Sauna overzicht Noord-Brabant

Bekend van de stuifzand- en heidegebieden zoals in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. En natuurlijk van de Efteling en de Beekse Bergen. Wil je liever naar de stad dan kun je heerlijk dwalen in Den Bosch of genieten van Eindhoven. Wil je naar de sauna dan heb je geluk. Een van de leukste sauna's, De Wellnessboot, ligt in Noord-Brabant.

Hieronder staan sauna's in Noord-Brabant. Je kan ook terug gaan naar het overzicht van alle sauna's in Nederland.

Achterdek in het donker
Sauna, boot, Mill: waar hebben we het dan over? Juist, de Wellnessboot in het Brabantse Mill (bij Nijmegen). Zoek je een bijzondere sauna ervaring, dan is dit een goed complex om te bezoeken. In Mill vind je deze saunaboot; varen kun je er niet mee, maar het cruise thema is wel elegant doorgevoerd in de aankleding. De Wellnessboot is een luxe sauna locatie, waar je in een stijlvolle omgeving kunt ontspannen: kleuren, licht en geuren spelen een belangrijke rol in het design en de keuken is goed verzorgd.
Verlichting bij Thermen SpaPuur
Een sauna in de stad, die desondanks beschikt over een ruime ligweide: bij SpaPuur kun je goed terecht in de nieuw aangelegde tuin. Met 6 saunacabines en verschillende baden heb je er ook nog eens ruime keus.
Voetenbad bij Thermen Roosendaal
Wellness Roosendaal (voorheen Thermen Roosendaal) is in 2012 overgenomen door de Fitland groep, het bedrijf achter onder andere de Wellnessboot. Met de overname kreeg sauna Roosendaal een strak, modern jasje, met veel wit en bijzondere aandacht voor licht.
€€
 
Sauna Tag: 
Zwembad bij Wellness Helmond
Saunaliefhebbers in de omgeving van Helmond kwamen er tot nu toe karig vanaf, maar met de opening van Wellness Helmond eind 2013, beschikt de stad ten oosten van Eindhoven nu over een super-de-luxe saunacomplex.
€€€
 
Sauna Tag: 
Vlakbij het centrum van Bergen Op Zoom in het Stadspark Hotel ligt Fonteyn Thermen. Het centrum kan overdag of 's avonds bezocht worden, ook voor niet-hotelgasten. Uniek voor deze stadssauna is het gebruik van de Stadsfonteyn, dat het zogenaamde 'Heilwasser' bevat.
€€
 
Sauna Tag: 
Looppad met warm en koud water
Aan de rand van Geldrop, vlakbij de IJzeren Man, ligt Spa Sense. De sauna heeft een grote tuin en zwembad met heerlijke ligbanken en zitjes. Binnen valt op hoe er gewerkt is met licht. Via lichtkoepels wordt er veel daglicht binnengelaten in de rustruimte en ook in sommige saunacabines is gewerkt met bijzondere lichtelementen. Wil je graag naar een intieme sauna met veel keus, stel je navigatie dan in op Geldrop.
€€
 
Sauna Tag: 
Bij Sporthotel Bruurs vind je een saunacomplex dat vroeger heette: Sauna Fonte Vitale. Baarle-Nassau in Noord-Brabant is de vindplaats van deze kleinschalige, maar desondanks goed uitgeruste sauna.
Thermen Lucaya is een middelgrote sauna in Noord-Brabant. Het is gebouwd rondom een ovaal vormig zwembad zodat je goed overzicht hebt. Lucaya ligt vlak tegen het centrum en op loopafstand van het station.
Ruim en uitgebreid, sauna Devarana presenteert het beste van het beste in het oude pand van sauna Deshima. Wat opvalt is de luxe uitstraling en de veelheid van verschillende faciliteiten. Je vindt hier ongeveer 25 verschillende wellness ervaringen, naast bijzondere faciliteiten als vijvers met openhaarden en buiten verwarmde wandelpaden. Devarana Sauna Beauty Resort Den Bosch is een bezoek waard als je van stijlvol ontspannen houdt.
€€€
 
Zwembad van Sauna Veghel
Sauna Veghel ligt in het Noord Brabantse Veghel. Ze zijn geopend in 2013 en noemen zichzelf een "middelgroot saunabedrijf wat zich richt op service en kwaliteit. Ze zetten een warme sfeer, persoonlijke benadering en het gevoel van "uit maar toch thuis" centraal.
€€
 
Sauna Tag: 
Brabant Sauna is gebouwd in een voormalige stal in een landelijke omgeving. De karakteristieke en persoonlijk omgeving zijn perfect voor een heerlijke avondje ontspannen. Bij Sauna Haarsteeg kun je 's avonds terecht om te sauneren en buiten de reguliere openingstijden kun je het complex privé afhuren.
 
Sauna Tag: 
In een monumentaal pand in Oosterhout is Sauna Thermen Reykjavik ondergebracht. Deze stadssauna op een paar minuten van het busstation is opgetrokken naar IJslands voorbeeld; muurschilderingen en -versieringen vertellen een Scandinavisch verhaal.
Sauna Son is een gezellige uitziende sauna die al een tijdje meedraait. Je vindt een ruim aanbod aan faciliteiten in een mooie bosrijke omgeving (natuurgebied de Sonse Bergen). Er is een grote parkeerplaats voor de deur maar deze sauna is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer; Eindhoven is vlakbij.
€€
 
Sauna Tag: 
Thermen Goirle lijkt in eerste instantie klein, maar als je eenmaal alle ruimtes ontdekt hebt, is stiekem een aardig groot complex. Strakke lijnen, veel licht, veel baden en een ruime keus aan sauna's: dit is een prima plek om een ontspannen dagje door te brengen.
Wellness Centre de Thermen
Bij Wellness Centre De Thermen in (Rosmalen) Noord-Brabant kun je heerlijk tot rust komen. Stress bestaat hier niet en na een hammam, gezichts-, lichaamsbehandeling of massage ga je ontspannen naar huis.
€€
 
Sauna Tag: