Bulgaarse Yoghurt In De Sauna

Bulgaarse yoghurt

Begin dit jaar won ik een fotovakantie naar Bulgarije. Nou zijn fotovakanties leuk, maar als je je te barsten sjouwt met je fotospullen (en voor mijn slechte rug voelt het al snel als je te barsten sjouwen), dan heeft je lichaam op een gegeven moment toch wat ontspanning nodig.

Laat ons hotel nou toevallig een spahotel zijn... Interessant.

Ze bleken een sauna, een stoomcabine, een bubbelbad, een behandelruimte en een hammam te hebben. En de prijzen! Bulgarije is goedkoop, dat wist ik wel, maar bijvoorbeeld een volledige hammammassage van een heel uur voor zo'n 17 euro is toch wel érg goedkoop! Dat heb ik dus maar meteen geboekt. Het was nog moeilijk kiezen, want er was een lange lijst met behandelingen en arrangementen om uit te kiezen - een ervan, jawel, met Bulgaarse yoghurt. Natuurlijk, hoe kon het ook anders.

Het bleek een verrassend mooie verzameling faciliteiten te zijn, met veel natuursteen en zo. Heel fraai. Alles netjes schoon, sauna goed heet, stoomcabine een goed stoomniveau, prettige temperatuur in de jacuzzi. Jammer dat er geen zwembad was, maar je kunt voor een lage prijs niet alles hebben.

Alleen het kledingvoorschrift vond ik niet helemaal logisch. Je werd geacht een handdoek of een soort saunameestersrokje te dragen, maar dan toch weer niet overal - want voor de jacuzzi ging dat uit. Wat het dan voor zin had om het überhaupt te dragen, was me duister, maar vooruit. Voor een hammam of een andere behandeling deed je het ook al uit, dus ... enfin, 's lands wijs, 's lands eer, zeggen ze. Niet zeuren, gewoon meedoen.

Heel even vroeg ik me af of de lage prijzen betekenden dat er een of andere onnozele wellnessmedewerker voor de behandeling zou verschijnen die niet meer scholing had gehad dan een massagecursusjes hier of daar, maar dat viel mee. Een uitgebreid gediplomeerde fysiotherapeute verzorgde de behandelingen, en deed dat uiterst vakkundig. De hammam was dan ook een genot, en na een dag met mijn camera en lenzen rondsjouwen deed het mijn rug erg veel goed.

Niet gek voor een Bulgaarse hotelspa!


Over Coen
afbeelding van Coen
Tolk-vertaler Engels/Nederlands en oprichter van Tolkonline.com. Coen schrijft niet alleen voor zijn beroep, maar heeft ook diverse blogs, en vertelt graag over zijn lievelingsvorm van ontspanning: sauna's bezoeken.

Reactie toevoegen