Spa Puur - afkoelen in het zonnetje

zwembad spa puur

Op een strandstoel ben ik aan het nagenieten van een geweldige opgieting. Voor de sessie was het zonnetje net te klein om comfortabel te zijn. Nu is het perfect om af te koelen.

Vandaag zijn nathalie en ik bij Spa Puur in Tilburg om een dagje bij te komen en te ontspannen. Dit is toch wel het grootste voordeel van schrijven over sauna’s, je moet ze dan ook bezoeken.

Grote tuin

De laatste keer dat ik hier was werd er nog druk verbouwd. Dat is nu klaar. De tuin is groot en perfect voor de zomerse dagen. Ik lig liever in een strandstoel met een koud geserveerd drankje vlakbij een verkoelende douche dan dat ik op het strand moet vechten voor een plekje.

Vanaf het terras loop je zo de tuin in, of naar een betegeld gedeelte met afkoelhoek, opgietsauna en toegang tot het zwembad. 

Even tot rust komen in het restaurant

Het restaurant ziet er modern uit met paars beige kleuren en is prima verzorgd. Ik heb heerlijk gegeten, van de appeltaart met koffie tot aan een heerlijke lunch. 

Vervolgens ben ik uitgebreid gaan rusten. Er zijn banken en een soort hoge feauteuls waarin je even tot rust kan komen. Een grote wand vol met tijdschriften biedt genoeg afleiding.

Kies je koelmethode

Wat ik fijn vind is de mogelijkheid om op meerdere manieren te koelen. Naast dompelbaden binnen en buiten, kneippslang en douche kun je hier ook onder een waterval stappen. Soms wil je stevig en snel koelen, andere keren wil je rustig aan je temperatuur laten dalen. Hier kan het.

Over het hele complex zijn douches te vinden om af te koelen of lekker op te warmen. En houd je meer van warm water, er zijn enkele heerlijke baden om te ontspannen en al drijvend weg te dromen.

Uitgebreid sauna aanbod

Er zijn verschillende soorten cabines. Van warm tot lauw en van klassiek tot thematisch. Een heerlijke ruimte is bijvoorbeeld de kruidenkamer van 38 graden. Deze ligt in het midden van het zwembad en je gaat er via een bruggetje heen. Ook de heerlijk ruikende lavendelsauna en relatief koele rozensauna zijn fijne cabines.

Extra bijzonder is de Himalaya kristalzoutsteensauna. De temperatuur is een aangename 55 graden en de cabine is bekleed met miljoenen jaren oude zoutstenen en buddha beelden. De infra rood sauna heeft een bijzondere opzet. Deze zit namelijk in een warme saunacabine. Zo combineer je infra rood met sauneren. 

Lekker dagje ontspannen

Spa Puur is een medium formaat sauna. Het is groot genoeg om niet twee keer dezelfde cabine in te hoeven gaan. Tegelijkertijd loop je niet verdwaald rond zoals in sommige hele grote complexen. 

Grote voordeel vind ik het gevarieerde aanbod van faciliteiten en de ruime tuin. Vooral als je graag buiten koelt en een zonnetje mee wilt pakken ben je bij Spa Puur aan het juiste adres.

 

Sauna's


Over Erik
afbeelding van Erik
Via Sauna Gespot kan Erik zijn sauna hobby combineren met zijn werk op het internet. Erik schrijft saunareviews, artikelen over sauna bezoek en over leuke arrangementen.

Reactie toevoegen