Sauna Elysium

hamam bij Elysium

Sauna Elysium is een groot saunacomplex vlakbij Rotterdam. Je hebt uitgebreide mogelijkheden om saunacabines uit te proberen (er zijn er 25 verschillende sauna's). En, uniek voor Nederland: je kunt er zelf een hamam ritueel uitvoeren.

Als je graag verschillende saunacabines wilt testen, ben je bij deze sauna in Bleiswijk aan het goede adres. Maar daarnaast zijn er 19 verschillende binnen- en buitenbaden en 3 restaurants. Genoeg te doen om te ontspannen dus!

Faciliteiten bij Elysium

Elysium is ooit gebouwd met het idee dat de bezoeker een wereldreis maakt. Dit zie je nog terug in de thema's van bepaalde faciliteiten. Zo is er een Marakesh sauna die je in de sfeer van Duizend-en-een-Nacht brengt en een Russische banja sauna (met hogere luchtvochtigheid) die je via stapstenen in het water bereikt. Het is weer eens wat anders, maar pas op dat je niet uitglijdt.

Andere verrassende cabines zijn bijvoorbeeld de luisterboeksauna, waar je naar korte verhalen kunt luisteren, en de duinsauna, die ingebouwd is in een duin. Ook de tuinen zijn onderverdeeld in thema’s; de Byzantijnse tuin heeft een Oriëntaals karakter en in de mediterrane tuin staan ligbedden en palmbomen. 

De behandelkaart in sauna Elysium is uitgebreid. Ook staan er enkele bijzondere treatments op het menu zoals de Thaise tempelmassage, Klankschalen massage en de Barefoot massage, waarbij de masseur door zich vast te houden aan leuningen aan het plafond al masserend over je heen loopt. Je hoeft dus niet naar Azië om dit te proberen. 

Ook een ritueel uit het Midden-Oosten haalt Elysium dichter bij huis. Net zoals bij andere saunacomplexen in Nederland kun je bij Elysium een hamam sessie boeken. Maar uniek voor Nederland is de mogelijkheid om in de uitgestrekte hamamruimte je saunamaatje zelf aan een hamam ritueel kan onderwerpen. Neem zelf je kese en olijfzeep mee, of koop die voor een gering bedrag bij de receptie en leer hoe je hamams kunt geven.

Sfeer bij Sauna Bleiswijk

Sauna Elysium kent een grote capaciteit, maar door ruime hoeveelheid cabines en baden ervaar je niet snel de drukte. Mensen die met een groepje anderen de sauna willen bezoeken, kunnen goed terecht bij Elysium (in overleg is groepskorting mogelijk). Ga je liever alleen met andere vrouwen of in badkleding: Elysium voorziet daar ook in.

In Elysium kun je kiezen uit drie restaurants met een verschillende signatuur. Het grootste restaurant Puur (denk: strakke witleren banken en open haarden) verzorgt a la carte eten; de Italiaanse trattoria presenteert lunch- en dinerbuffetten en in Max, het koffiehuis, kun je bagels krijgen.

Gelegenheid genoeg om te relaxen dus in Elysium Bleiswijk, maar ook om zelf iets te doen samen met anderen als je daar zin in hebt. Daarnaast zijn er regelmatig events en themaweken waarbij het buffet en de opgietingen in de grote Kelo sauna buiten rondom een bepaald onderwerp draaien.


 


 

Kaart

Reacties van bezoekers

afbeelding van Saskia
Saskia
wat een teleurstelling
Ik was altijd fan van Elysium maar de laatste tijd wordt ik steeds weer teleurgesteld. Het is enorm druk, te druk. Van ontspanning is hierdoor geen sprake. Die klachten las je wel eens over de Zwaluwhoeve, die zijn op de weg terug maar Elysium is het verkeerde pad ingeslagen. De drukte gaat ten koste van alles en de kwaliteit van het restaurant is ook niet meer wat het was. De laatste keer vroeg de receptionist bij het afrekenen hoe het bezoek was maar deed niet eens een poging om mij de gelegenheid te geven te antwoorden. Je ziet ook op iedere hoek vozende setjes. Ik ga maar eens wat anders zoeken, jammer want e faciliteiten zijn mooi en zeer uitgebreid en de locatie is ook mooi.
afbeelding van jacky verdoes
jacky verdoes
oh en dan nog even afrekenen
vergeet te vermelden dat ook het afrekenen ons bijna een half uur gekost heeft!! lange rijen..hier wordt je echt niet vrolijk van!
afbeelding van jacky verdoes
jacky verdoes
jammer veeeel te druk!
Wij hebben hier een maand geleden een top dag gehad, voor herhaling vatbaar dachten wij! even dachten we leuk zo`n mailtje met 50% korting. Maar geloof mij NIET DOEN! wat is dit jammer zeg, wij hebben een zwaar leven op dit moment en kunnen het dan wel gebruiken om even te relaxen. Als we aankomen lekker zitten wat te drinken en een stukje worteltjes taart eten. ja dat zijn de kleine dingen waar je zo naar uit kan kijken, afijn als je een half uur genegeerd word en dan eindelijk wat mag bestellen en de worteltjes taart is op! ach kan gebeuren...kom opschieten we hebben zo lang zitten wachten we hebben nog maar 20 min voor de opgieting gaat beginnen..20 min in de rij. helaas pindakaas...bijna aan de beurt maar dan is tie vol..kan gebeuren..de volgende ronde gaan we eerder..ja inderdaad hadden 45 minuten in de rij moeten gaan staan...wij stonden er 30 min voor aanvang opgieting. helaas pindakaas weer mochten we niet naar binnen..na heel de middag op zoek te gaan langs de buitenbubbelbaden voor een plekje die er ook niet was besloten we wat vroeger te eten..en wie weet het volgende opgiet rondje mee te mogen maken. We gaan zitten in het restaurant en we worden wederom genegeerd. weer een half uur lang, tevergeefs proberen we aandacht te trekken. maar dit helpt niet..we zien wel mensen binnen komen die wel gelijk geholpen worden. wij zijn na een half uur nog niet aan gesproken en hebben nog niets kunnen bestellen..we besluiten op te stappen en al vroeg te vertrekken en komen moe en niet voldaan na een macje thuis! wat een teleurstelling.
afbeelding van frans sumitomo
frans sumitomo
klasse sauna
Verschillende malen naar sauna bussloo geweest, wat goed beviel Nu op aanraden van vrienden elysium geprobeerd, Wel ik vind elysium een top sauna, geen gedrang , goed schoon , En perfect personeel en zeker voor herhalingen vatbaar Kortom een topdag
afbeelding van Bart
Bart
Wat zeer positief is aan Elysium!
Ja in mijn vorige negatieve bericht , iets belangrijks wel vergeten over Elysium. Een groot compliment voor het personeel. Blijkbaar is er veel gedaan met vorige kritieken, want ze zijn enorm aardig en toeschietelijk en voorkomend! Ook nemen ze ondanks de "hausse"met mensen die er echt zo-af-en toe wel zijn gewoon ruim de tijd voor je. en dan doel ik op de receptie, de bediening in de "restaurant met name "Puur". Is gewoon goed! Daarnaast heb ik het avond-dinerbuffet genomen.Sorry ik lees hieronder nogal wat kritiek daarover. Ja het kan luxueuzer oké. Maar ik vond het gewoonweg absoluut TOP-TOP -TOP! Voor huh slechts 16,75 ( voor 1 pers), 11,25 ( 22,50 voor een koppel!) op de rekening krijg je heel veel keus( 3-4 soorten vlees en kabeljauw) en ruime assortiment aan salades en 2 soorten soep vooraf.. en het personeel daar, ook TOP. Ondanks het over-aanbod van gasten, weten ze met de snelheid van een TOP-atleet de schalen die soms binnen 10 minuten leeg zijn opnieuw aan te vullen!HULDE wat dat betreft! Des te jammer dat er geen veel lagere limiet is voor het aantal gasten( waar ik in eerder bericht over meldde) sauna`s met zulke aantallen gasten hebben gewoonweg heel veel geluk ! Geluk dat er niets gebeurd zoals een brand of zo> want dan zullen er velen doden te betreuren zijn!
afbeelding van Bart
Bart
Wat jammer, Elysium naar beneden getrokken door de fusie!
Ben op de laatste dag van vorige week er weer geweest. Kom regelmatig en al jaren! er si duidelijk een soort kruisbesmetting opgetreden! Wat bedoel ik! algemeen was en is bekend dat zwaluwhoeve gewoon een sauna-FABRIEK met hoofdletters is! Zoveel mogelijk stouwen van badgasten en als het kan 4 rijen dik! Donderdag de 31e geweest bij Elysium.Alles barstensvol, ook op de zonneveldjes, binnen én buiten.Ook weer geen limiet gehandhaaft met aantal bezoekers!Bij de 4e sauna die vol is maar weer door gelopen en billetje billetje zitten in ruimte numero 5 etc.. ( afijn we have had it in zwaluwhoeve)>Oorzaak : uiteraard de lage ( verlaagde ) entree... Heel jammer , want ik vond elysium altijd de beste van het land naast de "bron"in Epe....Heb vele oopgietingen getracht bij te wonen, maar niet gelukt ( ze stonden 45 min tevoren al, nou dat vindt ik geen rustige relax dag.. laat maar denk ik dan) en dan die ozo heerlijke altijd populaire klankschalen-sessie. Haha 3 maal geprobeerd, je komt er niet tussen. ik denk : 'laat ik es idioot vroeg wezen en om 1440 stond ik bijhet grote inschrijfboek voor de sessie van 1600.... en jawel hoor volgeboekt.( max 25 pers.) Wordt tijd dat ze es een aparte grotere ruimte gaan bouwen voor bijv het dubbele aantal Clienten.Of gewoon ieder uur een sessie bij drukte. ( ja denk dat er dan wel een mannteje extra personeel bij moet.....)Maar Elysium-leiding, daar heb je dan wel dezelfde enorm verhoogde horeca omzet van de laatste tijd voor terug, laten we eerlijk zijn!
afbeelding van Charlotte
Charlotte
Heerlijk maar Slechte afhandeling
Bij aankomst verteld dat we kortingsbonnen hadden. Deze moesten we meteen inleveren. Na een heerlijke dag in het prachtige complex wilde we na afloop onze lunch betalen. De korting zat er niet bij. De medewerkster die ons de ochtend had geholpen was weg en de vrouw die we nu voor ons hadden geloofde ons niet dat we een bon hadden ingeleverd. Hij zat niet bij het stapeltje bonnen van die dag. Dus bewaar je bon totdat je aan het eind gaat betalen, want ze raken hem gewoon kwijt en geloven je niet!!!!
afbeelding van M en S
M en S
Buiten gewoon prachtig complex
Zondag 18 mei 2014 bij jullie vn een dagje welness mogen genieten. We hebben zalig genoten van jullie prachtige infrastructuur. Zo veel mooie en heerlijke saunas , heel lekker gegeten en heel veel ruimte in jullie complex. Wij komen zeker terug..... Groetjes vanuit België et à bientôt, nous reviendrons avec plaisir.
afbeelding van Miranda
Miranda
Heel fijn!!!
Gisteren 17 mei voor de eerste keer naar deze sauna geweest.ik was wat huiverig om dat ik recensies had gelezen.maar wat een onzin allemaal.het is een grote sauna met een super buitenruimte! Heel veel sauna's en zwembaden,heerlijk zoutbad.gewoon genieten! Dinerbuffet gehad,was niet super maar gewoon goed zeker voor een buffet.genoeg variatie en het was allemaal warm.prima gegeten.personeel was erg vriendelijk en behulpzaam.!!
afbeelding van Anneke
Anneke
gisteren heerlijke dag gehad
Prachtig sauna complex - hebben een heerlijke ontspannen dag gehad. Erg lekker gegeten. Dit keer niet buiten geweest i.v.m. regen maar binnen was er genoeg te doen. Super!!
afbeelding van Jan en Sabine
Jan en Sabine
Super! Terecht de nummer 1
We komen bijna maandelijks bij Elysium en hebben zelden iets negatiefs ervaren. Als het niet goed gaat komt dat eigenlijk altijd door eigenwijze medebezoekers, die niet doen wat je verwacht van een sauna-ganger en soms luidruchtig zijn. Je kan daar de mensen van Elysium niet op aanspreken, want als die om de 5 minuten zouden komen kijken of iedereen zich wel gedraagt, dan zou je dat als bezoeker ook niet fijn vinden. De Horeca is weliswaar aan de dure kant, maar wel altijd heel erg goed. Buffet ook geprobeerd, ook goed, beter dan de 15 euro die ze er voor vroegen. Heerlijk veel sauna's, lekker de ruimte, ook al is het nog zo druk, je kan altijd wel ergens terecht. Ik verdwaal ook wel een heel even, maar dat is toch juist leuk? Tien keer beter dan het complex van de zwaluwhoeve waar helemaal geen logica in zit en al helemaal niet de aandacht verdienen die ze krijgen, of Thermen Holiday, waar altijd wel iets kapot is. En je soms 20 minuten op een bestelling moet wachten.
afbeelding van van etten
van etten
heerlijk avondje NIET bij elysium
Op 5 december gingen wij naar Elysium. Wegens veiligheidsredenen werd zonder aankondiging het buitengedeelte gesloten, maar wel de volle mep betalen! Geen compensatie of wat ook, een schande!!!!
afbeelding van Anika
Anika
Ik zie veel negatieve
Ik zie veel negatieve reacties maar wij hebben een hele fijne dag gehad. Toen we aankwamen was bijna de hele parkeerplaats al vol maar toch viel binnen de drukte reuze mee vanwege het ruime complex. Bij aankomst stond er aangegeven dat de hottubs het niet deden, dit was wel erg jammer. Gratis drankje gekregen hiervoor. Balie personeel was erg vriendelijk. (Halverwege de middag was het probleem met de bubbels opgelost.) We hebben hier ook prima gegeten. Er werd netjes rekening gehouden met mijn allergie en ook in het restaurant vond ik het personeel erg vriendelijk. Ik kom zeker nog een keer terug!
afbeelding van Lisette Verhoeven
Lisette Verhoeven
Dramatisch
Ik dacht lekker te kunnen genieten van een dagje sauna, maar kwam van een koude kermis thuis. Totaal niet behulpzaam het personeel ! Gereserveerd voor massage waar nergens over ging. Wilde graag mijn achterwerk bedekken maar daar dacht de masseur anders over heb hier ook een klacht over ingediend alleen werd niets mee gedaan. Het eten was inderdaad waardeloos. Laatste keer voor mij geweest rare bedoeling daar.
Groot en onpersoonlijk
Er zijn wel een paar fijne faciliteiten, maar ik voel me erg verloren in de massa, een nummer. Personeel geeft me niet erg het gevoel dat het anders zou zijn.
afbeelding van Petraj123
Petraj123
dit is niet meer wat het was.....diner buffet zo klein!
Helaas is Elysium aan het besparen op eten. Zij verkopen haar diensten via veilingsites, entree met dineer buffet. Ik heb en paar dit gekocht, en helaas valt het steeds tegen met het eten. Vorige keer in maart was het redelijk maar kwaliteit van eten iets minder. Gisteren was het uitermate slecht! Er waren en en 3 tal salades (met mayo alleen) en wat pesto. Dat was koud buffet? Soep was er wel en toen was het tijd om warm te eten... 2 soorten aardappels, puree en gratang.. en 2-3 soorten vis vlees dat was het dan! Voor ons geen veiling aankopen meer om dit soort kantine voedsel te eten voor iets minder. Dan liever elders eten en daarna naar Elysium gaan.
afbeelding van hansi
hansi
onvriendelijk personeel is al bekend bij sauna ELYSIUM.
Ja,Ja onbeschoft personeel s , ( 70% - 80 % ) zijn bekend bij deze sauna, eten is ook duur, vergelijken met de prijs kwaliteit, maar Elysium heeft heel veel sauna's cabines / ruimte, misschien is ook één van de grootste sauna ( oppervlak is Veluwse Bron ), vind ik redelijk goed, entree met korting is redelijk ( kwaliteit verhouding met prijs - 30 % korting is goed ), maar vergelijken met Oranje Sauna in Alphen a/d Rijn scoort beter dan Elysium, ( prijs € 13,50 met korting ) bijna 50% dan Elysium. Bij Elysium na de middag zijn de ruimte ( 40 % ) vies, omdat de personeel s niet regelmatig schoonmaken hebben. of met andere woorden te veel aso gasten die alleen maar denken voor zicht zelf zijn. Ook in de kleed kamer na 15 uur heel druk en vuil. ook in de ochtend v 10- 11:30 heel druk. De Hamam ruimte is één v de mooiste sauna vind ik. Russische Banja sessie met berken tak is één v h beste, maar personeel s probleem is erg triest .....
afbeelding van Naomi
Naomi
Slechte service
Sauna Elysium is een zeer bekende sauna, maar schoot wat mij betreft op alle vlakken tekort. Bij de receptie kregen we geen uitleg, we werden uit elkaar geplaatst in de kleedkamer, de helft van de faciliteiten werkten niet en in het restaurant vond ik de bediening ronduit onbeschoft. Het is heel jammer, maar helaas, daarbij is het ook een van de duurdere sauna's. We hadden een kortingsbon, toen we daarvoor wilden reserveren zeiden ze dat dat niet nodig was, maar toen we hem wilden gebruiken in de sauna zeiden ze dat we te laat waren... Behalve dat het groot is en dat je het daardoor niet merkt als het druk is, heb ik niets goeds te melden over deze sauna. Ik heb het nog nooit eerder gehad, maar naar Elysium hoef ik niet meer terug.
Zeer ruim en uitgebreid
Een ontdekkingsreis. Dat is Elysium eigenlijk. Na wat bedenkingen wegens recensies van anderen op internet en een vorig bezoek dat wegens drukte ophield bij de reserveparkeerplaats, zijn we tijdens de badkledingdag op maandag 15 april hier geweest en het was gewoon goed. De vele baden, sauna's en tuinen zorgen ervoor dat je eigenlijk tijd tekort komt, hoewel we er toch zo'n zes uur zijn geweest. Opvallend vond ik de luistersauna (luisteren naar een kort verhaal uit een boek), het zoutwaterbad en Russische banja buiten, de panoramasauna en de diverse whirlpools. Ook is er een bad binnen met enorme projectiewanden met natuurbeelden. Binnen en buiten zijn er warme en minder warme en koude zwembaden. Over het algemeen stoorden we ons niet aan asociaal gedrag van anderen, want dat was er nauwelijks. Eén keer liep ik een sauna uit, omdat er veel te veel en te luid werd gepraat. In de loop van de dag werd het drukker. De ontvangst bij de receptie was prima en bij ons vertrek kregen we ieder een cadeau en een tegoedbon om een volgende keer gratis van het buffet gebruik te maken. Hier komen we zeker terug.
afbeelding van Maud
Maud
Heerlijke dag, wel steeds minder ' verwennerig' ....
Gaan met zijn 2' en regelmatig naar deze sauna en ook al heel lang. Gaat op alle fronten achteruit; alles wordt minder onderhouden, temperaturen worden lager ingesteld, receptie-dames starlen niets meer uit. Er zijn geen lekkere douche-luchtjes meer, het scrub zout wordt slordig bijgvuld, douche was niet lekker warm. Restaurant is prijzig maar ambiance is goed. Wat is juist hier het meeste mis zijn goede tijdschriften! Zo fijn om op zo'n vrije dag lekker te kunnen lezen! De paar tijdschriften die er zijn zijn oud, vies en kapot en de kwaliteit is ver onder de maat (alles van ' de leestafel' ). Wat misschien een tip is: zet ergens een droger neer zodat je tussendoor even je handdoek kan drogen!
afbeelding van Janine
Janine
Perfecte sauna maar slechte logistiek
De sauna is perfect, zoveel mooie baden en tuinen, heerlijk! Logistiek klopt het niet bij Elysium. Rijen bij binnenkomst en rijen bij vertrek, geen onderscheid tussen binnenkomende en vertrekkende gasten.
afbeelding van Ton
Ton
erg medium
Wat opmerkingen; - erg onprettig zijn de vele scherpe punten in de bubbelbaden bij 't binnenzwembad, hier kun je je erg aan verwonden. - de slippers zijn niet oke, ik heb een hoge wreef en kan er dus niet normaal in, kenbaar gemaakt maar daar had men geen oren naar. Als opmerking; die klacht hebben we nog nooit gehad! - in een bubbelbad zat een vieze man aan mijn vriendin te plukken, onacceptabel, in geen velden of wegen iemand te bekennen om daar melding van te maken. Niet oke! sleuteluitgifte: 6609/7461 / op 08.12.2012
afbeelding van Marja
Marja
Veel te druk, buffet slecht, kastje mijlen ver uitelkaar..
Bij aankomst de eerste tegenvaller, mijn man kastje 8 en ik kastje 263, gezellig!!!!, we lopen te zoeken door de drukte naar elkaar, badjas foetsie bleek achteraf gestolen... Veel te veel mensen in de sauna, je komt om te relaxen, daar is geen sprake van. Alle haakjes bezet voor de badjassen, rumoerig.. Ook de toiletten etc niet schoon. We kozen voor een najaars special, spijt als haren op ons hoofd, we kwamen in een overvol restaurant, overal vuile borden op de tafels, ongezellig. Het duurde lang voor dat we onze drankjes hadden. Het eten was echt onder de maat, we kregen een beetje een vreetschuur idee bahhh. We vierden deze dag mijn man zijn verjaardag!!! Positief, de sauna's zijn goed en het restaurant PUUR ook heel gezellig en sfeervol. Wij komen hier niet meer terug.... helaas.
afbeelding van Claire
Claire
De keuze is reuze!
Wij gaan meerdere malen per jaar naar Elysium. De ruime keus aan sauna's en baden en de knusse sfeer is voor ons erg belangrijk. In de horeca is het de ene keer beter dan de andere keer. Deze keer werden wij vlot geholpen en genoten van het goede eten. De ijsgrot is helaas verdwenen, jammer maar volgens mij was deze toch regelmatig buiten gebruik. Voor ons was het weer een dag volop genieten.
afbeelding van maria
maria
temperatuur sauna veel te laag
Laatst by elysium geweest, is blijkbaar veranderd van eigenaar, nou dat was te merken, de zuurstofsauna was te laag van temperatuur net als de romantische sauna en de sauna met die hoge stoelen, gemeld bij de receptie in de middag maar die zei bij ons vertrek dat er niets kapot was, voor ons gevoel hebben ze drastisch de temperatuur verlaagd, scheelt dit soms in stookkosten? stom in ieder geval, ging niet met een warm en soezig gevoel weg helaas zoals anders wel ...... jammer!
afbeelding van kimmmm
kimmmm
onbeschoft personeel, eten schandalig duur, luidruchtige bezoeke
Allereerst viel het me op dat het bord waarop de afbeeldingen vd sauna stappenplan is weggehaald. Jammer want vond dat wel fijn. En toen ik vroeg of we nog in de Panorama sauna mochten voor een sessie... we waren uiteraard wel te laat, maar vragen kan geen kwaad natuurlijk, snauwde het personeel ons af! Was geschrokken van haar reactie. Erg klantonvriendelijk. We vroegen haar netjes en ze kon gewoon netjes terug antwoorden. Het personeel mag best wat manieren worden aangeleerd. Uiteraard hebben we ook gegeten in het restaurant. Maar de prijzen zijn veel duurder geworden en het menu is verjaard. Er mag best meer healty food op de menu kaart komen. Het is me ook opgevallen dat sauna-bezoekers met slippers op de houten sauna's lopen ipv ze netjes op de vloer te laten en blootvoets opstappen. Onhygienisch. Plus het feit dat men luidruchtig praten en er geen olie of creme meer is te bekennen. Misschien een tip voor in de stoomsauna... het is onhygienisch om het water van de stenen banken eraf te halen dmv een trekker...de vorige bezoeker heeft erop gezeten.. lijkt mij niet fris om naderhand erop te zitten. Of er ipv met de trekker je water over de bank kan spoelen... De uitbreiding van de sauna... dat is super maar zou minder verwarrend zijn als elk gedeelte duidelijk wordt aangegeven.. nu loop je telkens rondjes op zoek naar waar je moet wezen. Vermoeiend... Ook de sauna bezoekers vind ik ronduit asociaal. Kan er geen duidelijke regels komen hoe ze zich horen te gedragen? En anders vriendelijk verzoeken dat ze moeten vertrekken... Misschien gedragsregels op een groot bord ergens centraal ophangen. ik kom hier voor mijn rust en ontspanning... niet om me te moeten ergeren aan het gedrag van de sauna bezoekers of van het personeel. Waarvoor ik nog voor moet betalen ook! Schande.
Hoewel we de faciliteiten in
Hoewel we de faciliteiten in dit wellnesscentrum zeer waarderen, hadden wij eerder ook meerdere keren bijzondere (negatieve) ervaringen in het Elysium op het gebied van klantvriendelijkeheid en service. Toch wilden we het graag opnieuw proberen. Omdat we nogal wat negatieve reviews aantroffen op deze site, gingen we eigenlijk toch wel met gemengde gevoelens richting Bleiswijk. Maar onze dag was een en al positiviteit! De hele dag hadden we te maken met klantgericht, vriendelijk personeel, zowel bij de receptie als in het restaurant. Onze vragen riepen geen geïrriteerde reacties op en we kregen zelfs service waar we niet op hadden gerekend: kennelijk troffen we de juiste mensen. Eigenlijk vind ik dat het altijd zo moet zijn, maar ook in het Elysium hebben we te maken met individuele werknemers met een eigen taakopvatting en werkhouding, en die kan nog wel eens verschillend uitpakken! Mogelijk was ook van invloed dat het een rustige dag was, waar het personeel met meer plezier en klantgerichter aan het werk is dan bij grote drukte (?!) De lunch en het dinerbuffet waren erg goed, de bediening in alle gevallen vlot en vriendelijk. We kijken met veel genoegen terug op een heerlijk dagje Bleiswijk!
afbeelding van Arjan B
Arjan B
Super sauna's, veel keuze
Wij komen zo'n drie keer per jaar een dag ontspannen bij Elysium. Het resort is zo groot en de sauna's en baden zijn echt super. Sommige sauna's, zoals de Banja, zijn aan de kleine kant wat jammer is omdat ik dit een heerlijke sauna vind. Omdat het af en toe best druk kan zijn bij Elysium (vooral in het weekend) moet je soms wat langer wachten bij de horeca. Ik probeer de relatief drukke lunch en diner tijden te mijden door daar tussen wat te eten, dat werkt prima. In september zijn wij ook eens een keer bij de Zwaluwhoeve geweest, dat is pas druk.. De Veluwse Bron staat nog op ons verlanglijstje, maar voor als nog is Elysium zeker onze favoriet!
afbeelding van ton vd Dungen
ton vd Dungen
over de kop11
een xtra vrije dag bracht ons naar elysium, dachten een fijne dag te hebben!!!! Moeilijk parkeren en de parkeerplaats bijna vol!! (op dinsdag en om 11.00 uur) Waar we eigenlijk al beginnen is dat het allemaal veel te massaal is. Je moet eigenlijk echt een plattegrondje mee nemen anders verdwaal je !! Dan kom je langs allemaal bubbelbaden waarvan het er een in werking was, de rest waren ze onderhoud !!! Uiteindelijk in het restaurant beland, waar we een rood wijntje bestelde. Naar een klein half uurtje werd de wijn gebracht naar een verkeerde tafel!! Naar heel veel zwaaien hadden ze ons in de gaten en kregen we onze wijn. Toen even in de kaart gekeken omdat we inmiddels wel honger hadden. De kaart is niet geweldig en laat dus wel het een en ander te wensen over!! Mijn vriendinnetje had niet zoveel honger en bestelde een tosti Elysium die niet met bruin brood kon omdat alles al klaar stond vertelde de aardige serveerster. Ik bestelde het duurste van de kaart...... een entrecote met gorgonzolasaus. Na ongeveer 45 min gewacht te hebben kwam er een ondefinieerbaar stukje vlees op een bedje van bonen op tafel, echt ongelofelijk !!! Ik sneed er een stuk van af en zag dat hij ook nog helemaal doorbakken was, hoewel ik toch duidelijk medium had gevraagd!! En als klap op de vuurpijl was alles ook nog eens steen koud!! En dat naar drie kwartier!! Een mevrouw van de bediening erbij en die gaf me groot gelijk dat ik het terug gaf. Vervolgen vertelde ze ook nog dat ze in de afgelopen jaren al meerdere malen tegen de keuken had verteld dat dit zo allemaal niet kon. Het is hier echt een zooitje waren haar woorden, en wij mogen het allemaal oplossen!! Kortom weer een zeer ontevreden klant!!!
afbeelding van Janneke Havers
Janneke Havers
Mooi en rustgevend
Ik vind dit vergeleken met de zwaluwhoeve echt veel mooier! ook het eten is er heerlijk en je kunt je de hele dag vermaken! Ik heb ook gezien dat er wat bezuinigingen zijn, o.a dat er geen bodylotion meer is, maar vond dit verder niet hinderlijk. Ik kon zelfs in een aparte ruimte kolven waar een koelkast stond, top dus!

Pagina's

Laat een reactie achter