Gespot: Thermen Binnen den Maas - uitgebreide review

Relaxtuin Thermen Binnen Den Maas

De tuin van Thermen Binnen Den Maas

Oosterse designinvloeden, lekker eten en een speelse tuin waar je op uitkijkt vanaf een rustruimte met hangende ligbedden. Met de opening van het nieuwe saunacomplex Thermen Binnen Den Maas is er een nieuw en aantrekkelijk spa complex geopend in Zuid-Holland.

Aangezien Thermen Binnen den Maas ook een van de gastheren van het NK Open Sauna Event is, hebben Nathalie en ik een muntje opgegooid wie van ons deze nieuwe sauna vlakbij Rotterdam mocht bezoeken. Deze keer ben ik de gelukkige en ga ik eind maart op pad voor een dag met geweldige opgietingen in een gloednieuwe sauna. Hieronder lees je mijn hele review.

Thermen Binnen den Maas

Saunaplein op de eerste verdieping

Vanaf de receptie loop ik omhoog de ruime kleedkamer in. Onderweg passeer ik de wachtruimte voor de schoonheidsbehandelingen en massages. Ik zie heerlijke fauteuils en ik loop een van de behandelkamers in. Deze zijn mooi, schoon en uitnodigend. Ik zie me hier al liggen. Ik vind het al bijna jammer dat ik vandaag een volle dag heb met opgietingen.

voetenbadVanuit de kleedkamer loop ik het saunaplein op. Het eerste dat ik zie is een wand met douches.  Mooi, ik start direct met warm water. Aan de andere kant van deze wand zitten ook douches, maar die zijn ijskoud. Dat is voor later. Mijn oog valt vervolgens op het grote voetenbad. Dit begint goed, de sauna routing gaat als vanzelf.

Ik loop een rondje over het saunaplein en zie verschillende saunacabines zoals de Die Hard-, Four elements-, kleuren- en muzieksauna. Vlakbij de trap zit de Esbeekse kelosauna waar de opgietingen plaatsvinden. Ook het Open NK Sauna Event zal in deze cabine plaatsvinden. 

Een unieke hoek is de koelruimte. Hier hangen diverse stortemmers naast elkaar. Ik zie mensen van de ene naar de volgende stortemmer stappen. Dat kan bijna nergens in Nederland.

RelaxbeddenAan de tuinkant tref ik nog twee mooie ruimtes. Links een rustruimte met hangende relaxbedden, zo groot als een 2 persoonsbed. Ik dacht dat het lastig zou zijn op deze bedden te klimmen maar dat valt mee. Ze zijn goed vastgemaakt aan de grond en het plafond. Eenmaal geïnstalleerd kijk ik op bomen in de tuin waar het eerste groen al zichtbaar wordt.  Naast deze rustruimte bevindt zich de panorama sauna. De naam zegt het al: je hebt een panoramisch uizicht. Al kijkend in de verte droom ik langzaam weg. 

Relaxtuin met speelse vijver

Toen ik voor het eerst over deze sauna las waren het de foto's van de tuin die meteen mijn aandacht trokken. Na een saunagang doe ik namelijk niets liever dan buiten uitwaaien. Ook na de eerste wedstrijdopgieting sta ik in de tuin om te beginnen met koelen.

buiten sauna

Er is veel te zien. In de grote vijver liggen eilandjes die door bruggen verbonden zijn. De paden lopen gebogen en laten je door de tuin dwalen. Op de grens van water en land zijn stenen neergelegd en op verschillende plekken staan saunacabines. Als je vanuit de sauna de tuin inloopt zie je rechts een verhoging. Onderin zit nog een sauna en bovenop staat een bubbelbad. Op verschillende plekken zie ik kunstwerken en beelden staan. Zo ontdek ik bij elk rondje dat ik hier loop wel iets nieuws.  

Tijdens mijn bezoek is één kant van de tuin afgesloten. Gelukkig is de schutting niet hoog en kan ik er overheen kijken. Ik zie een rechthoekig zwembad. Dit wordt het natuurbad waar je straks na de saunagang kan dompelen. Ik zou willen dat het al klaar was. Een koude dompeling heb ik eigenlijk wel nodig na een stevig saunarondje. 

Stortdouche van 2 verdiepingen hoog

Drup en Stort - amazonedoucheVanaf de opgietingen in de Esbeekse kelosauna loop ik steeds de trap af en dan langs het zwembad naar buiten. Dan passeer ik een rechthoekige hoge ruimte met een grote knop. Het blijkt de "Drup en Stort" douche te zijn.

Die is zeker de moeite waard om uit te proberen. Ik druk op de knop en ga midden in deze ruimte staan. Eerst komt er een verkoelende nevel waarna het begint te onweren. Van enkele verdiepingen hoog word ik getrakteerd op een enorme watermassa, inclusief geluids- en lichteffecten. 

Heerlijk buiten eten

lekker etenTijdens mijn bezoek is het zonnig weer. En dan is het heerlijk genieten op het buitenterras. Ik zit meerdere keren buiten en geniet van de broodjes op de kaart.

Later in de middag wordt het weer slechter en besluiten we om binnen te gaan eten. Vanuit het restaurant kijk ik uit over de tuin. Ik baal enerzijds van het weer, maar een graadje kouder is wel weer fijner om af te koelen na de opgietingen. Ik eet een grote hamburger met friet en luister naar de uitslag van het Open NK Sauna event. 

De tuin is mijn favoriet

relaxtuinGevraagd naar wat ik het leukste vind zeg ik de tuin. Ik vind deze groen, uitnodigend en speels. Je kan er al wandelend afkoelen en er zijn veel kleine en grotere objecten te spotten. Van Buddha beelden tot een muur waar water vanaf valt.  Ik ben ook erg benieuwd naar het nieuwe dompelbad. Dompelen in een natuurvijver met  zwembadformaat. Voor mij zijn het pluspunten.

Wat cabines betreft is er meer dan genoeg te kiezen. Mij vielen direct al de Die Hard cabine en panorama sauna op. Ik hou van een hoge temperatuur en uitzicht.

restaurant

De ruimte met al die stortemmers is perfect voor het schrikeffect. Langzaam aan het touwtje trekken en wachten op de koude plens. En dat meerdere keren. 

Wel zou ik het een toevoeging vinden als er een grotere kachel in de opgietcabine zou staan. Dat biedt meer mogelijkheden voor opgietmeesters. Een balkon of buitenterras vlakbij het saunaplein (zonder de trap af te hoeven) zou het geheel nog perfecter maken. Eerst koelen in de lucht en dan naar de tuin om in de natuurvijver te springen. 

Praktische gegevens Thermen Binnen den Maas

Deze sauna ligt in 's-Gravendeel, een plaats in de gemeente Binnenmaas, net onder Rotterdam. Ze openden in februari 2014 naast het al bestaande sportcentrum. Er is een grote parkeerplaats voor de deur. Het is trouwens wel raadzaam om je route goed te plannen. Vanuit het oosten is de Hoeksche Waard  namelijk bereikbaar via de Kiltunnel en daar rekenen ze tol. Je kan wel omrijden maar dat kost je al snel meer aan benzine. 

Thermen Binnen den Maas is groot genoeg om een dagje door te brengen. Je kan er lekker eten, behandelingen boeken en er is meer dan genoeg keus aan cabines en baden. Bij mooi weer is er een fantastische tuin met ligstoelen en in de winter zit je binnen bij een knapperend haardvuur.  Deze sauna komt op mijn toplijstje van relaxte plekken rondom Rotterdam. 

Op SaunaGespot.nl hebben we een speciale pagina gemaakt voor Thermen Binnen den Maas. Je kan hier een reactie achterlaten, meer informatie vinden en op zoek gaan naar voordelige deals. Ben je al geweest, laat dan weten wat jij van deze sauna vindt.

*Voor sauna marketeers: Wil je ook een review zoals deze voor jouw sauna? Neem contact met ons op of lees verder op de volgende pagina.

*Sponsored promotion* 


Over Erik
afbeelding van Erik
Via Sauna Gespot kan Erik zijn sauna hobby combineren met zijn werk op het internet. Erik schrijft saunareviews, artikelen over sauna bezoek en over leuke arrangementen.

Reactie toevoegen