Saunacabines met Uitzicht

uitzicht op stromboli

De eerste keren dat ik naar de sauna ging, was het me om de lichamelijke ervaring te doen, en om stressvermindering. Voor zover ik wist, was een saunacabine gewoon een hete ruimte met houten wandjes en bankjes, en dat was dat.
 
Toen ik echter rond ging kijken op saunawebsites omdat je daar zulke leuke aanbiedingen kunt tegenkomen, ging er een heel andere wereld voor me open. Ik vond er grotere saunabedrijven, waar men onder meer cabines had met 'extra's'. Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven: een aquariumsauna, een filmsauna, een wildsauna, enzovoorts.
 
In mijn jacht op bijzondere aanbiedingen en voordeeltjes kwam ik op allerlei verschillende plekken terecht, en dus ook in allerlei verschillende cabines. Op mijn verjaardag gratis naar het grootste saunabedrijf van het land,  bijvoorbeeld. Jeetje, wat hadden die veel cabines! Inclusief een wildsauna. Ik heb er geen wild gezien, maar het idee dat het kón, was in elk geval spannend.
 
Elders viel de filmsauna tegen - althans, wat er vertoond werd, viel tegen. De aquariumsauna leverde best een rustgevend beeld op. En zo zag ik veel variatie in saunaland.
 
Toen ik saunareviewer en -blogger werd, kreeg ik nog meer te zien. En vervolgens ontdekte ik ook nog het fenomeneen 'op vakantie naar de sauna', en dat breidde de uitzichtervaringen nog verder uit. Zittend in een sauna door fjorden varen, of door de Straat van Messina, was een prachtige ervaring, en in diezelfde sauna vlak langs het eiland Stromboli varen ook.
 
Maar hoeveel ik ook gezien heb, er blijven altijd wensen over. Ik wil nog naar het noorden van het land om de sauna te proberen die de hoogte in gaat. Ik wil dolgraag eens midden in de winter een echte Finse sauna bij een meertje gebruiken. En ik heb foto's gezien van sauna's in de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen, met schitterende uitzichten.
 
Meer dan genoeg voor mijn bucket list!

Over Coen
afbeelding van Coen
Tolk-vertaler Engels/Nederlands en oprichter van Tolkonline.com. Coen schrijft niet alleen voor zijn beroep, maar heeft ook diverse blogs, en vertelt graag over zijn lievelingsvorm van ontspanning: sauna's bezoeken.

Reactie toevoegen