Klein maar fijn in Veghel

Sauna Veghel Zwembad

Edit 21 april 2015: Helaas, helaas, deze sauna is per direct gesloten. Zie het Brabants Dagblad voor meer info.

Voor het derde artikel over kleine saunabedrijven bezoeken we een recent heropende sauna: Sauna Veghel. Na 5 jaar zijn er nieuwe uitbaters die in deze sauna de perfecte locatie hebben gevonden voor hun ambitieuze plannen.

Midden tussen de Veghelse bebouwing vind je een oase van rust en ontspanning. Een plek om je thuis te voelen en te ontspannen na een drukke periode. De uitbaters André Jansen en Astrid Kelders zien hier  de plek om hun dromen te laten uitkomen. En dat gaat verder dan alleen warme saunacabines.

Lekker en gezond eten

sauna Veghel open haardAndré en Astrid hebben iets met eten. Zo zijn ze voorheen uitbater geweest van een fast food cafetaria in Flevoland en hebben ze beiden een overwinning behaald op hun vroegere overgewicht.

Ze zijn zo effectief in het aanpakken van hun eigen uitdagingen rondom eten dat andere mensen ook vragen om hun hulp. En daar hebben Astrid en André ja tegen gezegd. André heeft een opleiding in de voeding en helpt mensen met coaching en recepten. Astrid helpt als regressie-/reïncarnatietherapeut de mensen die extra mentale steun willen om een terugval te voorkomen.

Het coaching traject rondom voeding, preventieve zorg, kan gecombineerd worden met de sauna. Concreet: heb je een coaching/voeding afspraak bij Sauna Veghel dan kun je de rest van de dag van de sauna faciliteiten gebruik maken.

Bijzondere pluspunten

sauna Veghel caldariumSauna Veghel richt zich op mensen die een dagje willen ontspannen op een locatie waar ze zich thuisvoelen. André en Astrid vinden het belangrijk om oog te hebben voor hun gasten en kiezen voor een persoonlijke benadering.

Zo vertelden ze over drie vaste gasten die al bij de vorige eigenaar regelmatig kwamen sauneren. Na vijf jaar een andere sauna bezocht te hebben kwamen ze weer eens naar het heropende sauna Veghel. En wat ze in de voorgaande jaren niet meer meegemaakt hadden gebeurde hier wel. De kok komt een praatje maken en tijdens de verjaardag van een van de drie is er een drankje van het huis. Persoonlijke aandacht is een sleutelbegrip bij deze sauna.

Ook bij de gasten die ik zelf sprak viel me op dat ze zich thuis voelen bij Sauna Veghel. De uitbaters zijn zichtbaar en aanspreekbaar. André gaat van kachel naar kachel, oftewel van fornuis om te koken naar gaskachel om op te gieten. Astrid heet iedereen welkom en zorgt dat je geholpen wordt aan tafel.

Faciliteiten

Sauna Veghel is gecentreerd rondom een centrale ruimte. Hier tref je een zwembad met daarin aan afgescheiden bubbelbad. Rondom het zwembad liggen ondermeer een opgietcabine, stoomcabine, douches, rustruimte en voetenbad. Zoek je actie op je relaxdag dan kun je reserveren voor een Rasul in de stoomcabine of genieten van een van de opgietingen en op speciale dagen een klankschalen sessie.

Ongeveer een kwart van de wand bestaat uit schuifdeuren die uitzicht bieden op de tuin. Daar kun je genieten van een buitenbad, nog twee saunacabines (van 75 en 95 graden) een koud dompelbad en douches. Wat ik zelf heel prettig vind; ondanks dat het bijna vroor op de dag van mijn bezoek werkten de buitendouches gewoon.

Via de centrale ruimte kun je ook naar het restaurant. Dit ziet er modern uit en heeft een uitgebreide kaart en heerlijke banken met een open haard. Hier heb ik heerlijk uitgepuft na een eveneens hele fijne massage in de ruimtes achter het restaurant.

Conclusie

Kleinere saunabedrijven hebben een hele grote troef ten opzichte van de mega complexen, persoonlijke aandacht. En dat past perfect bij de uitbaters André en Astrid. Ze helpen je met een heerlijke saunadag waarbij je je thuis voelt en heerlijk ontspannen naar je andere huis kan gaan.

Sauna's


Reactie toevoegen