De Zwaluwhoeve: nieuwe ronde nieuwe kansen

Zwaluwhoeve tuin

De Zwaluwhoeve is aan het veranderen. Sinds de overname eerder dit jaar zijn ze hard bezig met renoveren en hebben ze hun prioriteiten en beleid aangepast. Nu begint de volgende fase: hoe laat je het publiek weten dat het de moeite waard is om De Zwaluwhoeve te herontdekken?  

Dan ben ik altijd weer extra blij met mijn functie bij SaunaGespot.nl. Ik heb namelijk eerder deze maand een kopje koffie gedronken met het nieuwe management en kreeg de mogelijkheid om de veranderingen met eigen ogen te zien.... En uit te proberen.  

Wat is er veranderd?

In ieder geval is er een nieuwe eigenaar. De Zwaluwhoeve is eerder dit jaar overgenomen door IWR. Dit is de organisatie achter Veluwse Bron in Emst, Elysium in Bleiswijk, Spa Puur in Tilburg en Spa Sense in Geldrop. Een grote organisatie die veel ervaring heeft in het runnen van een groot saunabedrijf. En die ervaring hebben ze hier nodig. Ze willen De Zwaluwhoeve namelijk anders op de kaart zetten.

De zwaluwhoeve is bij velen bekend als een heel groot en massaal complex met uitbundige kortingen. Daarmee maakt de Zwaluwhoeve bij velen een hate it or love it reactie los. In het huidige beleid zal de nadruk niet meer liggen op de grootste kortingen. In ieder geval wil IWR minder mensen toelaten en hebben ze een gastenlimiet ingevoerd. Daarmee pakken ze een van de grootste bezwaren aan die ook op veel review sites te lezen was, te druk. Daarnaast zijn ze bezig met het renoveren, aanpassen en uitbreiden van de faciliteiten. 

Vernieuwde faciliteiten

Het allereerste dat opvalt bij een bezoek aan de Zwaluwhoeve zijn de gigantische kleedkamers. Op de bovenverdieping zijn nu meerdere kleedruimtes met lockers. Er is ook een aparte doucheruimte en een föhnruimte. Eenmaal beneden besef je ineens hoe handig een plattegrond is. Het oogt onoverzichtelijk en juist ook daardoor knusser dan je zou verwachten bij zo'n groot complex. Een belangrijke tip: probeer niet alle saunacabines op één dag te bezoeken.

Een van de meest ruime onderdelen is de tuin. Vanaf de ingang gezien is de tuin eindeloos. Pas nadat je halverwege bent zie je strandstoelen en een strand met uitzicht op een stukje natuur. Dit markeert de achterkant van de tuin. Je kan de tuin trouwens ook in etappes bekijken. Er zijn namelijk verschillende plekken met ligbedden, saunacabines en baden.

In de gebouwen zelf is de Zwaluwhoeve ook aan het veranderen. Naast het uitbreiden van de kleedkamers wordt er op de begane grond gewerkt aan een winterserre. Ook zijn er veranderingen en uitbreidingen van de saunacabines, zoals: een sandelhoutcabine, vernieuwd interieur van de hamam en zijn ze aan het werken bij de stoomcabine van saunaplein 1.

Om alle wijzigingen te volgen is er een speciale sectie op de website van De Zwaluwhoeve. Klik naar Zwaluwhoeve.nl/vernieuwd om te zien hoe de Zwaluwhoeve verandert.

Ga jij De Zwaluwhoeve herontdekken?

Toen ik een bericht over De Zwaluwhoeve plaatste op onze Facebookpagina kwamen er veel reacties van mensen die eerst nog even afwachten. Er staan ook reacties van mensen die al geweest zijn en laten weten dat er veel ten positieve is veranderd. Ik ben in ieder geval heel benieuwd hoe de Zwaluwhoeve zich verder gaat ontwikkelen. Wat mij betreft is De Zwaluwhoeve weer een serieuze optie. 

Ga jij de Zwaluwhoeve herontdekken? 


Over Erik
afbeelding van Erik
Via Sauna Gespot kan Erik zijn sauna hobby combineren met zijn werk op het internet. Erik schrijft saunareviews, artikelen over sauna bezoek en over leuke arrangementen.

Reacties

afbeelding van Ineke Frens
Ineke Frens
ik ben er blij mee
Na jaren weer bij de Zwaluwhoeve geweest. Positieve verandering ondergaan. Wij zijn blij dat het niet meer zo overbevolkt is als voorheen.
afbeelding van monique
monique
benieuwd
Zal mij benieuwen of er gereageerd gaat worden... De hygiëne is erg belangrijk, schimmel bij de afzuiging, dat na een overname, er nog steeds zit, is ook niet echt een pluspunt...Ga voorlopig maar naar mijn favoriete sauna Palestra in Braamt... Of Welnesscenter Ryokan in Warnsveld dat a.s weekend weer open gaat. Ook een nieuwe eigenaar daar.. Ben erg benieuwd.
afbeelding van Manuel
Manuel
Voordeel van de twijfel
Nou Monique, het kan natuurlijk een toevalstreffer zijn (bij Bussloo ook al eens meegemaakt); De Zwaluwhoeve is nu van dezelfde eigenaar als (o.a.) De Veluwse Bron. Je kan natuurlijk niet verwachten dat alle verbeteringen in één keer doorgevoerd/uitgevoerd zullen worden. Heb inmiddels een mail richting Zwaluwhoeve gestuurd; ben benieuwd naar een reactie!
afbeelding van monique
monique
tsja
Nou Manuel.... Het is mij de laatste jaren zo tegengevallen daar. Ik dacht nog na de vorige revieuws, nieuw beleid, misschien toch maar weer eens gaan. Niet dus...?? !!
afbeelding van Manuel
Manuel
van goed naar...
Begin november 2014 hebben we een bezoek gebracht aan de vernieuwde Zwaluwhoeve (zie mijn review "grote sprongen gemaakt" hierboven. Ik was toen erg enthousiast. Gisteren (zaterdag 6 december) hebben we opnieuw een bezoek aan De Zwaluwhoeve gebracht. Helaas was deze ervaring (veel) minder positief. We begonnen met een 'duik' in het buitenbad..(bad waar je van binnenuit in kan komen) die was niet erg warm. Daarom maar naar de lavendelsauna gegaan. Hier was het heerlijk. Hierna even een rondje door de tuin gewandeld en een 'duik' in het buitenbad genomen. Deze was redelijk warm. Om even lekker op te warmen hadden we bedacht even in de panoramasauna plaats te nemen... tot onze verbazing was het op het plein warmer dan in deze sauna; we zijn dan ook direct weer naar buiten gegaan. Dan maar in de kleurensauna. Na 5 minuten in geel licht gezeten te hebben kwamen we er achter dat we geen andere kleuren te zien zouden krijgen; dit hing overigens ook aangekondigd buiten de sauna (later hoorden we dat dit probleem zich al zeker 6(!) weken voor doet). Dan maar even wat eten om vervolgens even te douchen in de 'oude' douche. Mijn aandacht werd hier getrokken door het plafond waarin de doppen van de centrale afzuiging zitten. Deze zijn geheel beschimmeld (was mij de vorige keren ook al opgevallen, maar daar wordt blijkbaar niets aan gedaan). Hierna zijn we in een van de sauna's op de begane grond gaan zitten, waarbij het bordje bij de ingang aangaf dat deze 70 graden zou zijn.. helaas, ook deze was (bij lange na) geen 70 graden. Bij het uitchecken hebben we ons ongenoegen kenbaar gemaakt en daar werd aangegeven dat de problemen bekend zijn: De Zwaluwhoeve is een ouder saunacomplex en daardoor wil de techniek nog wel eens uitvallen. Dit is natuurlijk waar, maar na de positieve ervaring van de vorige keer was dit een behoorlijke tegenvaller... Hopelijk is het de volgende keer weer beter!
afbeelding van Gerda Martijn
Gerda Martijn
De Zwaluwhoeve, mijn Sauna
Gister 10-11-2014 in de vernieuwde en verbouwde Zwaluhoeve geweest en ik heb genoten. Lekker rustig, iedereen die wil klesten blijft in het binnensauna's. Buiten zijn er 2 di- hard hete sauna's bijgekomen, en 3 kleine Hobbitsauna's. Allemaal lekkere droge sauna's. Een doorloopneveldouche voor de verkoeling... De opgieting, daar kan je een bonnetje voor halen en dat betekent 6 minuten wachttijd.... Voor de nieuwe kleedruimtes en restaurants zeg ik...... Ga gewoon zelf genieten. De Zwaluwhoeve was en blijft mijn meest favo Saunacomplex voor een echt complete verwendag. Alle oude kritieken..... weg ermee!
afbeelding van monique
monique
hoop op veel veranderingen
Na vaak de Zwaluwhoeve ""geprobeerd" te hebben. De hoop opgegeven. Bij allerlei abonnementen kreeg je gratis bonnen, vakantieveilingen. De echte saunaliefhebber was er niet meer te vinden. Wel de gezellige dagjes uit mensen. Zich niet houdend aan de gedragsregels. Heb er zelfs een keer gezeten (in een stiltesauna) 2 mannen luid en heftig communicerend. En later bleken deze heren werkzaam te zijn in de sauna. Als zelfs het personeel zich al niet weet te gedragen. Dat was voor ons de bekende (sauna) druppel en absoluut de laatste keer. Maar nu, een nieuwe eigenaar, ach toch maar weer een keer proberen... Moet er nog wel héél hard over nadenken...
Dat lijkt op mijn ervaring
@Manuel, leuk om te horen. Ik vind de Zwaluwhoeve een mooi en uitgebreid complex. Erg leuk dat deze nu minder druk lijkt te zijn zodat je weer kan genieten.
afbeelding van Manuel
Manuel
grote sprongen gemaakt
Ongeveer een jaar geleden hebben we een bezoek aan De Zwaluwhoeve gebracht; onze indruk was destijds niet positief. De kleedruimtes waren zeer klein en benauwd; de douches waren ronduit vies; de bodem van het zwembad bladderde helemaal en daarnaast was het overal erg druk. Als 'fan' van Thermen Bussloo was dit een enorme afknapper. De laatste keer dat we bij Thermen Bussloo waren kregen we echter een sterk Zwaluwhoeve gevoel. Toen we hoorden dat De Zwaluwhoeve aan de weg aan het timmeren is, hebben we besloten het gisteren nog eens te proberen. Wij kunnen niet anders zeggen dat onze indruk zéér positief is. Er is extra parkeerruimte. De nieuwe kleedruimtes zijn zéér ruim; de douches schoon en ruim. Het zwembad is inmiddels bekleed met een soort folie wat ook nog eens fijn aanvoelt. Personeel is erg vriendelijk. Het enige minpuntje: bij het diner-buffet waren verschillende bakken leeg; en andere dingen dreven in het vet / saus (hoewel de smaak wel goed was). Ook het water in de zwembaden is iets aan de koele kant. Kortom: wij gaan zéér zeker nog eens terug naar De Zwaluwhoeve!
Dat is inderdaad ook een
Dat is inderdaad ook een optie. Als je een nieuwe naam neemt kost het ook veel tijd om de merkbekendheid te laten groeien. En uiteindelijk zal iedereen toch weten dat het om de Zwaluwhoeve gaat. Het is natuurlijk wel een hele bekende naam. Misschien denken we over één jaar wel heel anders over de Zwaluwhoeve.
afbeelding van Arend de Zwart
Arend de Zwart
tip: verander de naam
Als ze echt het slechte imago van De Zwaluwhoeve willen afwerpen,dan kunnen ze beter de naam veranderen.

Reactie toevoegen