Sauna Het Kuurhuys

Buitenkant van Kuurhuys

Direct aan de Waddenzee ligt het 'geheime' Waddeneiland Wieringen. En daar vind je een kleinschalige en bijzondere sauna: Sauna Het Kuurhuys. Als je persoonlijke aandacht, regionale producten en een mooie omgeving zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres. 

Faciliteiten bij Sauna Het Kuurhuys

Sauna Het Kuurhuys noemt zichzelf kleinschalig: met twee saunacabines, een infrarood en een stoombad is er inderdaad niet een enorme keuze uit cabines. Toch is dit meer dan genoeg om ontspannen en het een tijdje uit te houden bij Sauna Het Kuurhuys.

Relaxen doe je, naast de cabines, in de tuin met zonneterras, in een van de jacuzzi's of de rustruimte (met uitgebreide bibliotheek). Probeer ook de zoutruimte of een van de gezondheidsbaden; we horen goede verhalen over het wijnbad.

Bezoekers roemen de gastvrije en persoonlijke benadering van het echtpaar dat deze sauna in Noord-Holland medio 2013 heeft opgericht. Ook zijn er complimenten voor de huisgemaakte beautyproducten met regionale ingrediënten zoals scrubzout met zeewier verrijkt en cranberryzeep. De keuken maakt eveneens zoveel mogelijk gebruik van lokale producten en dat resulteert in reacties als: "Weet niet of ik ooit zo lekker heb gegeten!"

Daarnaast is de omgeving uniek: Sauna Het Kuurhuys ligt op het voorlopige Waddeneiland Wieringen (de afsluitdijken maakten in 1924 een einde aan het eilandbestaan). Het hoger gelegen landschap is meer gevormd door stuwende werking van gletsjers dan de rest van de Noordkop. Zelfs Vikingen bewoonden Wieringen lange tijd; vandaar dat Sauna Het Kuurhuys koos voor een Vikingschip als logo.

Deze omgeving biedt mooie mogelijkheden voor (groeps)activiteiten zoals wandelen, fietsen en wadlopen vanuit het saunacomplex. Sauna Het Kuurhuys ligt op recreatiepark Wirhingerlant en biedt ook de mogelijkheid tot overnachting in een eigen hotel. 

Op maandag en dinsdag is deze sauna ook privé af te huren.

Sfeer bij Sauna Het Kuurhuys

Bij Sauna Het Kuurhuys wordt je in de watten gelegd door een echtpaar dat zelf fervent saunaganger is. De bezoekercapaciteit is hier niet heel hoog; het complex is kleinschalig opgezet.

Als je even op een andere plek de beslommeringen van alle dag wilt vergeten tegen een prima prijs, heb je goede kans dat dit bij Sauna Het Kuurhuys uitstekend lukt. Vanuit Amsterdam ben je hier in 30 minuten en toch even in een andere wereld.


 


 

Kaart

Reacties


Schrijf een reactie

 

Reacties van bezoekers

afbeelding van Marijke Hariot
Marijke Hariot
Sfeervolle sauna met persoonlijke aandacht
Een heerlijke kleinschalige sauna, met alle voorzieningen om een dag helemaal tot rust te komen. Door de oud-Hollandse uitstraling en de prachtige locatie ben je er écht even helemaal uit. Wat hebben we genoten van de huisgemaakte producten, de fantastische massage én de heerlijke verrassingslunch. We zijn in de watten gelegd door de fijne eigenaren van deze sauna en komen zeker een keer terug.

Laat een reactie achter