nog gezegd. Een Rivella van 2,50 niet in een flesje maar in een coca cola glas.
afbeelding van Dirk
Dirk
Heel goed ontspannend
We waren op ´n woensdag,was druk,maar niet zo dat je nergens op of in kon,aankomst stonden we in de rij,maar bij binnenkomst was alles verspreid,zag je niet zo heel veel meer van,het personeel was heel vriendelijk,we konden het eerst niet vinden waar alles was,maar de gastvrouw zag dat en heeft ons geholpen,de behandelingen zijn met ons goedvinden geplaatst, wij hebben ´n hele mooie,(het was heel mooi weer)en goed behandelde en ontspannende dag gehad,het eten was heel lekker en veel,alleen het bed in het hotel was heel hard,maar dat is persoonlijk. Heel mooi complex,groot en genoeg plaats voor iedereen op die dag, Je moet alleen wel even de rekening controleren als je weggaat. Dus om kort te gaan TOP.
afbeelding van G.Pampiermole
G.Pampiermole
heerlijk ontspannend, vlotte bediening
voor mijn 70 verjaardag een saunabon van mijn kinderen/schoondochters gekregen, incl High Tea.Samen met een van de zonen deze bon heden ingewisseld. Heb geweldig genoten. Helaas was de nieuwe ochtendjas van mijn zoon verdwenen.In een der zakken zit echter een kaartje met onze achternaam (pampiermole) erop geschreven zodat we een kleine hoop hebben dat iemand dit heeft opgemerkt. Info ed svp naar de zwaluwhoeve,
afbeelding van Maria
Maria
Vreselijk.....niet doen!!
Wat een ADHD nest van " plezier " ...als je echt lekker gestrest thuis wilt komen, raad ik je deze " sauna , aan. Heeft niets met sauneren te maken, maar met zakken vullen van het management...
afbeelding van sharon
sharon
Zwaluwhoeve
Ik,ben op een maandag,met een hele goede vriendin,naar de Zwaluwhoeve geweest, omdat ik de vrijdag ging trouwen ! Ik heb een zeer ontspannende dag gehad. Ik was heel erg relaxt ! Ik heb echt genoten ! Toen we gingen trouwen,was ik zeer ontspannen ! Ik kan het iedereen aanraden !
afbeelding van Rita
Rita
onpersoonlijk en niet professioneel
Tien jaar geleden regelmatig deze sauna bezocht, was goed verzorgd altijd en vriendelijk personeel. Sinds de uitbreiding is er veel van de vriendelijkheid en professionaliteit verloren gegaan. Vragen stellen over bijvoorbeeld de reserveringskosten worden gelijk afgedaan als onbelangrijk en bij doorvragen hierover gooide de telefoniste zelfs de hoorn op de haak. De keuze uit de vele sauna's is prettig maar de massa heeft zeker ook nadelen (boven op elkaar zitten o.a.) De lunch is goed verzorgd maar men mag niet te lang treuzelen! Enfin, je hoeft hier niet naar toe en het is maar goed dat er in dit land veel keuze is aan sauna's. Zwaluwhoeve staat al lang niet meer boven aan mijn lijstje.
afbeelding van jean en hind
jean en hind
deze doen we nooit weer
Tja, waar zullen we beginnen. De warme douches waren lauw, en koude douches waren bijna niet te vinden, meerdere faciliteiten dicht voor onderhoud. De timmerlieden lopen tussen de naakte gasten. Heeeel druk, konden niet eens in een sauna zitten Rommelig, oud en kan heel goed een likje verf gebruiken. De sauna's waren koud en we kregen 1 klein kastje om de spullen voor 2 personen in te doen.
afbeelding van Gast
Gast
Koud! Druk! Niet om te ontspannen.
Lekker een dagje ontspannen..? We zijn hier in januari 2013 geweest. Het was druk! Meestal vind je in een sauna de mensen niet terug. Hier dus wel. Wij hadden dinerbuffet erbij, maar wat slecht. Niet wat je van een welness resort verwacht. Weinig keus en ik geloof veel kant en klaar (uit blik ). En het was in het restaurant koud! Na lang zoeken eindelijk in het restaurantje buiten het hoofd gebouw een warme plek gevonden om het eten te laten zakken, gaan zij dicht! Om 18.00u. Er loopt weinig leiding rond voor mij gevoel om alles aan te sturen. Wij gaan niet meer en zeker niet voor dat geld!
afbeelding van tonia
tonia
Stress in de sauna
Alles wat dit wellness oord zegt te zijn, kan nooit gerealiseerd worden door: Koele en kille ontvangst, wachttijden bij iedere voorziening, kletsnatte en glibberige vloertegels, in stilteruimten een kakafonie van kakelende mensen, stampvolle sauna's en hotpools, lauw stoombad, zogenaamde gratis drankjes tijdens lunch die later wel afgerekend moeten worden, weinig toiletten, prijs/kwaliteit ver onder de maat!! Kortom,als je houdt van filevorming, volle kleedruimtes, kleine kledingkastjes (een kastje voor 2 personen), hutje bij mutje in de sauna's, koude stoombaden, tegen elkaar aanzittende en luidpratende mensen; kies dan voor de Zwaluwhoeve! Het management ziet u graag komen, volgens mij worden alleen zij er beter en ontspannen van!
afbeelding van Rijk Broekhuis
Rijk Broekhuis
Fantastisch genoten
Wij zijn op maandagmiddag 17 December vanaf 14.30 tot 23.00 in de Zwaluwhoeve geweest. Inderdaad is het 's-middags wel redelijk druk en gezellig bij de sauna's. We hadden een vakantieveiling bon met drunchbuffet dat om 15.30 begon. Heerlijk spareribs gegeten/pizza en salades en soep vooraf. Het was rustig tijdens het buffet en goede bediening. Hierna van alle goede warme sauna's genoten en van de zeer sfeervol verlichte entourage met kerstverlichting. De tubs waren lekker warm, echter de bubbelbaden vertoonden geen bubbels meer. Fantastisch genoten en het zwembad was lekker op temperatuur, evenals de panaramasauna op de bovenverdieping. Heerlijk gelounged op de overdekte loungeseats incl. fleecedekens. Vond het allemaal toppie en na 20.00 werd het overal erg rustig. Jammer dat de opgietsauna niet meer in bedrijf is. Verder heb je gigantisch veel keuze om te kiezen tussen de vele verschillende sauna's en baden. Voor mij een topper en lekker in de buurt.
afbeelding van meijer
meijer
eens en nooit meer
Wat een drukte en wat een onverschillig personeel. Veel te veel mensen die ook in de saunacabines veel te luid praten. De cabines worden niet warm vanwege het in- en uitlopen van al die mensen. Bij het begin dien je te douchen, maar tussen de douches, waar je je handdoek ophangt is het ook zo nat dat je goed moet opletten dat je handdoek niet over de grond zwiept en zeiknat wordt. Nee, een hoop poeha via de media, maar ze kunnen beter meer aandacht aan hun gasten besteden en ze het gevoel gevel welkom te zijn, want dat ontbreekt helemaal in de Zwaluwhoeve.
afbeelding van jan t
jan t
prima
5 december waarschijnlijk prima dag, druk maar goed te doen; keus genoeg. mooie sauna vriendelijk, jong attent personeel!
afbeelding van familie
familie
geen ontspanning niet relaxen
Jammer dat het zo massaal is bij binnenkomst is het al druk al verwacht je dat het zich wel zou verspreiden in het complex echter bij een sauna buiten in een rij wachten tot iemand naar buiten kwam dan kon er weer iemand in dit gold voor alle faciliteiten, je verwacht om een dagje te relaxen en dat gaat niet op deze manier gelukkig hadden wij gratis kaartjes als we hadden moeten betalen hadden wij het weggegooid geld gevonden. Wij bezoeken wel vakers saunaᷰs ook daar kan t wel eens druk zijn maar niet zoals hier, te weinig faciliteiten voor het aantal bezoekers wij komen hier dus niet meer ook niet met een gratis kaartje.
afbeelding van Karin
Karin
Slecht
Vreselijke drukte echt geen ontspannen dag gehad, je gaat er heen om te relaxen maar de stress begint al bij binnenkomst. Lange rijen om binnen te komen. Dan naar de kluisjes waar je je kont niet kan keren. Vervolgens kan je nergens je spullen kwijt en dan nog eens proberen een plekje te bemachtigen in de sauna. Onbegonnen werk!! Relaxen of even lekker liggen om uit te rusten ho maar, nergens plaats. Van ellende ga je uiteindelijk na 3 uurtjes te hebben overleefd naar huis!! Nooit meer en ik raad het ook niemand aan, snap echt niet dat ze niet een maximaal aantal personen toelaten!! Geen aanrader dus!!
afbeelding van Trish
Trish
Never again!!!
Geen wellness centre maar nog slechter dan een fast food centre met zwembad! slechte informatie, no value for money! Eten is chemisch en heel slecht! Het aller ergste zijn de kruidenbaden die voor zitten met chloor omdat er zoveel mensen in gaan, niks geen kruiden! hebt er zelf last van als je naar huis rijdt! Slechte ervaring, ga er niet naar toe!
afbeelding van Jan Janssen
Jan Janssen
Slecht
Een waardeloos sauna. Een fabriek! Je gaat naar de sauna voor je rust! Alles is overvol. Waarom is er niet een limiet aan de aantal bezoekers. Personeel waren onvriendelijk en bijna vijandelijk. Nooit meer!
afbeelding van Annet bakker
Annet bakker
Ontzettend druk, niet ontspannen thuis gekomen
Het doel van een sauna is in mijn ogen een dagje ontspanning, de stress begint al zodra je binnenkomt, je wordt meteen gescheiden, er mag maar 1 persoon inchecken. Het kastje is veel te klein voor twee personen, de kleedruimte krap en bloedheet, kastjes vallen dicht. Overvol, je moet echt inschikken of dingen overslaan omdat het vol is. Waarom geen limiet, zo druk is echt geen ontspannen meer, ook is het erg gehorig, kortom voor mij zeker niet voor herhaling vatbaar. Ik kon pas ontspannen in de auto naar huis. Het buffet vonden we ook matig. Ook na afloop stond er op de rekening ineens een toeslag voor dinsdag? Zou er dan morgen een toeslag voor woensdag worden berekend. (bij de massage) uitleg kregen we niet, het was gewoon zo, dus gewoon betalen. Prijzen zijn ook aan de hoge kant, maar dat is bekend, je neemt toch wel wat als je een dagje uit bent, dus daar profiteren ze van.
afbeelding van Ton van Heelschut
Ton van Heelschut
Nooit, nooit meer
Niet te geloven: ik heb veel sauna's gezien van binnen en kon me overal wel ontspannen, maar in De Zwaluwhoeve gaat dat niet lukken. Ze hebben blijkbaar een fantastische marketingafdeling die ervoor zorgt dat het afgeladen vol zit (veel goedkope entrees), maar verder is het huilen met de pet op. Overvolle parkeerplaatsen, rijen, onvriendelijk personeel, overvolle sauna's, matige hygiëne en regelmatig te koud in sauna's en baden. Een dagje Wellness is (normaal) voor mij een dag ontspannen en rozig thuiskomen; ik kwam hier gestresster vandaan dan dat ik binnenkwam. Zonde, want met minder gasten, beter personeel en lekkerder eten (en wat vaker schoonmaken) zou er vast iets leuks van te maken zijn. Nooit, nooit meer voor mij.
afbeelding van leonie
leonie
slechte recensies
Ik heb voor zondag gereserveerd, maar de recensies zijn erg slecht. Ik twijfel zeer of ik ga!
afbeelding van Marian
Marian
Never nooit meer.
AFschuwelijke dag gehad in de zwaluwhoeve. In 1,5 uur hier naartoe gereden en dan krijg je deze teleurstelling. Van te voren een lunchbuffet en een dinerbuffet geboekt. NIET DOEN! Terplekke is het p/p €5,- goedkoper. Dus ik had voor 2 personen al €20,- teveel betaald. KASSA! Lekker binnenkomen. Ten tweede is het gewoon niet te eten. Je verwacht wat voor dat geld. Bij het lunchbuffet lopen ze wel met Halfvolle glaasjes verse jus dórange langs de tafeltjes. Met de vraag of je een glaasje jus dórange wilt. Je denkt dat het er dan bij hoort. Maar NEE HOOR, op de eindafrekening staan de glaasjes voor €3,75 per stuk. ZO hebben ze weer een kleine €8,- in kas erbij. KASSA! Sauna's vol, overvol, overal druk,druk,druk. Geen plek voor de badjassen. Het is een grote kakelende kippenhok. Toeslagen op bepaalde dagen. KASSA! De accomodatie en locatie is schitterend. Ze laten er alleen veel en veel te veel mensen naar binnen door gratis bonnen en vakantieveilingen. Dit verdienen ze weer schofterig terug door de drankjes en hoge restaurant prijzen. KASSA! Commerciele rotzooi waar je voor je verdriet nog niet heengaat. Jammer,want het complex vind ik schitterend. (2 jaar geleden geweest, toen was het nog niet zo erg. Toen had je nog de ruimte en culinaire hoogstandjes). Dit complex gaat ten onder in z'n eigen succes. Voor mij never nooit meer.
afbeelding van Frans & Martine
Frans & Martine
dagje relaxen? Niet naar de zwaluwhoeve gaan!!
Wij kwamen gisteren om half elf aan bij de zwaluwhoeve, op een maandagochtend. Volgens de telefoniste de allerbeste dag want dan is het het minste druk. Nou... eerst de auto maar een ergens parkeren en een eindje lopen. Da's niet erg na een lange autorit van 1,5 uur. Bij de receptie aangekomen, 5 baliemedewerksters met overal een rij van 5-6 koppels die staan te wachten. Ik dacht nog oke, het is een goot complex dus nou ja dat kan. Maar dan ben je aan de beurt, laat je twee flesjes water aansmeren en gaat naar de kleedkamer. Daar begint de pret... je staat hutjemutje om te kleden, komt daar al letterlijk in aanraking met andere mensen. Voor twee personen 1 locker die op de grond staat dus als je charmant bukt... Oke, badjas aan en naar saunaplein 1. Druk, eerst even douchen, wachten dus want er staat een rij en dan een plekje zoeken om je badjas op te hangen ( let wel maandagochtend elf uur). Rondje langs de sauna's gelopen. overal geen plek om te gaan liggen. Iedereen zit hutjemutje. Ah, een plekje gevonden in de stiltesauna van 90 graden. Nou ja, stiltesauna... hele volksstammen kunnen niet lezen en 90 graden zal het ook niet worden met die schuifdeur die minimaal 3 keer per minuut opengaat omdat er iemand naar binnen komt of naar buiten gaat. Als haringen in een ton zit je soms letterlijk tegen elkaar. De andere sauna's en het andere saunaplein idem dito. Veel te veel mensen of veel te weinig sauna's. Het was, gelukkig, prima weer om buiten te zitten maar om 15 uur toen het zonnetje wegging zijn wij ook weer vertrokken. De flesjes water kosten maar liefst €5,75 per stuk zagen wij op het bonnetje bij het verlaten van deze waardeloze sauna. Dus beste mensen, ga naar je eigen regionale saunacomplex en geniet van de rust zoals een sauna kan zijn!
afbeelding van lotje
lotje
dagje niet relaxen
Gisteren met 4 vriedinnen naar de sauna geweest. We hebben hier maanden naar toe geleefd en hadden er heel veel zin in. Toen we aankwamen stonden er enorme lange wacht rijen dus voordat je binnen bent, ben je al 30 minuten verder. Daarna de kleedruimtes veel te klein voor al die mensen je kunt letterlijk je kont niet keren zonder dat je tegen iemand aan stoot. Dus het begon al helemaal niet relax, we hadden het alle vier al gehad. In de sauna zelf moesten we wel 30 minuten zoeken voordat we ergens naar binnen konden alle sauna zitten vol. We waren het helemaal zat en hebben een klacht in gediend, zelf het persooneel gaf ons gelijk, zelf komen ze nooit in de zwaluwhoeve omdat het veel te druk is. Dit is een klacht die veel vuldig voorkomt maar de directie doet hier dus helmaal niets aan. Dus ik raad iedereen niet meer naar deze sauna gaan, want het is geld kloppen rij. Daarnaast is het eten schrikbarend duur en moet je van de high tea niet verwachten dit zijn absoluut geen verse producten maar kant en klare klein hapjes die nergens naar smaken. Heeft dus niets met een echte high tea te maken. Dus we hebben nog nooit zo'n waardeloze dagje sauna gehad...
afbeelding van Zana
Zana
nu ja, niet echt goed en ook niet echt slecht
Wij waren al vaker in de Zwaluwhoeve, omdat deze sauna voor ons gunstig gelegen is, maar nooit eerder met een uitgebreid arrangement. De laatste keer was ongeveer twee jaar geleden. Sindsdien is de tuin onder handen genomen en uitgebreid, is er een sauna helemaal achter in de tuin bijgekomen, zijn er verschillende nieuwe terrasjes aangelegd en ook de relaxruimte Luiting was nieuw voor ons. De drukte is hetzelfde gebleven. Wij zijn veel buiten geweest om het gewoel bij de saunapleinen te ontwijken. De planten in de tuin stonden nog prachtig in de bloei en alles lag er verzorgd bij. De ligbedden staan nu wel heel strak en dicht op elkaar. Maar hoe slechter het weer, hoe meer mensen natuurlijk vooral binnen zijn en hoe drukker het daar ook wordt. 'S ochtends iets over negen bij de receptie hadden de dames meer aandacht voor een zieke collega (die waarschijnlijk even snel kwam binnenwandelen) dan voor de wachtende gasten. Ik begrijp dat je als collega's onder elkaar even wilt bijpraten, maar doe dat dan achter de schermen. Bij boeking via internet hadden wij vooraf een les Shamata meditatie geboekt en bevestigd gekregen, bij binnenkomst kon die dame er echter niets van terugvinden en hebben wij voor een les klankontspanning gekozen. (Op zich wel prettig, afgezien van een aantal storende omgevingsgeluiden.) In de kleedkamer was het druk, blijkbaar hadden ze te veel gasten kluizen in dezelfde ruimte gegeven. Vroeger kreeg nog iedereen een gratis kopje koffie of thee als welkom, ondertussen is dat volgens het kaartje met de huisregels alleen nog, wanneer je voor 10.00 uur binnen bent. Bij de receptie werden wij hiervoor niet uitgenodigd, maar de koffie die wij bij binnenkomst nuttigden stond achteraf niet op de rekening. Toen wij 10.00 uur bij de Dr. Fish op onze behandeling hebben gewacht, kwamen medewerkers binnen voor hun dienst. Mij viel op dat ze gewoon langsliepen zonder groet of een vriendelijk knikje richting de gasten. De behandeling zelfs stelde niet veel voor, voeten even afspoelen en dan met twee andere gasten de voeten in een bassin met visjes dompelen. Wij werden vriendelijk begroet, maar de uitleg was maar beperkt. Eerlijk gezegd merkte ik ook geen verschil voor en na. Later op de dag hadden wij ons net een rustig plekje in de nieuwe relaxruimte Luiting gezocht. Opeens kwam een medewerkster luid kletsend met een groep klanten binnen en na enige tijd werden wij vriendelijk verzocht de relaxruimte te verlaten, omdat het hele gebouw blijkbaar was afgehuurd voor een presentatie. Geef dat ergens bij de deur aan (of sluit de ruimte af), dan waren wij er niet eerst gaan liggen. Het lunchbuffet was “gewoon”, gedeeltelijk kant en klaar producten en niet echt een culinair hoogstandje, maar er was keuze uit koude en warme gerechten. Bij veel borden waren stukjes afgebroken, die horen toch gewoon uitgesorteerd! Ook de messen waren vrij snel na begin van de lunch al op of moesten eerst nog afgewassen worden. Ze weten toch hoeveel mensen gereserveerd hebben? Het zijn vooral deze kleine dingen en andere ergernissen (drukke sauna’s, gsm’s die in relaxruimtes afgaan of lange wachtrijen voor de opgieting), die op zich zelf niet zo erg zijn, maar allemaal bij elkaar toch een negatieve indruk achterlaten. Vroeger werden veel gratis entreebewijzen weggeven, nu komen misschien meer mensen met arrangementen van veilingsites binnen. Niemand betaalt het volle pond, maar ik denk dat door toeslagen en de horecaprijzen toch op een omweg extra inkomsten gegenereerd worden. Ik was benieuwd hoe de recensies op dit moment zijn, want de Zwaluwhoeve heeft natuurlijk al een slechte naam bij veel saunagangers. Wij hadden achteraf gezien een leuke dag met ons bij een prijsvraag gewonnen arrangement, maar als wij er 75 € p.p. ervoor hadden betaald zou ik toch iets kritischer zijn.
afbeelding van Mariel
Mariel
nooit meer
za 15 sept. geweest. Drunchen via vakantieveilingen. voor 44E geboden. Adm. kosten er nog bij een weekendtoeslag. 2x entree incl. uitgebreid bufet met de lekkerste lunch/diner gerechten, 2x kookboek incl. een toegansbewijz twv 40E. + het standaard riedeltje over de salounge en de shampoo's. wij zijn wel vaker geweest en houden rekening met de wachtrij bij de receptie en dat het allemaal ietsje minder is. Wel hebben het wel altijd lekker gehad daar en vonden het altijd heerlijk. Er is iets verander in het concept lijkt wel. Aankleding met PTMD, wel leuk. Deze keer aangekomen rond 10.00 uur. Konden de auto gelijk kwijt. Ontvangst receptie, prima, vriendelijke dame, wel een kwartiertje in de rij gestaan. 1 kluisje met zijn tweeen. Krap/druk in de kleedruimte. Voor 12.00 uur kon je normaal geen eten(alleen taart/muffin) bestellen. nu hebben ze een vroege vogel kaart. Koffie en thee, broodje filet en ham besteld, eten liep het water me niet in de mond van, vies beleg, taai brood, niet lekker knapperig. Thee koffie was goed. Bediening ronduit slecht. De dame die het personeel verdeelde was ronduit oncollegiaal arrogant en nep. Je voelde de spanning op de werkvloer. Een andere slome jonge dame had geen zin om te werken. Er liep nog een totaal onervaren onzekere jonge rond. Wel nog een super enthousiaste andere dame die je wel het ontspannen/gezellige ik heb er zin in gevoel mee geeft. Om 11.00 uur worden de kussen in de zitjes geplaatst, lijkt mij dat dit voordat de gasten komen dient te gebeuren, niet heel erg natuurlijk maar toch... Personeel in de ochtend komt niet als er om gevraagd word. Broodjes kon ik niet bij de bar bestellen, irritatiefactor liep toen op. Soep, veels te zout! ook bij eerdere bezoeken. Personeel in de middag/avond (studenten denk ik) waren prima, vriendelijk! Sommige sauna,s doen wat goor aan. Deur/greep ijsgrot vies! Geur voorhal houtgestookte sauna, smerig, is volgens mij een probleem daar, wel vaker geroken. Opgieting houtgestookte sauna wel erg lekker, super leuke man! Kruidenbad= een chloorbad geen kruiden. Vurensauna= heerlijk Hottube zijn niet hot. Lounge set liggen heerlijk er zijn er wel een beetje weinig aanwezig. Drunchen= let de lekkerste lunch en drunch gerechten! Echt GOOR, weinig niks van het lekkerste erbij! Wat viel dit tegen! Tacochips, ik hou meer van de naturel versie ipv paprika. Salsa wordt steeds dunner, guaqamolle, ook niet echt geweldig. Bitterganituur, ik ken lekkerdere maar kan er mee door. Fruitsalade, viel behoorlijk tegen helemaal voor prijs, appeltje 2 stukjes annanas en meloen. gooi een wat aardbeien en druifen in! Inkoop is nog geneens een euro! Kookboek is een kookboekje. Er zit een toegangsbewijs in twv 27,50E. een een kortingsbon voor de visjes a 7,50 E. Niks tvw 40E of zullen ze het boekje meerekenen? Receptie bij weggaan matig. 70E bij betaald. Wij gaan na dit bezoek niet meer heen! Hebben niet echt een dagje uit/ontspannen gehad. En het eten was echt heel slecht! Normaal als er iets niet aan je verwachtingen voldoet maakt het niet veel uit en zet je je erover heen, zo van kan gebeuren zeg maar...maar dit waren echt teveel negatieve ervaringen. Zonde hoor want een paar jaar eerder hadden wij wel altijd een leuke dag als we bij de zwaluwhoeve geweest waren. Volgende keer weer naar een andere leukere sauna, voor de prijs hoef je het niet te doen.
afbeelding van johan416
johan416
slechte ervaring met de Zwaluwhoeve.
Afgelopen zaterdag in de Zwaluwhoeve geweest. Een zeer slechte ontvangst, we waren 15 min. te vroeg, en werden letterlijk buiten gezet, mochten niet binnen op de ruim aanwezige banken plaatsnemen. Op de website staan andere openingstijden dan de tijden in werkelijkheid. De beloofde kop koffie bij aankomst vóór 10.00 uur moet nog komen. We kregen een klein plattegrondje van het complex, geen verdere uitleg. Zoek het zelf maar uit!! Gelukkig zijn wij echte saunagangers, zodat we weten hoe verantwoord de sauna te gebruiken. De eerste genuttigde kop koffie moesten we zelf halen, er stond een lange rij voor de bar, net de Efteling. Toen er uiteindelijk wel geserveerd werdt, duurde het erg lang. Een aantal sauna's waren nog maar 45 graden, er waren veel defecten, zoals de kleurencabine, waar we de kleuren zelf moesten bedenken, en de niet werkende douches in het letterlijk oude gedeelte. Ook het schoonhouden van het natte gedeelte werdt niet of nauwelijks gedaan. Positive punten waren er gelukkig ook; het ontbijt was echt zeer goed (we waren de enigen, wat niet zo gezellig is), de bijgeboekte lunch was goed, maar wel prijzig, € 15,00. Een groot nadeel; er wordt heel veel gerookt, en dat voor een gezondheidscomplex. Gewoon verbieden, of ergens in de wei bij de beesten laten roken, dan hebben de gasten er geen last van. Eens, maar nooit weer!!
afbeelding van Eefting
Eefting
Nooit meer!
Woensdag 8 augustus gingen wij weer eens na lange tijd naar de Zwaluwhoeve. We werden meteen opgesplitst om lange rijen te voorkomen. Na lange tijd elkaar weer "gevonden" omdat we beiden ergens anders heen werden gebracht. Half uur wachten op welkomstthee. Druk druk druk, overal. In het zwembad kwamen we mensen tegen die de dag ervoor geboekt hadden maar zelf vonden dat dat niet kon gezien de drukte. Ruim half uur wachten op lunch. Veel klagende mensen om ons heen. 2 stellen gingen klagend weg al vroeg in de middag vanwege de drukte. Wij kregen een high tea van die mensen aangeboden, was al betaald!!! Bij navraag kon dit dus niet. Iets bijboeken kan, iets afzeggen kan, maar een ander iets gunnen waar al voor betaald is kan niet! Belachelijk!!! Al met al veel ergernis ipv ontspanning waar we uiteindelijk voor kwamen! Het was onze laatste keer Zwaluwhoeve! Nog voor alle verbouwingen was het zo leuk en gezellig daar. nu is het commercieel en het personeel kijkt er zelf ook niet al te vrolijk bij. Heel erg jammer!!!

Pagina's

Laat een reactie achter