Mandela in de sauna

Een opgieting die helemaal draait om Mandela en de speeches die hij gegeven heeft. Hans Barendse van Thermen Bussloo is met deze aufguss de dagwinnaar van de voorronde bij Thermen Binnen den Maas.

De tweede plek gaat naar Benoit De Bock van Thermen R. Deze Belgische saunameester neemt ons mee op een wandeltocht door de jungle. 

De derde plek is voor Tim Duncan; hij maakt via de wildcards nog een kans om in de halve finale te komen. De andere saunameesters in deze voorronde zijn het duo Gabriëlla de Lorijn met Jesse Scheffers, Gerda Kennedy en het duo Jill Ko met Robin Lukassen.

Hieronder volgt een korte beschrijving van de opgietingen:

Mandela - long walk to freedom

Hans gaat gekleed in een zwart shirt met het gezicht van Mandela. Hij laat diverse speeches van Mandela horen met tussendoor Afrikaanse muziek. In combinatie met kleuren en geuren zoals mandaraijn en ylang ylang worden we doordrongen van het verhaal van deze vrijheidsstrijder.

Ik ervaar dit als een indrukwekkende opgieting. Hans is heel beheerst met het opgieten van ijs en water en past zijn ritme aan de muziek en de speeches aan. Hij gebruikt verschillende technieken en op het laatst zelfs een grote handdoek met daarop de beeltenis van de Afrikaanse vlag.

De opgieting eindigt met de vuist in de lucht: een teken van vrede en overwinning. Buiten staan vruchtensap en hapjes met de afbeelding van de vuist van Mandela.

Wandeling door de jungle

Benoit staat geheel in het wit en met een petje op klaar om ons mee te nemen op een wandeltocht door de jungle. Hij heeft een energieke uitstraling, beweegt zich soepel en laat een indrukwekkend arsenaal van wappers zien. Naast het show element wuift Benoit ons zo ook effectief warmte toe. 

We horen allerlei oerwoudgeluiden en verschillende soorten muziek. Het geluid varieert van sjamaan trommels, de Armeense Doedoek tot aan Om Shanti. Met black light maakt Benoit de sfeer compleet. Hij tekent met reflecterende verf primitieve strepen op zijn gezicht en heeft speciale banden om zijn armen.

Ik ga helemaal mee in de opgieting en geniet van de geuren bloedsinaasappel, lemongrass, menthol en kardemom. Deze ingrediënten komen trouwens weer terug na de opgieting. Dan eten we bloedsinaasappels, geweekt in suikerwater met een een beetje kardemom. 

4 Seizoenen

Tim Duncan brengt ons de 4 seizoenen, inclusief een regenbuitje uit een doorweekte handdoek. De opgieting begint met een jazzachtige muziek en een herfstgeur van eikenmos. Met de geuren kruidnagel en zoete roos, citrusvruchten en dennegeur met anijs gaan we de seizoenen langs. Buiten wacht een glaasje alcoholvrije prosecco.

De heilige wonderlamp

Aladin de 25e (Jesse Scheffers) is een arme jongen die via een wonderlamp 3 wensen mag doen. Hij wenst allereerst zo vrij te zijn als een vogel en vliegt vervolgens op een vliegend tapijt over de theehuizen van de stad. Vervolgens wenst hij een lang en gelukkig leven met Jasmine (Gabriëlla de Lorijn). Tot slot wenst hij dat hij de Sultan is zodat hij kan zorgen voor voorspoed voor de burgers. Dat begint met een fruitbanket waarvan een gedeelte buiten op ons staat te wachten. 

Zoon van de maan

Gerda Kennedy vertelt over een zigeunervrouw die een deal maaktmet de maan. In ruil voor haar eerstgeborene helpt hij haar om het hart van een zigeunerman te veroveren. Haar eerstgeborene blijkt een albino en haar man beschuldigt haar van ontrouw en verwondt haar dodelijk. De zoon wordt vervolgens opgevoed door de maan. Met de geuren lycea, bloedsinaasappel en cypres en begeleid door spaanstalige muziek neemt Gerda ons helemaal mee in dit verhaal. Buiten de cabine krijgen we kaneelstokjes en ijsthee.

Skivakantie

Jill Ko en Robin Lukassen houden skieën. In Tiroler outfit nemen ze ons mee de helling af terwijl de apres ski muziek al door de cabine knalt. Onderweg valt er zelfs iemand waardoor er een douche van sneeuwkorrels rondvliegt. Met de geur van alpenkruiden, Flugel, kaneel en Sambucca wanen we ons op vakantie. Buiten drinken we een glaasje Flugel en Apfelkorn (alcoholvrij natuurlijk).

We zijn te gast bij: Thermen Binnen den Maas

Met Thermen Binnen den Maas heeft de regio Rijnmond een mooie nieuwe sauna. De inrichting is modern met Oosterse tinten. Er zijn veel cabines en douches. Zelfs een stortdouche van twee verdiepingen hoog waar je met donderende geluidseffecten een grote hoeveelheid water over je heen krijgt. 

Buiten ligt een vijver met eilandjes die door bruggetjes verbonden zijn. Overal zie je beelden en groen. Heerlijk om een wandeling te maken en de cabines achterin de tuin te bezoeken. Naast het al bestaande buitenbad willen ze een natuurbad realiseren. 

Een leuke locatie om een aantal geweldige opgietingen mee te maken.

Lees verder: foto's staan op de Facebook pagina van de Saunameestervereniging


Over Erik
afbeelding van Erik
Via Sauna Gespot kan Erik zijn sauna hobby combineren met zijn werk op het internet. Erik schrijft saunareviews, artikelen over sauna bezoek en over leuke arrangementen.

Reactie toevoegen