Finale “Meester van de Handdoek 2015” bij Sauna Deverana.

Jimmy Trioen is Meester van de Handdoek 2015

Met een deelnemersveld van 47 solisten en 7 duo’s ging in februari de kampioenschappen voor de saunameesters van start. De deelnemers uit Nederland en België streden voor de titel “de meester van de handdoek”.

Voor de gasten van de diverse sauna’s verspreidt over Nederland was het een ware traktatie. Leuke originele opgietingen die gejureerd werden op veiligheid en handdoektechnieken en warmtebeleving in de sauna door een vakjury maar ook werd de mening van de publiekjury in het eindtotaal gewaardeerd.

Het was geweldig te zien hoe iedereen zijn eigen invulling geeft aan deze thema’s en tot het uiterste gaat om de hoogste waardering van de gast te halen.

Een geweldige beleving om daar als gast van te mogen genieten.

In Peize werd eerder al de duo competitie afgesloten met een zege voor het Belgische duo Jimmy Trioen en Heidi Vandenbossche. Een harmonieuze opgieting met veel passie en synchroniteit.

In de finale van de solisten die op 30 mei gehouden werd bij Sauna Deverana in Den Bosch stonden nog 5 deelnemers tegen over elkaar.

  • Plaats vijf werd behaald door Erik Hopman van de Wellnessboot Mill met zijn opgieting Battle of the Celts.
  • Carline Versluis van Thermen Houten behaalde met haar thema The Ice Queen de vierde plaats.
  • Wim Moesman van Sauna Den Ilp werd derde met zijn thema de Pianobar en staat bekend om zijn powerwappers.
  • De tweede plaats werd behaald door Gabriella de Lorijn van de Wellnessboot te Mill die in haar thema een dag in het leven van een cowgirl beschreef en iedereen wist te boeien met haar leuke combi van verhaal met effectieve wappers.
  • De winnaar werd Jimmy Trioen van Thermen R te Roeselaere Belgë.  Zijn thema Love and Heartbreak wist hij met geuren en wappertechnieken ondersteund door toepasselijke romantische muziek over te brengen en werd door bezoekersjury en vakjury als beste gewaardeerd.

Hij mag zich het komend jaar de Meester van de Handdoek 2015 noemen.


Over Erik
afbeelding van Erik
Via Sauna Gespot kan Erik zijn sauna hobby combineren met zijn werk op het internet. Erik schrijft saunareviews, artikelen over sauna bezoek en over leuke arrangementen.

Reacties

Er zijn internationale
Er zijn internationale saunawedstrijden waar ze dit ook doen. Je moet dan een showopgieting geven en daarnaast een opgieting met 1 handdoek, 1 emmer water en een aantal geuren. Eigenlijk moet elke saunameester dat beheersen voordat een showopgieting succesvol kan zijn. Maar of die saunameester dan nog zo'n kale opgieting wil geven is een hele andere vraag. Ik denk dat er gewoonweg veel liefhebbers zijn van die showopgietingen en dat veel (vrijwillige) saunameesters ze ook graag geven. Het is voor hun ook een manier om zichzelf te uiten in hun hobby.
afbeelding van Henk Uitslag
Henk Uitslag
Leuke FB pagina saunagespot.nl
Hallo Erik of Admi. Bedankt voor je reactie. Natuurlijk zijn er vele voorkeuren en mogelijkheden. Gelukkig heeft onze favoriete sauna elk 1,5 uur een aufguss dus is er vaak een herkansing. Alleen is het dan wel afhankelijk van de dienstdoende saunameester of je dan niet weer een show krijgt opgedient vaak weer met andere muziek en attributen. Afhankelijk van de "meester" heb je dan wederom een show. De echte saunameester zou het sieren opgietingen af te wisselen, dus de klassieke stijl alswel de moderne stijl meester te zijn. En deze bijvoorbeeld om en om toe te passen.
Gekkigheid niet nodig
In mijn ervaring zijn er fans van beide soorten opgietingen en sommigen hebben een sterke voorkeur. Er is een grote groep die een voorliefde heeft voor opgietingen met show. Gelukkig bieden veel sauna's beide soorten opgietingen aan waardoor je je eigen favoriet kan kiezen. Ook binnen de groep saunameesters zijn de meningen verdeeld over wat een gave opgieting is. Juist dat maakt het denk ik ook weer interessant.
afbeelding van Henk Uitslag
Henk Uitslag
waar is het einde
ik sta versteld van de belachelijke fantasie die je moet hebben om een aufguss succesvol te laten zijn. Bij onze geliefde sauna Saré moet soms ook met muziek, rare kledingstukken, lichtshow en andere attributen geoefend worden. Waarom niet gewoon een normale aufguss zoals die hoort te zijn. Zonder muziek en poeha. Jammer dat dit zo moet blijkbaar.

Reactie toevoegen