Fort Resort Beemster Gelauwerd

gevel van fort resort beemster

Twee jaar na de opening van Fort Resort Beemster staan de nodige awards al op de schoorsteenmantel bij ondernemer Frank Bart.

Naast winnaar van de wellnessverkiezingen als Noord-Hollands resort met de hoogste gastenwaardering zijn daar ook de eervolle Linie Award en toetreding tot de enige restaurantvereniging in Nederland die staat voor Puur en Eerlijk, Euro-Tocques.

Van Fort tot Resort

De historie als fort is een van de meest opvallende kenmerken. Het oude Fort a/d Nekkerweg is met vijfenveertig andere forten onderdeel van de stelling van Amsterdam. Het stond al twintig jaar leeg toen Frank Bart begon met de realisatie van zijn droom. Hij vertelt er zelf over in het volgende Youtube filmpje.

Bart deed er dertien maanden over om Fort Resort Beemster te bouwen. Dat is een grotere prestatie dan je op het eerste gezicht zou denken. De oude forten bestaan voornamelijk uit veel en hard beton. Geen materiaal waarbij je zomaar even een muurtje verplaatst. Frank Bart heeft gewerkt met wat er al was en zo de looks van het oude fort tot een van de sterke punten gemaakt.

zwembad fort resort beemster

Dat de gasten dit ook waarderen blijkt wel uit de hoge score bij de provinciale (1e) en landelijke wellnessverkiezing (3e) in 2014

Bekendheid

buiten bij resort beemsterHet werk van Frank Bart gaat verder dan alleen een sauna uitbaten. Afgelopen 20 januari ontving Frank Bart de Linie Award ter bevestiging van zijn bijdrage aan de bekendheid, maatschappelijk draagvlak en economisch rendement van de Waterlinies.

 Door het fort om te bouwen is hij volgens de burgemeester van de Beemster, Harry Brinkman, een voorbeeld voor de regio.  Zijn stelling is dat je een monument het beste behoudt als je het gebruikt. Daarnaast ontstaat er bedrijvigheid in de vorm van een economische impuls en werkgelegenheid. De voordelen zijn al snel duidelijk. Met de commerciële activiteiten is het fort behouden en ziet de gevel er weer opgeknapt en authentiek uit.

Puur en eerlijk eten

buiten bij resort beemster

De horeca krijgt bijzondere aandacht bij Fort Resort Beemster. Het restaurant Poterne is afgelopen 15 januari lid geworden van restaurantvereniging Euro Toques. Deze vereniging is een internationaal samenwerkingsverband van 2500 Europese koks die staan voor waarborg van kwaliteit en smaak, behoud van culinaire tradities en bescherming van kleine producenten.

hotel beemster

Toetreding van Poterne tot deze restaurantvereniging ligt voor de hand. Chef-kok Paul de Graaf zorgt voor dagelijks wisselende gerechten die worden bereid met seizoensgebonden producten uit de streek.

Ontspannen op een historische locatie

Wil je naar de sauna in een authentieke locatie, zoek je een combinatie van historie en tegenwoordige tijd, wil je heerlijk eten, dobberen in het fort en volledig relaxen? Boek een tripje naar Fort Resort Beemster.


Over Erik
afbeelding van Erik
Via Sauna Gespot kan Erik zijn sauna hobby combineren met zijn werk op het internet. Erik schrijft saunareviews, artikelen over sauna bezoek en over leuke arrangementen.

Reacties

afbeelding van Jerry Inniger
Jerry Inniger
Mooi, Vriendelijk personeel, Super saunameesters
Fort Beemster is al bijna twee jaar mijn favoriet, ben er wekelijks en geniet van de prachtige omgeving, luxe sfeer, het lieve personeel en de heerlijke opgietingen door de super saunameesters/meesteressen. In één woord: Top!

Reactie toevoegen