Midzomernacht - klankschalen op het strand

zalm Veluwse Bron

Met ogen dicht lig ik op een strandstoel na te genieten van een heerlijke opgieting. De hele groep is meegenomen door Bert en ligt nu rondom het kampvuur op het strandje van de Veluwse Bron. Saunameester Bert werkt samen met Anis om een klankschalensessie te verzorgen die ik best vaker zou willen maken. 

Ter gelegenheid van de midzomernacht zijn Nathalie en ik op bezoek bij de Veluwse Bron. De sauna is tot midden in de nacht open en we worden verrast door allerlei leukigheden en lekkers:

  • mooie aankleding en live muziek
  • elk uur een hapje en lekkere drankjes
  • speciale opgietingen met klankschalensessies

Live muziek in een goed sfeer

versieringAchterin de tuin van de Veluwse Bron staat een grote tent met daarin live muziek. Een dame zingt en speelt de hele avond mooie nummers waarbij ze gitaar en piano afwisselt.

Een lastige taak want het publiek loopt steeds in en uit waarbij ze als rustpunt in een saunagang komen luisteren en ontspannen.  

De tuin zelf is versierd en met het late licht zie je steeds weer nieuwe gezichtspunten in het meer dat naast de Veluwse Bron ligt. 

Zalm, beenham en een cappuccino van rivierkreeftjes

Het terras van 'T Strandhuys is mooi gevuld en je ziet overal lekkere hapjes en drankjes. De Veluwse Bronserveert elk uur een ander hapje, of eigenlijk een bijna volle maaltijd want de porties zijn groot. 

Allereerst is er een stukje zalm waarbij we ook genieten van een glaasje witte wijn. Als tweede is er een flute gevuld met een cappuccino van rivierkreeftjes. Heerlijk om mee achterover te hangen terwijl de zon langzaam ondergaat. Daarna is er nog een vol bord beenham die ze ter plekke snijden en serveren. Tot slot zijn er zomerkoninkjes. 

Klankschalen op het strand

Naast de enorme verscheidenheid aan faciliteiten is de Veluwse Bron bekend om het eigen meer met strandje. Er zijn geen andere gebruikers dus naast de tuin van de Veluwse Bron  zie je vooral bomen. Ook is er dus een strandje. Hier brand een kampvuur en staan strandstoelen. 

Kampvuurn de zomer kun je hier perfect een strandgevoel hebben zonder dat de strandballen je om de oren vliegen. Voor de fans van opgietingen is dit strandje ook een populaire bestemming. Fans lopen via het strand het water in om af te koelen. En als je geluk hebt, zoals vandaag, wordt er nog een speciale sessie gehouden op dat strandje om de opgieting af te sluiten.

Volgend jaar weer?

Een belangrijke vraag bij een review: zou je nog een keer willen? Voor mij is het antwoord een volmondig ja. We hebben een heerlijke en gezellige avond meegemaakt. We moesten ons overdag nog haasten en we waren ook iets te laat. Dan kost het mij vaak nog wat tijd om tot rust te komen.

Van deze avond weet ik precies wanneer voor mij het omslagpunt van actief naar relaxt kwam. Op dat strandje met de ogen dicht en langzaam wegdeinende klanken.

Sauna's


Over Erik
afbeelding van Erik
Via Sauna Gespot kan Erik zijn sauna hobby combineren met zijn werk op het internet. Erik schrijft saunareviews, artikelen over sauna bezoek en over leuke arrangementen.

Reactie toevoegen