Sauna Kortingen

Sauna Korting

Sauna is een van mijn (duurste) passies. Daarom ben ik al sinds mijn studententijd in de jaren 90 op zoek naar kortingen. En daar zijn er een heleboel van te vinden. Dat is ook de reden dat ik deze website gestart ben, kortingen en deals delen. Bijvoorbeeld spaaracties zoals Optimel, online tickets met 10% korting, veilingen met arrangementen of tijdelijke acties en cadeaukaarten waarmee je voordelig met zijn tweeën naar de sauna kan gaan. 

Wil je zelf op zoek naar kortingen dan help ik je vast vooruit met de voordeligste, grootste en meest interessante websites die je wilt zien als jij op zoek bent naar een voordelig bezoekje aan de sauna. Belangrijk om te weten: een aantal van deze partijen zijn adverteerder bij ons. Vind je dat vervelend, dan kun je de naam ook Googlen en direct naar de betreffende site gaan.

1) Veiling sites

Op veiling sites worden sauna arrangementen aangeboden die per opbod worden verkocht. De veiling stopt na een bepaalde tijd waarna de bieder met het hoogste bod de kaartjes mag kopen. De veiling begint vaak op 1 euro en komt over het algemeen een stuk lager uit dan de winkelprijs.

Voordelen: 

De prijs kan enorm laag zijn. Vooral als je handig bent met bieden en de tijd hebt om mooie deals uit te zoeken kun je hier voordelig je slag slaan. Pareltjes zijn bedrijven die net open zijn. Deze willen aan hun naamsbekendheid werken en daardoor willen ze in het begin vooral hun bedrijf laten zien. Dat betekent dat ze vaak een lagere prijs accepteren. 

Nadelen:

Kieskeurigheid past hier niet. Je moet flexibel zijn als je gaat bieden en geluk hebben dat er net een deal voorbij komt die jij interessant vindt. Daarom zijn waardebonnen ook zo interessant, daarvan kun je later bepalen wanneer je ze inwisselt. Een ander nadeel is de lastigheid om goede deals te vinden.

Nieuwe sauna's die aan hun naamsbekendheid werken kunnen perfect zijn. Het kan echter ook zo zijn dat de sauna gewoon niet goed is en daarom slecht loopt. Als een laatste redmiddel gaat een sauna dan zijn entreebewijzen heel goedkoop op veilingsites aanbieden. Lees dus de reviews van een sauna voordat je gaat bieden. Wij hebben van veel sauna's reviews. Je kan ze vinden via onze sauna pagina.

Bekende Veilingsites

 • Vakantie veiling: een heel actieve site met veel veilingen voor sauna's. Maak een account en bied mee. Op de volgende pagina zie je alle sauna deals.
  >>> Sauna Deals op Vakantieveilingen.nl <<<

2) Online tickets

Een online ticket is een voucher dat je via e-mail ontvangt en gebruikt om een plekje bij een sauna te reserveren. Je betaalt direct als je het voucher koopt en je bepaalt vervolgens wanneer je wilt gaan. Als je een voucher koopt voor een bepaalde themadag kun je de datum natuurlijk niet meer kiezen. Er zijn echter ook waardebonnen die één jaar geldig zijn zodat je rustig kan plannen wanneer je naar de sauna gaat. 

Voordelen:

Vooral als een ticket langere tijd geldig is kun je de website in de gaten houden en de tickets kopen als er een leuke korting is. Je wisselt de waardebon dan pas in op een later moment als je tijd hebt om naar de sauna te gaan. Vaak is er ook al een standaard korting waardoor je in veel gevallen goedkoper uitbent dan als je rechtstreeks bij de sauna reserveert.

Nadelen:

Als je de waardebon laat verlopen is deze waardeloos. Je moet dus wel naar de sauna binnen een bepaalde termijn (is dat eigenlijk wel een nadeel). Daarnaast draait dit vaak om dagentree of simpele arrangementen. Als je een speciaal arrangement wilt of je wilt deze aanpassen zul je afspraken moeten maken met de sauna zelf. 

Bekende ticketsites

 • Spa Online: volledig gespecialiseerd in sauna entree en -arrangementen. Hun standaard arrangementen zijn a) entree, b) entree met lunch en c) entree met behandeling. In beginsel heb je hier 10% korting op de entreeprijs.
  >>> Sauna tickets van Spa Online <<<

3) Cadeaubonnen met korting

Bij cadeabonnen denkt veel mensen meteen aan een cadeau om weg te geven. Je kan de cadeabonnen natuurlijk ook zelf gebruiken. Vaak maken deze bedrijven namelijk hele mooie deals met sauna's waarbij je met twee personen een dagje naar de sauna kan, een weekendje weg of bijvoorbeeld je kan laten masseren. Door een cadeabon te kopen en zelf te gebruiken ga je met korting naar de sauna.

Voordelen:

Wacht een voordeelactie af of koop meerdere bonnen tegelijkertijd om verzendkosten te besparen. Vervolgens heb je ruim de tijd om de bonnen in te wisselen. Kijk goed welke sauna's aangesloten zijn en bepaal zo welke kortingsbon de grootste korting geeft. Bijvoorbeeld Bongo Sauna voor Twee kost 39,90. Dat is 19,95 per persoon. Dat is een mooi voordeel. 

Nadelen:

Cadeabonnen komen vaak in een mooie cadeauverpakking. Dat betekent dat je een paar dagen moet wachten voor ze met de post komen. Daarnaast zijn deze bonnen niet overal geldig. Kijk dus eerst in de lijst met aangesloten sauna's of de sauna waar jij heen wilt ook is aangesloten. 

De cadeaubon heeft een vaste prijs. Dat betekent dat er ook sauna's kunnen zijn die van zichzelf al een voordelige prijs rekenen. Vergelijk dus altijd eerst de prijs van de cadeabon met de prijzen op andere kortingsites en de sauna zelf.

Bekende kortingsites

 • Bongo: via een cadeaubon kun je vaak ook zelf voordelig naar de sauna. De Bongo Sauna voor Twee kost nu 39,90 euro. Dat is eigenlijk een geweldige sauna aanbieding waarmee je voor 19,95 pp naar de sauna kan. Kies uit een van de 40 sauna's en reserveer je bezoek.
  >>> Naar de sauna met Bongo <<<

4) Voordelige pakket deals

Een pakket deal is een verzameling van producten. Bijvoorbeeld dagentree, een massage, lunch en diner. Omdat je zoveel tegelijkertijd koopt krijg je korting. Ik ontdekte al vroeg dat het erg duur is om alles los te open. Wil je toch eten, en/of een behandeling, kijk dan vooraf of er een arrangement is dat bij je past. 

Voordelen:

Doordat je een groter bedrag afrekent krijg je vaak een pakketkorting. Vooral combinaties met een lunch- of dinerbuffet kunnen een dagje sauna erg voordelig maken. Daarnaast krijg je vaak leuke voordeeltjes zoals bijvoorbeeld een kopje koffie als je binnenkomt, een extra rasul of een smoothie tussendoor.

Nadelen:

Vaak zijn deze arrangementen vaste pakketten waarin je niet altijd kan schuiven. Je moet dus maar net geluk hebben dat er een arrangement is dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Een tweede nadeel vind ik dat vaak badjas, slippers en handdoek inclusief zijn. Je korting bestaat dan uit de kosten van badjas, slippers en handdoek. Deze neem ik altijd zelf mee waardoor ik daar dus niets aan heb.  

Bekende sites met pakket deals:

 • Zoweg:  arrangementen van 1 of 2 overnachtingen met één of meerdere dagen sauna entree.
  >>> Weekeinde weg met Zoweg <<< 
   
 • Kras: arrangementen met hotel overnachting en sauna entree. Geweldig voor een weekendje weg. Er staan ook buitenlandse wellness deals op de site.
  >>> Weekeinde weg met Kras <<<
   
 • Travelbird: hier vind je allerlei deals: van losse tot arrangementen en van prive wellness tot weekendjes weg. 
  >>> Wellness met Travelbird <<<

5) Tijdelijke acties

Bij een tijdelijke actie maakt een sauna een super arrangement en biedt deze aan voor een hele voordelige prijs. Een belangrijk kenmerk van dit soort acties is dat ze vaak maar kort duren, soms maar één dag. 

Voordelen:

De kortingen zijn vaak geweldig bij dit soort deals. 

Nadelen:

Net zoals bij veiling sites moet je goed opletten wie deze acties aanbieden. Wil een sauna naamsbekendheid bouwen of is het misschien een sauna die slecht loopt en die als laatste redmiddel grote kortingen geeft. Ook iets om over na te denken: als er veel mensen op een grote korting afkomen kan het druk zijn bij het inwisselen.

Bekende sites met tijdelijke acties

 • Actie van de dag: Een aantal heel mooie tijdelijke acties waarmee je heerlijke sauna dagen en weekendjes kan boeken tegen grote kortingen. Als je twijfelt, let goed op hoe lang de actie nog duurt zodat je niet te laat bent. 
  >>> Beauty & Wellness van Actievandedag <<<
   
 • Tijdelijke acties: Wij verzamelen kortlopende acties op een aparte pagina. 
  >>> Tijdelijke sauna acties  <<<

6) Merk Promotie (spaaracties)

Sommige bedrijven starten een spaaractie om hun merk te promoten. Je moet dan een aantal producten kopen of streepjescodes verzamelen die je kan inwisselen voor een leuke saunadag. 

Voordelen:

Omdat het bedrijf dat reclame maakt meebetaalt aan de actie kun je heel voordelig naar de sauna. Daarnaast kun je geluk hebben dat je favoriete merk een spaaractie start. Dan hoef je alleen de streepjescodes te verzamelen.

Nadelen:

Soms is het aantal deelnemende sauna's beperkt. Controleer dus eerst voorafof jouw favoriete sauna meedoet. Een ander punt om op te letten zijn beperkingen bij het inwisselen. Soms mag je bijvoorbeeld alleen doordeweeks.

Bekende spaar acties:

 • Pamolive / Jumbo actie: een bekende spaaractie waar je door het gebruik van Palmolive producten kan sparen voor sauna entree en arrangementen.
  >>> Palmolive <<<

 

Wij verzamelen op onze site allerlei deals. Kijk eens in onze sectie Deals en gebruik onze zoekmachine om een deal te vinden die bij jou past.

Sauna Deals


Over Erik
afbeelding van Erik
Via Sauna Gespot kan Erik zijn sauna hobby combineren met zijn werk op het internet. Erik schrijft saunareviews, artikelen over sauna bezoek en over leuke arrangementen.

Reacties

afbeelding van Helena
Helena
nieuwsbrief sauna`s
Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief van een/meerdere (favoriete) sauna(`s) krijg je vanzelf per mail de kortingsacties te zien die die sauna op dat moment heeft. Wellicht ten overvloede en waarschijnlijk weten de meeste mensen dit al maar het heeft mij ook al wat euro`s bespaart!
afbeelding van GJ
GJ
Esso tanken , helemaal gratis
Wij tanken bij de Esso, sparen samen op een spaarkaart, dus altijd dubbele punten en we hebben gemiddeld een keer per drie maanden een gratis entree verdiend bij bijvoorbeeld Sare in Oldenzaal. Niks mis mee als je toch tanken moet om te sparen. (en de Esso in onze omgeving is ook gewoon goedkoop)
toegevoegd
Ja, ook een mooie site. Ik heb daar lang geleden een artikel over geschreven en wist niet zeker hoe actief ze nog zijn. Ik heb ze toegevoegd aan de lijst hierboven.
afbeelding van Willem
Willem
50 %
Ik ga regelmatig via gratisnaardesauna.nl, tweede persoon gratis.
Bedankt
Bedankt voor je reactie. Dat is een mooie extra korting. Dan kom je op 15 euro pp uit.
afbeelding van Hans de Vette
Hans de Vette
Giftfor2 nog voordeliger
Giftfor2 is voor ING-klanten nog voordeliger als je rentepunten gebruikt; dan is de prijs €29,95! Let op: 1 jaar geldig.

Reactie toevoegen