Sauneren op grote hoogte

Sauneren in een gondel op grote hoogte

Het beste sauna uitzicht

Bijna elk zichzelf respecterend saunacomplex heeft een panoramasauna, waarbij je als saunabezoeker tijdens je saunarondje met een beetje geluk een mooi uitzicht hebt.

Geslaagde uitvoeringen van de panoramasauna vind je bijvoorbeeld bij de Veluwse Bron en SpaSereen waar de bezoeker naar het aangrenzende meer kan kijken. Of wat dacht je van de glooiende heuvels rondom Thermae 2000 of de villa en weilanden van Huize Holterhof? Dit zijn prachtige voorbeelden van mooie panoramasauna’s, maar voor het meest spectaculaire uitzicht vanuit een sauna moet je toch in Finland zijn bij Sauna Gondola in het skiresort Ylläs.

Sneeuwpanorama

Want daar, in het Finse Lapland, kun je een saunagang maken in een omgebouwde gondel. De Finnen zijn kennelijk zo dol op de sauna dat ze zelfs tijdens een ritje naar de top van een berg graag flink zweten. De saunagondel biedt plaats aan vier personen en bereikt in ongeveer een kwartier het eindstation. Tussentijds uitstappen behoort helaas niet tot de mogelijkheden (al kan er wel een raampje open). Het devies is dus: rustig blijven ademen en genieten van de prachtige sneeuwlandschappen die onder je voorbij trekken. Bovenaan de berg kun je vervolgens relaxen in het Gondola café bij het haardhuur of onder de douche springen om af te koelen. Maar echte sauna die hards koelen natuurlijk af door in de Finse sneeuw te rollen.

Als je Finland te ver vindt reizen, kun je deze winter ook naar Friesland gaan. Bij Sauna Het Friese Woud heersen deze winter Lapse sferen.

Wat is jouw favoriete panoramasauna? Zou jij het aandurven om een saunarondje in een gondel te doen? Laat het ons weten in de reacties!


Reacties

afbeelding van Mr.Sauna
Mr.Sauna
Heerlijk een rondje sauna in
Heerlijk een rondje sauna in een gondel Beneden instappen en na een kwartiertje boven in de sneeuw uitstappen, koelen en heerlijk relaxen. Ook lekker is een sauna op grote hoogte bv in een vliegtuig, relaxen en uitgerust aankomen (tip)

Reactie toevoegen