Klein Maar Fijn In Doetinchem: Easyfeeling

Easyfeeling

In deze serie over kleinere saunabedrijven breng ik een bezoek aan een wellness- en beautybedrijf een eindje buiten Arnhem, in Doetinchem.

Easyfeeling is een compact complex in een woonwijk - een gebouw dat je ook voor een school zou kunnen verslijten, maar dat is toch echt niet wat er al 39 jaar in gevestigd is. Dat is hoe lang dit al een familiebedrijf is - een bedrijf waar Helen en Dick van Hattem en hun dochters trots op zijn.

Passie voor een authentieke saunabeleving

Die trots blijkt al gauw bij de rondleiding die ik krijg. Uit de beschrijving van de faciliteiten spreekt een passie voor wat men hier heeft en doet.

Wat vooral opvalt, is de nadruk op een authentieke saunabeleving. Dick heeft het over het weglaten van 'afleiding', en noemt als voorbeelden van wat hij per se niet wil dingen zoals bioscoopsaunacabines en dergelijke foefjes. Hij is het ook helemaal niet eens met mikken op een groter publiek door temperaturen te verlagen en badkleding toe te staan. Volgens hem concentreert de ware saunaliefhebber zich het liefst op traditionele saunacabines met stevige temperaturen, en doet hij dat bij voorkeur op de gezondste manier, au naturel. En daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Zelfs zijn stoomcabine is heter dan hij bij veel andere complexen heeft aangetroffen. Bij Easyfeeling mag een temperatuur niet teleurstellen.

Arrangement

Om de ware Easyfeeling-ervaring te krijgen, maak ik op voorstel van Dick gebruik van het 'Tijd voor jezelf'-arrangement: voor 49 euro krijgt de gast entree, koffie met lekkers, een rondleiding met uitleg, keuze uit drie verschillende behandelingen, en gebruik van de zonnebank of hydrojet. Een maaltijdsalade met friet of brood maakt het arrangement compleet. Dat lijkt mij goede waar voor het geld.

Faciliteiten en behandeling

Beide saunacabines zijn inderdaad prima op temperatuur, niemand zal hier moeite hebben om de transpiratiedrempel te overschrijden. En dat geldt inderdaad ook voor de stoomcabine. De koelzones van Easyfeeling hebben zo'n beetje alles te bieden wat je op dit gebied kunt wensen, maar mijn favoriet is het dompelbad. Met een kleine waterval aan het uiteinde ben ik geneigd hier een tijdje te blijven hangen, genietend van de waterstroom over mijn hoofd. Een bezoek aan het kwartronde zwembad maakt mijn rondje af. Heerlijk op zo'n warme zomerdag.

Na een kort kijkje in de patiotuin ga ik naar het volgende onderdeel, de hotstonemassage. De familie verzorgt de behandelingen zelf, dus ik word door Dick onderhanden genomen. Hij maakt aan het begin een opmerking over optimaal gebruik van de hete stenen, en ik merk al snel wat hij bedoelt. Ik heb wel vaker hotstonemassages gehad, maar het klopt wat hij zegt: hoeveel gebruik er bij die massages werkelijk van de stenen wordt gemaakt, verschilt nogal. Ik kan in elk geval niet zeggen dat Dick er te weinig gebruik van maakt, en ik heb absoluut geen spijt dat ik de hotstonemassage heb gekozen in plaats van de microzonebehandeling of de lichaamspakking.

Lounge en menu

Ik gebruik de maaltijd aan wat een grote gezinseetkamertafel lijkt, in een huiskamerachtige lounge met bar en zithoek. Duizendpoot Dick is kok (wat is hij eigenlijk níet?), en schotelt me een driekazensalade met spekjes voor die niet alleen volkomen vers is, maar die heel goed de lekkerste zou kunnen zijn die ik in een sauna heb gehad. Een blik op het smoothiemenu levert een heerlijke koude bessendrank op. Ik kijk nog eens naar de rest van de kaart - je kunt hier prima eten en drinken voor hele redelijke bedragen.

Aantrekkingskracht

Aan het laatste onderdeel van het arrangement kom ik niet meer toe, want ik heb veel te lang zitten praten. Maar het gesprek was heel inzichtelijk. We bespraken bijvoorbeeld wat het is dat mensen in Easyfeeling aantrekt. Behalve dat het bedrijf de logische keus is voor omwonenden, krijgt men bij Easyfeeling ook veel gasten uit de rest van het land, en dat schrijven we toe aan de gezelligheid van het kleinere complex, en het uitgebreide internetaanbod van arrangementen en aanbiedingen.

Conclusie

Liefhebbers van de traditionele sauna die niet op zoek zijn naar een overweldigende keus aan cabines, die de sauna willen ervaren zoals dat hoort, die geen behoefte hebben aan cabines met fratsen, die een knus complex willen waar heel persoonlijk met ze wordt omgegaan en waar ze geen nummer zijn, die kunnen prima bij Easyfeeling terecht. Van het drukke stadse gebied van Arnhem naar Doetinchem reizen, is maar een kleine wip, daar hoeft het niet aan te liggen. En aan het geld ook niet, want arrangementen bieden betaalbare combinatie-aanbiedingen van entree en behandelingen, en met de tarieven voor eten en drinken heeft men zich hier ook niet uit de markt geprijsd. Easyfeeling zou zijn naam wel eens in meerdere opzichten eer aan kunnen doen.


Over Coen
afbeelding van Coen
Tolk-vertaler Engels/Nederlands en oprichter van Tolkonline.com. Coen schrijft niet alleen voor zijn beroep, maar heeft ook diverse blogs, en vertelt graag over zijn lievelingsvorm van ontspanning: sauna's bezoeken.

Reactie toevoegen