Sauna Fort Resort Beemster

Mooie sauna! Toffe plek in zo'n bunker. Alles schoon en leuke extra's als zoutbad en kruidbad...Linda
Fort Resort Beemster

Een stoere nieuwe sauna verrees medio 2012 in Noord-Holland: Fort Resort Beemster. In een van de monumentale forten van de Stelling van Amsterdam is een luxe spa / wellness / sauna complex gerealiseerd. Historie meets sauna dus in Midden-Beemster. Hier ga je heen als je wilt genieten van een stijlvolle omgeving, een uitstekende keuken en indrukwekkende wijnkaart.

Faciliteiten 

Het Fort aan de Nekkerweg, zoals Fort Beemster van oudsher heet, werd ooit gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De bedoeling van deze cirkelvormige verdedigingslinie: het omliggende land onder water te kunnen laten lopen om de hoofdstad te verdedigen. De komst van het vliegtuig maakt de boel overigens overbodig; het Fort is nooit gebruikt in oorlogstijden. Door het vernuft achter de bouwwerken staat de Stelling van Amsterdam wel op de Unesco Wereld Erfgoed Lijst. En met Fort Resort Beemster heeft het een unieke bestemming gekregen als stijlvol wellness resort.

In het CO2 neutrale fort gelden 'sober' en 'chic' als trefwoorden. Het spa / wellness gedeelte bevindt zich deels in het oude fort en gedeeltelijk in nieuwbouw. Je kunt binnen terecht in een stoombad, infraroodsauna, een heleboel verschillende baden (zoals een Dode Zee bad) en het beautygedeelte vlakbij de kleedkamers, met onder andere een hamam.

Binnen zijn er twee sauna's. De Vleermuissauna is vernoemd naar de vroegere bewoners van die cabine. In de centrale hal staat de panoramasauna verheven boven het binnenzwemdbad. Deze cabine heeft kijkgaten waardoor je de koeien kunt zien grazen in het typisch Hollandse landschap van de Beemster polder. Erg fijn zijn de wisselbaden en de Douche Experience voor het afkoelen.

In de tuin van Fort Beemster vind je nog twee saunacabines: een zoutgrotsauna met zoutstenen uit de Himalaya en een opgiet kelo. Beide worden gesloten met originele Indiase paleisdeuren. Om 14.30, 17.00 en 20.00 kun je in de kelo een aufguss bijwonen.

De tuin van Fort Resort Beemster biedt ruimte aan een ligweide, infinity pool, zoutwaterbad, afkoelmogelijkheden en terras. Het is ook mogelijk om binnen te eten. En eten bij Fort Beemster is een goed idee: de horeca is een speerpunt voor dit Noord-Hollandse saunacomplex. De keuken werkt zoveel mogelijk met lokale en duurzame producten (denk: brood van biologisch meel, vlees van lokale boerenbedrijven waar het vee nog een naam krijgt). Ook voor een goed glas wijn kun je hier terecht: de wijnkaart biedt een ruime keuze.

Naast dit saunagedeelte, met apart wellnessrestaurant voor de spa gasten, is er in het oude gedeelte van het Fort het restaurant 'Poterne' voor algemeen publiek. De saunagasten en geklede gasten zien elkaar niet; het biedt jou de mogelijkheid na je dag in de sauna gewoon in je kleren te dineren. 

Fort Resort Beemster beschikt daarnaast over 12 hotelkamers, waarvan 1 zelfs met een 'private spa'. Elke kamer heeft een eigen terras, uitzicht over de fortgracht en een arsenaal aan gadgets.

Sfeer 

In dit saunacomplex voel je de historie; je voelt het fort en als je van geschiedenis en architectuur houdt, kijk je hier helemaal je ogen uit. De combinatie van nieuwbouw en oudbouw in sober grijs maakt een chique, stoer geheel. Een gast beschrijft hoe je in het fort op ontdekkingsreis kunt gaan door de verschillende hoekjes.

Bij uitstek kun je hier een dag luxe ontspannen. Zeker als je aansluitend dineert in een van de restaurants en blijft slapen in de stijlvolle hotelkamers. Ga hier heen voor de bijzondere locatie en kaart.


 


 

Kaart

Reacties van bezoekers

afbeelding van Gerda
Gerda
Geweldig top uniek trots
Wat een geweldige ervaring, ik ben helemaal overdonderd door zoveel luxe om de hoek van mijn woonplaats. Super genoten van alles, en ja ik heb ook gegild in het ijskoude water maar daarna geen kik mee gegeven. Als ik morgen weer zou kunnen en overmorgen ook zou ik er zo heen gaan. Topdag gehad!!!!
afbeelding van Linda
Linda
Weinig vega keuze
Mooie sauna! Toffe plek in zo'n bunker. Alles schoon en leuke extra's als zoutbad en kruidbad. Eten in het restaurant is vooral vlees en vis georiënteerd. Welgeteld 1 vegetarisch gerecht. Dat gerecht is goed. Echt met zorg bereid, exclusief en op smaak. Maar wel het enige dus. Er is geen voorgerecht zonder vlees. Dat vind ik echt niet meer van deze tijd...
afbeelding van svenja
svenja
slecht geregeld
Mijn moeder is op 26 april jarig en na wat zoeken dacht ik leuk ik bestel een kadobon op fort beemster resort en dan laat ik die thuis bezorgen. Dit heb ik gedaan op 25 april wat wel laat was maar dat had ik aan mijzelf te danken. Ik had de gegevens die ze op de site hadden vermeld precies gevolgd en het geld naar ze overgeboekt. Uiteindelijk op 14 mei had ik nog steeds geen kado bon ontvangen. Ik heb ze dus toen gebeld met de vraag dat ik nog steeds niks ontvangen had. Ze liet mij weten dat ze inderdaad mijn naam zag staan maar met een vraagteken. Daarop vroeg ze of ik het geld wel naar het juiste bankrekening nummer had gestuurd. Ik liet haar weten dan ik het precies over gekopieerd had dus dat het niet onjuist kon wezen. Dus ik moest een sceenshot maken van de overboeking en dat naar hun mailen. Nadat ik dit gedaan had kreeg ik geen antwoord meer en ook nog steeds geen kadobon. Ik ben 19 en loop elke ochtend 3 krantenwijken en vind 70 euro voor een kadobon die ik niet krijg erg veel. Uiteindelijk heeft mijn vader een mail gestuurd en op 21 oktober een half jaar na mijn moeders verjaardag krijg ze dan toch eindelijk haar kado! Maar ik vind het erg jammer dat het zo moest gaan en mijn moeder en ik gaan al met een slecht gevoel erheen.
afbeelding van Emiel Keiser
Emiel Keiser
meerdere dagen in deze
meerdere dagen in deze accommodatie doorgebracht. na ruim 20jaar diverse sauna's in het land te hebben bezocht is dit onze vaste stek geworden. pluspunten vinden wijde ruime opzet / grote parkeerplaats (gratis)/ rust / goede hygiëne / goede toegankelijkheid (mijn vrouw is bijna blind (ziet 5%) en is lichamelijk beperkt) / goede voorzieningen voor de inwendige mens (erg goede keuken) / veelzijdigheid van de voorzieningen en voor ons heel belangrijk is de uitermate vriendelijke en servicegerichte houding van zowel het balie als het bedienend personeel. kortom vinden wij dit een aanrader voor een heerlijk dagje relaxen, óók wanneer je wat minder goed ter been bent.
afbeelding van Jeanette
Jeanette
Teveel herrie om te ontspannen
De sauna ziet er prachtig uit, maar heel erg ontspannen kom je er helaas niet vandaan. Ik had veel last van geluid. Binnen is het erg gehorig doordat het betonnen Fort nogal resoneert en de machines erg luidruchtig zijn. In het kruidenbad hing een bordje met 'stilte' maar de machines maakten teveel herrie om te kunnen ontspannen. Ook de stoomachine in het Turkse bad was erg luidruchtig. Het kruidenbad rook overigens nergens naar en in het stoombad zou eucalyptisch zitten maar daar merkte ik ook niks van. In de twee sauna's binnen (waarvan er een 'stiltesauna' was), dringt veel herrie uit het binnenzwembad door. In de twee sauna's buiten zou het stil kunnen zijn, ware het niet dat er in de een muziek werd gedraaid (waarom??) en in de andere een lopende kraan te horen was. Dat was geen ontspannen geluid zoals een kabbelend beekje, maar zo ergerlijk dat ik deze sauna na 5 minuten heb verlaten. Jammer want dit was de zoutsteensauna, normaal mijn favoriet. Ik denk dat er bij mooi weer een ligbedjestekort zal zijn (er hingen ook bordjes dat je je handdoek er niet op mag laten liggen. Niet relaxed dus, als je steeds moet verkassen). Toen ik er was waren de ligbedjes onbruikbaar omdat het de avond ervoor had geregend en de bedjes te lang nat blijven (het is een soort spons, helaas zag je dat niet aan de buitenkant en merkte je dat pas toen je erop ging liggen en je handdoek kleddernet werd). Het personeel was wel vriendelijk maar ook nogal afstandelijk. En niet erg ontvankelijk voor commentaar Toen ik opmerkte dat ik het wat vreemd vond dat ze alleen thee met smaakjes hebben en geen neutrale, gewone thee werd ik wat glazig aangekeken en werd me verteld dat de 'gewone thee' earl grey was. Ik at een salade met overheerlijke eendeborst , maar de mango-rode peper!salsa had geen enkele pit. Ik heb al eens eerder in deze sauna gegeten en vond het eten -hoewel van goede kwaliteit- toen ook nogal flauw van smaak. De kaart is inmiddels wel uitgebreid, er staan nu ook soepen, broodjes, en een (dure) tosti, hamburger en luxe sate op.
afbeelding van Marijke Jacobs
Marijke Jacobs
Helemaal goed!
Prachtig, wat ze hier hebben gemaakt van het fort! Heerlijke dag gehad, fijne sauna's en baden. En ja het kruidenbad is gehorig maar dat hoor bij een dergelijke ruimte! Een vergelijking met sauna van Egmond in haarlem is appels met peren vergelijken! Allebei top, maar met een totaal andere sfeer! Vriendelijk personeel, heerlijke lunch en koffie! Prettig publiek, een praatje in het bubbelbad en gelachen in het zoutbad. Een dag genieten betekent voor mij niet overal over zeuren. Een haar in het zwembad is niet altijd te voorkomen, het was schoon overal! Als een bepaalde sauna even vol is ga je toch even naar een andere en kom je later terug! Hebben wij gedaan, werkt prima! We zijn een verwend volkje! Liefs, Marijke
afbeelding van Wendy en Paul
Wendy en Paul
Luxe sauna maar weinig gezellig
Wij zijn vandaag naar Fort Beemster gegaan voor een dagje welness, het weer was goed en de verwachtingen hoog gespannen. De entree is schitterend en smaakvol, dit zet zich door in de gehele welness. Erg mooi ja maar sfeer...nee, echt gezellig was het er niet. Deze sauna is wellicht luxe, maar een ontspannen dagje sauna ervoeren wij er niet. De meeste sauna ruimtes zijn klein en zeer gehorig, vooral als gasten niet hun mond kunnen houden in de stilte ruimtes. De zwembaden waren mooi behalve het zout bad, dit was ronduit vies, we zwommen tussen de haren bah!. De ontspanningruimte was bezaaid met zitzakken, hier kun je wel in ploffen maar lekker ontspannen is moeilijk, net zoals het weer opstaan. Bij vertrek was het personeel vergeten een gereserveerd cadeau voor mijn vrouw (make-up) apart te leggen, omdat wij in de avond vertrokken kon dit niet meer hersteld worden, een domper. Kortom, een schitterende locatie in een mooie landelijke omgeving. Ga er naar toe als je houdt van zien en gezien worden, architectuur en mooie dure dingen, maar blijf er lekker weg als je een gezellige, ontspannen sauna dag wilt beleven. Wij komen er niet meer, wij gaan de volgende keer weer lekker naar sauna de Heuvelrug in Veenendaal, daar hebben ze het wel begrepen !
afbeelding van Hoekstra
Hoekstra
Rumoerig
De keuken is heerlijk maar uiteindelijk kom je natuurlijk voor je rust. En hoewel de heetste sauna een stilte sauna is ligt het in een soort bunkergedeelte waardoor je heel erg veel last hebt van het rumoer en gegil van mensen in het koude dompelbad en onder de douches. Bijzonder irritant. In de andere sauna's wordt luidruchtig gesproken dus als je zoals wij voor je rust komt is dit niet de beste sauna om naar toe te gaan.
afbeelding van PBruin
PBruin
Lekker sauna met wat aandachtspunten
De sauna's zijn fijn maar klein. Er passen niet veel mensen in een saunaruimte. Dit zorgt ervoor dat je soms 'hutjemutje' zit, dit geldt vooral voor opgietingen. Er zijn verschillende baden, dezen zijn erg fijn. Wij hebben een hammambehandeling genomen, deze viel tegen. Er werd vluchtig gescrubd en gemasseerd. Misschien was dit alleen vandaag (2e paasdag) maar wel zonde. We hebben er niet echt van genoten. De sauna ziet er prachtig uit, in een oud fort zitten verschillende hoekjes waardoor het een soort ontdekkingsreis is. Het buitengebied is aangenaam en waarschijnlijk in de zomer heerlijk. Vriendelijk personeel in de sauna. Het personeel in de bediening van het restaurant viel bijzonder tegen. Geen oog voor de gasten en lang wachten op eten en drinken. Bij het uitruimen van het kluisje bleken er beestjes in de locker te zitten. Dit was wel een jammere afloop.
afbeelding van Karin Folkersma
Karin Folkersma
Sfeervolle rustieke sauna waar je verwens wordt
De inrichting is inderdaad stoer dober en chique, prachtig!!! Niet massal maar kleinschalig. Schoon en netjes, maar het meest opvallend vonden win de oprechte vriendelijkheid vd mensen in heg welness restaurant, vrolijk, hard werkend en echt geinterreseerd in de gasten en niet een stijf kunstje opvoeren. Zeed voor herhaling vatbaar Oh ja en heeeerlijk gegeten!!! Vers en mooie producten
afbeelding van Martijn
Martijn
Let op de bon na afloop
Het fort is prachtig verbouwd tot een uitgebreide sauna. Ook de buitenbaden (zout, whirlpool etc) zijn zeer de moeite waard, zeker als er sneeuw ligt. De sauna-ervaring was dan ook prima. Helaas was er een probleem bij het afrekenen: We waren bewust 3 uur gebleven zodat we een lager tarief hoefden te betalen. Indien je korter blijft dan 3,5 uur, betaal je €24,50. Op de bon verscheen dan ook keurig 3 uur. Helaas werd vervolgens op de bon €29,50 aangeslagen . Dit is het dagtarief. Pas na het afrekenen kwamen er achter dat we te veel hadden betaald. Het persoon gaf vervolgens wel zonder probleem het te veel betaald bedrag terug. Het is een grote fout als je computer-systeem de tarieven niet goed weergeeft. Het lijkt me daarom verstandig om de bon na het afrekenen goed te controleren. Iets wat je liever niet wilt doen als je net uit een sauna komt.
afbeelding van Johan
Johan
Werk aan de winkel
Locatie is zeer leuk en zeker top dat het erfgoed zo ingevuld wordt. "Klachten" van geluid in het kruidenbad aldaar komt door de akoestiek van het gebouw. Als iedereen wat stiller is komt dat wel goed. De opgieting was goed en correct. Maar de volgende punten dienen toch de aandacht van verbetering. - Bij binnen komst waren 2 dames achter de balie en minimaal 2 personen in de personeel ruimte erachter. 1 dame achter de balie was bezig met de personen voor ons. de andere vertrok van haar plek en ging weg. (kan) De telefoon gaat ....en gaat.... en gaat.... en gaat maar niemand neemt op. (logisch dat de 1e dame niet op neemt omdat zij met klanten bezig is dit is correct!) Maar niemand verders interesseert dat de telefoon gaat en onder tussen 10 man staat te wachten om naakt te gaan. - Eindelijk binnen eerst ff een bakkie koffie met een gebakje. Jammer van de losse kopietjes in z'n ambiance. Wij bestelde de koffie en de gebakjes op hetzelfde moment. Eerst de koffie maar niet het gebak. Na enige vragende blikken naar de bediening terwijl de koffie allang op was dienden wij toch iemand te vragen waar de bestelling bleef. - Nadat wij in diverse sauna's te zijn geweest gingen we aan de lunch. Niet alleen jammer van de losse kopietjes echter de indeling en de menu keuze kan eenvoudiger en logischer. De mosterd dressing met cashew noot was flauw en de fijngemalen nootjes was zeker van een halve nootje en heeeeel fijn gemalen. De bediening was vrolijk maar soms onhandig met het neerzetten van de bestelling. - Rondjes diverse sauna's geweest en de indrukken zijn goed Hopelijk was wel aantal personen binnen wel aan de grens gekomen, De hoeveel plekjes in de diverse onderdelen worden al krap. Er zal uiteraard gedacht zijn aan de balans van de ruimte en de ruimte's Er is voor elk onderdeel 1 beschikbaar. Dus geen massa productie maar in de praktijk zal de aantal bezoekers (voor de inkomsten) hoger liggen dan berekend. - Dan het diner Goh dezelfde kopietjes (sorry had ik al genoemd) Bestelling doorgegeven waarvan 1 gerecht zonder champignons besteld. De dame was iets te amicaal met het opnemen van de bestelling. Zij hoort niet het hards te lachen als de groep tegen elkaar opmerkingen maakt. We waren met 5 personen, kregen we een mandje met brood (erg lekker) met 6 stukjes erin?! Na het voorgerecht duurde het even en werd er correct gemeld dat het eten later kwam en kon nog even duren dan normaal i.v.m. de drukte. Wij vroegen nog een mandje met brood om de tijd te overbruggen. Het mandje werd gebracht en binnen 1 minuut kwam het hoofdgerecht.? Jammer ..... Bijna tegen de verwachting in was er toch een gerecht met de champignons. De bediening moest even overleggen met de keuken of deze terug kon? Je neemt de bord toch direct mee. Vrijwel snel was er een nieuw gerecht, het leek dat het vlees nu iets te kort in de wok is geweest. net niet gaar het kon een minuutje langer. Net zoals de runder entrecote kon iets malser zijn. Ik weet wel dat deze rose dient te zijn, maar het vlees diende toch wel in heel kleine stukjes gesneden te worden anders kreeg je het echt niet weg en bleef je kauwen. - Na nog wat gerust te hebben in diverse baden was het voor mij even gezien en ging alvast omkleden. Ik ging in de andere restaurant / bar zitten, Na enige tijd toch maar naar de bar gelopen om een biertje te bestellen. (Jammer) Achter de bar waren de diverse dames van de bediening erg aan het roddelen over de gasten, Gebeurt bijna overal wel maar niet dat ik het gevoel krijg dat ik straks ook over de tong ga om wat dan ook. Terwijl de andere ook aanschoof aan tafel riep de dame achter de bar dat ze zo kwam om de bestelling op te nemen. Dan nemen wij aan als ze klaar was met helpen van andere gasten dat ze bij ons de bestelling gaat opnemen. Helaas waren er 3 tal andere dingen belangrijker maar een collega vragen of overleggen was er niet bij zodat onder tussen haar collega de bestelling had opgenomen en zijn voor niets aan tafel kwam. Voor een nieuw bedrijf lijkt ons een evaluatie formulier handig om deze punten strak te strijken. Hoe langer dit niet gecorrigeerd wordt hoe moeilijker om het eruit te krijgen. Dit is de locatie namelijk niet waard.
afbeelding van Gerda
Gerda
Paradijs op aarde!
Absoluut een topper, waar we vaker naar toe zullen gaan! Vriendelijk personeel, heerlijk eten/drinken ( smoothie's ), en een zalig wellness complex! De opgieting was een bijzondere ervaring. Wij zijn fan!
afbeelding van GJ
GJ
voor herhaling vatbaar
Prachtige sauna, mooie historische details. Erg vriendelijk personeel in het restaurant/relax-gedeelte. Dat scoort! Prima maaltijdsalades (1 met ossenhaas en 1 met zalm). Het was vrij rustig vandaag op een doordeweekse dag, dus 'kippenhokken' hebben wij niet mogen ervaren. Kortom, wij komen zéker terug. En het zou leuk zijn als er dan ook bij de diverse ruimtes foto's en informatie hangen over 'hoe het was ten tijde van het fort'. Dat zou deze sauna nog een extra dimensie geven.
afbeelding van André
André
Libelle-dag
Wat een kippenhok, vrouwen die zoveel te bespreken hebben dat ze beter thuis een theekransje kunnen starten. Wij kwamen voor onze rust maar zijn gevlucht omdat er zoveel lawaai was. Sommige mensen weten niet dat je in de sauna zoveel mogelijk stil bent. Helaas, onze middag was niet wat we ervan hadden verwacht. In het resataurant erg vriendelijk personeel!! Ambiance prettig en kosten nog moeite gespaaard! De rustruimte erg klein, vol en niet echt rustig! Zoveel geluid uit de centrale ruimte, dat je er hor en dol van werd. Ons zien ze hier nooit meer!
afbeelding van Roos Franx
Roos Franx
Mooie sauna, restaurant iets minder!
Super mooie accomodatie! Lekkere sauna's. Kuidenbad is erg rumoerig en veel verroest aan t plafond! Restaurant is daarbij vergeleken niet zo goed! Kleine kaart en de kaart is gewoon een verkreukelt A-4tje! Kaart mag simpeler en uitegebreider. Vind het belangrijk dat je lekker kan eten en veel keuze hebt uit kleine hapjes.. Personeel is erg aardig.
afbeelding van luise
luise
Super leuke sauna>licht in de kinderschoenen-voor de rest *****
Lieve mensen van Fort Beemster, wat een fantastisch ambiente > super!!! sauna > erg leuk!!! restaurant > mag nog worden (is al lekker > de kaart mag iets meer op saunagangers gericht zijn) Wij zijn sinds 26 jaar sauna gangers en hebben in EU al een heleboel gezien... Het opgieten in de Kelo-sauna was super (behalve de tweede emmer > kaneel > bah, licht iets te....) en pers. vinden wij dat er elk uur een opgietritueel mag zijn > verdeeld dan ook iets meer onder de bezoekers. Het restaurant mag wel iets meer aan de service (opnemen van bestelling) en de kaart (gericht op saunagangers) gaan werken. Alles staat in de kinderschoenen... Dus, wij willen niet te hard zijn!!!! Wij hadden een super avond en komen er zeker vaker. sauna: - elk uur een opgietritueel - lekkere geuren - voor de rest tiptop - stoombad met een douchehoek!!! ***** > daar word je vrolijk van!!! douchen: - moest mijn man herinneren dat wij voor de sauna zijn en niet voor de douche-experience restaurant: - kaart mag iets nog aangepast worden > keuze > NIET smaak!!! Wij hadden: - Tomatensoep & Salade met ossenhaas - Tomatensoep ****(jamjam>vers) (vier omdat ik meer verse bosuinen verwacht had - zeurpiet )), smaak *****, hoeveelheid *****+, prijs: gepast voor de hoeveelheid > superlekkerbrood***** - Salade met ossenhaas als voorgerecht > toppie (vlees juist gegaard, dressing *****,, hoeveelheid *****+, prijs: *** met 10.-€ licht aan de harde kant.... Terecht 2. plaats!!! Met een paar minikleine aanpassingen 2013 op naar plaats 1!!! ERG VEEL SUCCES. Groetjes uit Heerhugowaard
afbeelding van admir
admir
Sauna goed/ restaurant slecht
Het wellness gedeelte is mooi, wel een hoop gebrom in het kruidenbad en het binnenzwembad. Het is heel mooi opgezet de opgietingen zijn zeer professioneel echt een aanrader. Het restaurant is stukken minder, personeel wat niet echt vriendelijk kijkt, je moet lang wachten voordat ze een bestelling op komen nemen, de menukaart is echt belabberd geen eenvoudige gerechten zoals lekkere broodjes, tosti, sate etc, onze maaltijdsalade met zalm is gewoon een paar stukjes zalm met een hele berg sla met heel weinig dressing, geen aanrader, als je er een melding van maakt krijg je te horen "dat hebben we vandaag al vaker te horen gekregen" nou wordt het dan niet eens tijd omdat in de keuken door te geven. Nee geef ons de Sauna van Egmond maar daar staan ze echt voor je klaar. Conclusie Sauna lekker de rest viel tegen.
afbeelding van Gert
Gert
Sauna oke/Restaurant niet oke
Wij zijn inmiddels een paar keer geweest in dit complex, er is duidelijk te zien dat er wel gewerkt wordt om de dingen die nog niet voor elkaar waren aan te pakken, echter als ik kijk naar de menukaart dan lijkt het er heel erg op dat de kok hier alles te vertellen heeft. Als ik naar de sauna ga wil ik zelf bepalen wat ik ga eten, ik hoef geen 3 gangen menu, na hier al een aantal keren een opmerking over te hebben gemaakt heeft men volgens zeggen de kaart aangepast!. Tja na gegeten te hebben kunnen we slechts 1 conclusie trekken, men wil zich onderscheiden en wat ons betreft is dit echt gelukt!. Waarschijnlijk ligt het aan onze smaak maar dit is echt fantasieloos. Men wil exclusief zijn in saunaland, welnu maakt het onderscheid in kwaliteit en zoek het niet in een groot bord met gebakken lucht. Misschien te volks maar kwalitatief al jaren gewoon goed, ik noem sauna van Egmond gevestigd in Haarlem waar men wel een doodgewoon stukje vlees kan bestellen, sateh, biefstuk of hoe gewoon een gebakken ei tussen de middag. Voor ons is de keus inmiddels duidelijk. Fort Beemster succes met jullie sterrenkok
afbeelding van Jarno
Jarno
Een aanwinst voor saunaland
Na alle verhalen van mensen die al geweest waren ook maar naar Fort Beemster voor ons om de hoek. Na bij de receptie vriendelijk te zijn ontvangen, omkleden en door naar de saunas. Zeer mooi interieur met respect voor het fort alles zag er echt tip top uit, dat geeft al een goed gevoel. Dit werd ook met de sauna's bevestigt heerlijke sauna's vooral de Kelo en de Vleermuizen en heerlijke opgietingen. Restaurant met lekkere loungebanken en lekkere zitjes om te eten, sate, hamburger en tosti's hadden ze ook en de sate was verrukkelijk. Moet wel zeggen voor tussendoortjes was er te weinig keus, voor de rest was alles lekker en vriendelijk personeel. Al met al hebben wij een heerlijke dag sauna/relaxen gehad en komen zeker vaker hier terug.
afbeelding van anna
anna
Een topsauna dat alles in zich heeft om totaal te ontspannen.
In NRC van j.l. zaterdag las ik de beschrijving van Fort Beemster. Wonende in de kop van Noord Holland is het altijd een lange reis naar mijn favoriete sauna Bussloo. Nu op 35 minuten afstand een sauna: ik was heel benieuwd en ben gelijk dinsdag j.l. op onderzoek gegaan. Wat schertst mijn verbazing: een topsauna! Waarom : alles wat nodig is in een goede sauna is aanwezig! En dan die prachtige architectuur, niet is rond of vierkant, maar allerlei vormen die een streling voor het oog zijn. Een saunameester die zijn vak uitstekend verstaat: Jeroen. Die vraagt om stilte tijdens de opgieting en meer dan dat krijgt: ik daal af in een diepe stilte in mezelf en de hele groep vibreert mee. Alles is top: het eten, de saunacabines, zwembad etc: en de saunagangers bewaken de rust en stilte: kortom Een fantastische sauna!!!
afbeelding van Marieke
Marieke
Topdag!
Meerdere sauna's in Nederland bezocht en zag nu fort resort op maar een klein half uurtje rijden... Zou mooi zijn als dat iets is dacht ik. Heb een topdag gehad! Wel wat verbeterpunten, maar die wegen niet op tegen de Pluspunten. Pluspunten: - mooie setting (fort), - heel schoon, - vriendelijk personeel, - klantgerichtheid en service zeer goed, - hele goede opgietingen, - meer dan voldoende faciliteiten, - goede kwaliteit eten Verbeterpunten: - het klinkt erg hol in het welnessgedeelte, dit kOmt de sfeer niet ten goede. - meer rustplekken, - het is er erg licht, - veel lawaai in het kruidenbad, - in de rustruimte hoor je constant een draaiende motor?
afbeelding van Cynthia
Cynthia
fenomenaal
Vorige week een bezoek aan deze fantastisch mooi sauna. Veel goede reacties om mij heen gehoord, dus ik had hoge verwachtingen. De hoge verwachting is meer dan waar gemaakt. Prachtig hoe de sferen van het fort terug komen en gerespecteerd zijn. Vriendelijk personeel zo wel bij de receptie als in het restaurant. Middags geluncht en dat was ook voortreffelijk. we konden niet anders zeggen als wij komen terug
afbeelding van Hellen
Hellen
mooie sauna
Mooie, moderne sauna op een bijzondere lokatie! Alles is nieuw, ruim, netjes en schoon. Oké, er moeten nog wat puntjes op de i gezet worden, maar het ziet er veelbelovend uit. Er is voldoende keuze in sauna's, alleen jammer dat er geen houtgestookte sauna bij zit. Wel een infraroodsauna die nu eens echt warm wordt! Lekker verwarmd buitenzwembad, met whirlpool. In de relaxruimte lig je op waterbedden, heerlijk. Personeel was vriendelijk, maar de bediening in het restaurant niet echt vlot. Het restaurant is mooi, maar mist nog wat sfeer. Het hoekje bij de haard is gezellig, alleen wat klein, dus het zit al snel vol. Dat terzijde hebben wij een heerlijke dag gehad. Deze sauna is ons inziens zeker de moeite van een bezoek waard.
afbeelding van Bianca
Bianca
Niet professioneel!!!
Mooie luxe sauna. Ongepast opmerking van personeel bij binnenkomst . Dat we wel aan de huisregels moeten voldoen. Ben getrouwde vrouw met kinderen en geen bij bedoelingen dus was sprakeloos. Ook gezegd weet niet wat je van me verwacht maar kom hier voor de sauna en geen andere ongein. In de sauna was het prachtig ,mooi opgezet. Infraroodsauna is aan de kleine kant. Kruidenbad ruikt niet naar kruiden. Bij zoutbad liet de kitrand al los over een groot gedeelte van het bad. Twee oudere vrouwen die gingen behoorlijk over de grens betreft gedragsregels.(betasting van elkaar op intieme gedeeltes.) Melding van gemaakt en werd niks mee gedaan. Restaurant heeft geen simpele hapjes,worden meteen maaltijden in de avond. Einde van de avond gaat de eigenaar van de sauna met een stel zakenmannen die een bedrijfsfeest boven hadden een rondje lopen door de sauna. Nou dan sta je niet meer prettig onder de douche,je voelt je dan bekeken. Dit was echt niet netjes. Ook gemeld werd door gegeven aan de eigenaar. Sauna lekker,de rest viel tegen.
afbeelding van Hub
Hub
Pure ontspanning, mooi en schoon
Ik ben sinds juni alweer 4 keer geweest. Alles is aanwezig. Ruim opgezet. Superschoon. Baden in luxe. Tot nu toe nog niet zo bekend en daardoor zeer rustig. Het omrijden waard, zelfs voor mensen die 100 kilometer verder wonen. Prettig personeel en prettige gasten. 1 minpuntje: de haken zijn authentieke fortspijkers, dus roestig: neem geen witte handdoeken mee.
afbeelding van Nancy
Nancy
Luxe
Prachtige sauna en voor mij om de hoek. Is ook weleens fijn. Ben al 30 jaar een fervente saunaganger en heb sauna's in het hele land bezocht. Zeer luxe en niets op aan te merken. Alleen het eten zou iets simpeler mogen. Een broodje kaas of tosti is ook prima.
afbeelding van Robbie
Robbie
Heerlijke dag gehad!
Vandaag zijn m'n partner en ik ook langs geweest bij het Fort. We hebben een topdag gehad! We werden vriendelijk onthaald door de dame achter de receptie die een korte uitleg gaf over de faciliteiten. Vervolgens hebben we eerst genoten van een duo ontspanningsmassage. Prima, lekker stevig maar daar hou ik wel van. Daarna de trap omhoog genomen en daar ging een wereld voor ons open. Schitterend! Een heerlijk kruidenbad, stoombad en in de tuin genoten van het zonnetje. Opgietingen van de saunameester waren heftig, maar erg goed. De douchebelevenis is ook erg bijzonder, dit zit in de oude geschutskoepel. Een puntje voor verbetering is nog de buitenverlichting, hier wordt aan gewerkt begreep ik. Het eten was trouwens uitstekend, wij hadden de tonijn en de maaltijdsalade. Al met al een heerlijke dag gehad, voor herhaling vatbaar!
afbeelding van Simon Fontein
Simon Fontein
Ruwe bolster, luxe pit
24 juli 2012, die hele mooie warme dinsdag en wij gingen naar de sauna. Mensen verklaarden ons voor gek om met 30 graden buiten, te gaan zweten binnen. Wij weten inmiddels beter. Het was voor het eerste dat we Fort Beemster binnen traden. Om dit fort onderdeel, dat uitmaakt(e) van de “Stelling van Amsterdam”, om te bouwen naar een wellness complex zijn kosten nog moeite gespaard. De soberheid van het oorspronkelijk karakter van dit complex is in evenwicht met de luxe die erin is aangebracht. Prachtig. De ontvangst is gastvrij, vriendelijk maar vooral ook geen gemaakte aardigheid. Er is plaats voor 170 saunagasten, die elk kunnen beschikken over een chipsleutel behorend bij een ruime kluis, te bereiken per trap maar ook per lift. Vanuit de kluisruimten kun je via de mooie behandelruimten de trap naar de sauna’s vinden. Van kleine sauna’s (infrarood) tot grotere, van 50 graden tot 110 graden sauna’s. Een aantal maal per dag vinden er opgietingen plaats. Sauna meester Richard snapt zijn vak, houdt wel van een beetje tempo. Dus korte maar heftige sessies. Zijn informatie en zorg voor de (nieuwe) saunagast is prima. Buiten, op het dak van het complex bevindt zich een ligweide met ligstoelen en een mogelijkheid om aan tafeltjes plaats te nemen om wat te nuttigen. Verder zijn buiten een bescheiden zwembad, een dompelbad (welke nog niet koud was, maar daar werd aan gewerkt), meerdere douches koud en warm, een koudwater emmer en een zoutbad. Binnen zijn er ook genoeg douches, kruidenbad, koudwater dompelbad, stoomsauna (met regelbare douche daarin), bescheiden binnenbad en het restaurant. De kaart is als in een goed restaurant, maar niet echt afgestemd op saunagangers (de bekende saunafavorieten ontbreken; gelukkig?). De kwaliteit van het eten staat wat mij betreft in verhouding met de stevige prijs die ervoor wordt gevraagd. Voor een sauna die net een maand open is denk ik dat menig ander complex nog veel kan leren. Wij gaan zeker weer.
afbeelding van Schleeper
Schleeper
Leuke dag maar nog wat punten veranderen.
We hebben een heerlijke dag gehad. En gaan er zeker nog een keer heen. Er zijn alleen wel wat punten die volgens mij verbeterd moeten worden. 1/ Het eten moet eenvoudiger kunnen zowel de middag als de avond. Geen mogelijkheden voor tosty, broodjes enz. En in de avond geen eenvoudige gerechten zoals bijv. biefstuk of saté. Vond de drie gangen menu´s te weinig en het duurde veel te lang. 2 uur eten in een sauna is niet prettig. En dit zeker niet als je maar een paar uur gaat. 2- Ruimte´s waren echt te warm zoals de rustruimte. Je werd er bezweet en ik kreeg er hoofdpijn door de warmte en te weinig zuurstof. Denk dat de temp. wel een paar graden lager mag. Net zoals het restaurant. Verder heb ik geen punten...En we gaan zeker nog een keer kijken of het is verbeterd.

Pagina's

Laat een reactie achter