Sauna overzicht Noord-Holland

Lange uitgestrekte wegen en veel kust. En niet te vergeten, onze hoofdstad Amsterdam. Je kan in Noord-Holland met de fiets van stad naar een van de vissersdorpen aan de oude Zuiderzee zoals Edam of Volendam. Op saunagebied valt het bijzondere Fort Resort Beemster op dat in de stelling van Amsterdam is gebouwd.

Hieronder staan sauna's in Noord-Holland. Je kan ook terug gaan naar het overzicht van alle sauna's in Nederland.

buitenbad bij Spa Zuiver
Spa Zuiver ligt in het Amsterdamse Bos, vlakbij de roeibaan en het tennispark. En die sportieve locatie past perfect bij dit saunacomplex, want de visie van Spa Zuiver is: een gezonde geest in een gezond lichaam. De rust die daaraan bijdraagt vind je in deze luxe sauna. Na afloop van je wellnessdag blijven slapen in het Zuiver Hotel is ook mogelijk.
€€
 
Sauna Tag: 
Fort Resort Beemster
Een stoere nieuwe sauna verrees medio 2012 in Noord-Holland: Fort Resort Beemster. In een van de monumentale forten van de Stelling van Amsterdam is een luxe spa / wellness / sauna complex gerealiseerd. Historie meets sauna dus in Midden-Beemster. Hier ga je heen als je wilt genieten van een stijlvolle omgeving, een uitstekende keuken en indrukwekkende wijnkaart.
Buitenkant van Kuurhuys
Direct aan de Waddenzee ligt het 'geheime' Waddeneiland Wieringen. En daar vind je een kleinschalige en bijzondere sauna: Sauna Het Kuurhuys. Als je persoonlijke aandacht, regionale producten en een mooie omgeving zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres.
€€
 
Sauna en schoonheidssalon in een, zo sla je twee vliegen in een klap. Het West Friese sauna landschap heeft een mooie aanvulling met deze sauna in Oostwoud. Sauna De Bongerd biedt je een heerlijke combinatie van schoonheid en ontspanning. Beiden gaan ook heel goed samen aangezien een saunagang een lekkere opfleuring van lichaam en geest is.
€€
 
Sauna Tag: 
Sauna Cantarel verenigt de Grieks-Romeinse badcultuur met Scandinavisch saunagnenot. Je kan dit terugvinden in het stoombad, bubbelbad, binnen- en buitenbad en natuurlijk de twee saunacabines.
 
Sauna Tag: 
Een mooie sauna die vlakbij Amsterdam en Landsmeer ligt, dat is Sauna Den Ilp. Het prachtige gebied boven Amsterdam is van zichzelf al heerlijk om tijd door te brengen. Een saunabezoek maakt dit natuurlijk alleen maar beter.
Dit is een gemengde sauna gelegen in een landelijke omgeving. Je gaat hier zeker heen voor de Moesson, een stromend kruidenbad van 39 graden.
€€
 
Sauna Tag: 
Ontspannen in jaren '20 stijl? Op één plek in Nederland kan dat: bij Sauna Deco in Amsterdam. Deze kleinschalige stadssauna, gevestigd in een kantoorpand uit 1890 door Berlage ontworpen, is ingericht met de authentieke inrichting van een Frans warenhuis uit 1920.
Sauna Amstelland in Uithoorn heeft een ruime tuin om heerlijk te zonnen op de ligbedden. In de avond is de tuin gezellig verlicht en kun je gezellig natafelen op een van de 2 gezellige terrassen.
€€
 
Sauna Tag: 
Thermen Sauna Suomi in Hoorn is een begrip in West Friesland en Noord-Holland, al jaren. Ze roemen hun persoonlijke benadering en de vriendelijke, informele sfeer.
Sauna van Egmond is een lekkere stadssauna. Hij lijkt van buiten niet groot maar het is ze toch gelukt er heel veel in te krijgen. In het begin moet je even je weg zoeken, maar daarna is het ook echt leuk om elke keer iets nieuws te ontdekken.
€€
 
Sauna Tag: 
In Spa Wellness Weesp, vlakbij Amsterdam, kun je in een mooie omgeving een paar uur lekker ontspannen. De meeste cabines hebben mooi uitzicht op de tuin en grote vijver. In Weesp kun je ook paramedische behandelingen boeken.
€€
 
Sauna Tag: 
Sauna de Waterakkers in Heemskerk zit in het complex bij een zwembad en sporthal. Het saunacomplex is afgescheiden en je mag geen badkleding dragen.
 
Sauna Tag: 
Wellness Center Zuiderduin is onderdeel van Hotel Zuiderduin en beschikt over ruime sauna's die plaats bieden aan meer dan 100 mensen. Er zijn ook een Turks stoombad en infrarood sauna.
€€
 
Sauna Tag: 
Een beetje verstopt tussen de bosrijke duinen bij de ruïne van Brederode ligt Sauna-Thermen Ridderrode. Deze sauna valt op door de inrichting en zorgvuldig gekozen decor. Behalve goed sauneren, kun je hier gebruik maken van verschillende kunstig ingerichte rustruimtes en een ruime bioscoopzaal.
€€
 
Sauna Tag: 
Esneniël is een sauna in West-Friesland, net onder Hoorn. Beleef een dag vakantie in deze gezellige sauna. Ze streven ernaar een huiselijke, ontspannen en ongedwonen sfeer te creëren. Met hun ruime opzet kun je een hele dag doorbrengen in deze sauna zonder dat het massaal wordt.
€€
 
Sauna Tag: 
De Sauna van Diemen ligt in de luwte van Amsterdam. Woon je in Amsterdam en ben je op zoek naar een lekkere sauna dan is deze sauna in Diemen-Zuid goed bereikbaar.
 
Sauna Tag: