Thermae 2000

Prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht over een weids landschap ligt Thermae 2000 een sauna/kuuroord met hotelkamers. Omdat het complex zo dicht bij Maastricht ligt noemen velen het ook wel 'Thermen Maastricht'. Hier geniet je van echte thermale baden, werk je aan je gezondheid of geniet je van de andere activiteiten die Thermae organiseert.

Faciliteiten bij Thermae 2000

Thermae 2000 is gebouwd op drie bronnen. Het thermale water in de binnen- en buitenbaden van Thermae trekt mensen die uitgaan van de heilzame kracht ervan. Op de meeste dagen is het thermaalbad alleen toegankelijk in bedkleding (afgezien van de 'ongeklede dagen' bij Thermae). Als je vanaf het thermaal gedeelte naar de sauna's wilt, kun je je badkleding uit doen bij de ingang van het saunaplein. 

Tijdens je saunabezoek kun je gebruik maken van 8 verschillende saunacabines. Fijn is de houtgestookte Tuli sauna, waarin je, zittend op de saunabanken, recht in de open haard staart. Ook zijn er infraroodsauna's, twee stoombaden en verschillende voetenbaden. Zwemmen kun je ook in dit gedeelte: het zwembad loopt van binnen naar buiten. Let op: er is ook een groot dompelbad dat je zou kunnen verwarren met een zwembad. Hierin kun je goed afkoelen door een rondje te zwemmen.

Elk uur vinden er opgietingen plaats in de grote Pyora ("rad") sauna en de buitensauna. Naast opgietingen organiseert Thermae allerlei andere activiteiten zoals workshops masseren, watsu (water shiatsu: drukpuntmassage in het water) en floating sessies. Zoals het een kuuroord betaamt kun je hele 'voeding & leefstijl' trajecten boeken bij Thermae en is het mogelijk om fysiotherapie te volgen. Aangezien Thermae 2000 ook een hotel omvat, behoort een kuur vakantie hier tot de mogelijkheden. 

De ligweide van Thermae 2000 verdient speciale vermelding: het heuvelachtige, Limburgse landschap zie je in deze Valkenburgse sauna goed terug. De tuin is uitgestrekt, glooiend en biedt plaats aan vele ligbedjes. Vergeet niet om je heen te kijken: het uitzicht op het dal is schitterend. In de zomer van 2013 bouwde Thermae in deze ligweide ook een 'blotevoetenpad': je loopt met blote voeten over verschillende materialen, van gras tot gebalde stenen. Omdat je je aandacht bij het lopen moet houden, maak je je geest leeg, terwijl je voeten een subtiele massage krijgen.   

Sfeer bij Thermae 2000

Een ruim opgezette, grote sauna, zou je Thermae 2000 kunnen noemen. Het complex is niet gloednieuw en sommige gasten vinden het jammer dat er een duidelijk zwembad gedeelte is. Eenmaal in het saunagedeelte, merk je trouwens minder van de aanwezigheid van het zwembad. 

Thermae 2000 biedt als hotel en sauna bij Maastricht een mooie uitvalsbasis voor weekendjes weg in Limburg. Pal tegenover de sauna ligt het casino van Valkenburg en deze omgeving nodigt ook uit tot wandelen en fietsen. Houd je van activiteiten combineren met sauna, ben je fan van opgietingen of wil je graag aan je gezondheid werken: wellicht is Thermae 2000 dan wat voor jou.


 


 

Kaart

Reacties van bezoekers

afbeelding van A
A
Bar slecht
Personeel was erg onvriendelijk, wij hadden het gevoel dat er en stel uitsmijters waren ingehuurd. Thermale 2000 heeft de naam mee, maar net als Preston palace in Almelo, vergane glorie!
afbeelding van saunagespot-b@landgenoot.com
saunagespot-b@l...
Wat een ramp.
Ik was van de week in de overvolle Thermae 2000. Een gedateerd complex met ingewikkelde in- en uitdekleren baden. Het was zo druk in de te kleine Lolyruimte dat twee mensen flauw vielen. Een oudere dame liep daarbij waarschijnlijk ook nog een hersenchudding op. Eens maar nooit weer.
afbeelding van kerel
kerel
betast in kruis!
Naar Thermae Valkenburg geweest; in kleine wirlpool buiten tot drie keer toe betast in kruis door mannen; blijkt 'n homo-ontmoetingsplek te zijn, waar meerdere mannen elkaar aan 't betasten of zelfs masturberen zijn: te gek voor woorden! Gemeld bij management; strengere controles nu: u ook 'n dergelijke ervaring of gemerkt? meldt aub bij management
afbeelding van Tina
Tina
Van prachtig naar overgewaardeerd
Toen Thermae net geopend was ben ik er vaak geweest; zó prachtig. De locatie is nog steeds geweldig, mooie uitzichten en een heel mooi gebouw. Het blijft ook erg leuk om van binnen naar buiten te zwemmen, vooral ook in de koude baden die heerlijk groot zijn. Dat is vooral 's avonds leuk als je overal lichtjes ziet en het er dan rustiger is. Maar toen ik laatst een keer een hele dag daar was heb ik besloten er nooit meer naar toe te gaan. Het begint ten onder te gaan aan zijn eigen commercialiteit en omvang; het is duur, het begint te verloederen (barstjes en permanente vuilrandjes) en het is vooral veel te druk en massaal. Het gevoel van rust dat gepaard zou moeten gaan met saunabezoek is ver te zoeken. Jammer, want de locatie en (de indeling van) het gebouw zijn nog steeds heel mooi.
afbeelding van Myrthe en Rutger
Myrthe en Rutger
Ziekmakend vies!!!
Je denkt; Lekker een dagje relaxen in een sauna tijdens je weekendje weg......JAMMER, NIET DUS!!!! Entree voor 32,50. Duur maar dan mag je ook wat verwachten dachten wij als saunaliefhebbers, Jammer, niet dus!! Bij de het omkleden begint de ellende al. De badhokjes, zijn vies en het stinkt er behoorlijk. Nou ja, dat zou binnen vast anders en beter zijn denk je dan nog. Jammer weer mis, eenmaal binnen begint de ellende pas echt! Wat een gore bende!!!!!!! Douchekoppen zijn minimaal 6 jaar niet schoongemaakt, put vol haren en andere ondefinieerbare viezigheid! Zeep? dat is er niet, schoonmaken doen ze ook niet dus waarom ook zeep in de douche voor je gasten die 32,50 pp betalen aanbieden. Tja dan denk je even zwemmen... ook jammer want ook daar zuig je bijna vast aan het huidvet van anderen en zie je de vieze gele vlekken langs de randen en op de bodem, bah!!!! Op weg naar een van de 1000 trappen om weer uit dat vieze zwembad te komen wordt je verrast door een zweem van rioollucht..... tja. Even relaxen dan maar en bijkomen van een tegenvaller. Lekkere stoel? nee die is er niet. Louter plastic stoeltjes die wiebelen en wederom vies zijn. Eigenlijk is alles vies. De vuilnis ligt in de tuin en de terrastegels hebben de laatste 10 jaar ook geen sopje gezien. Moet ook gezegd worden dat we nog geluk hadden dat we ook in het zwemgedeelte mochten anders hadden we als sardientjes in een blik gezeten die dag.... en ook geen gebruik kunnen maken van een bubbelbad wat je voor die prijs wel mag verwachten.... tja of je moet je zwembroek meenemen. Luchtje scheppen werd me bijna fataal, zak gewoon door een terrastegel die last had van betonrot denk ik. Melding bij personeel levert op dat ze het gaan doorgeven......! Sauna aanbod is prima maar ga svp voor je eigen gezondheid vooral niet in het turkse stoombad. De viezigheid is daar echt maximaal. Slijmerige gladde tegels en ook een smerige leuning. Genoeg! Bah! oh ja, voor de ontspanning is de rustruimte naast het drukste punt van de sauna gemaakt, geen rust dus en de bedden zijn echt keihard en vol spinrag aan het hoofdeinde, daar maakt men ook al jaren niet schoon. Need i say more?! oh ja toch nog. Wij zijn gevlucht, weg uit die vieze bende en bij het uitchecken werd niet gevraagd of we een leuke en ontspannen dag hadden gehad, louter wat we nog moesten afrekenen.... We hebben dit zo gelaten maar hopen dat niemand zich nog waagt in deze vieze smerige onvriendelijke smeerbende te vertonen!!!
afbeelding van Sabine Trots
Sabine Trots
nooit meer
Mn dochter en haar vriendin van 17 een arrangement cadeau gedaan voor het behalen van hun diploma. Helaas kwam ze nogal ontdaan thuis. De mogelijkheden van Thermea waren prima,maar schijnbaar was het bijna overal de plicht om ongekleed te lopen en werden ze zelfs zeer onheus bejegend door iemand omdat ze hun bikini droegen onder de douche.Dat werd als respectloos betiteld,maar dat de met name oudere aanwezige mannen bijna allemaal ongekleed met een erectie rond liepen/zaten dat was dan schijnbaar niet respectloos! Personeel met lange gezichten en met moeite antwoord geven op vragen was schijnbaar ook veelvoorkomend daar. En de Rasul behandeling voor 20 euro p.p...10 vreemde naakte mensen die elkaar onderling masseren?? Wat heeft dat met welness te maken?? Voor de mensen die dat normaal vinden prima,maar als ik dit allemaal geweten had had ik hun zeker niet naar Thermea laten gaan. Ben echt niet preuts maar dit gaat me te ver. Duidelijkere uitleg van wat men verwachten moet als men Thermea bezoekt vind ik wel wenselijk,vraag me af wat verplicht bloot lopen met welness te maken heeft? Nee,nooit meer dus!
Ruim en goed
Deze sauna/thermen is ruim van opzet. Hier heb je tenminste voldoende ruimte om te zwemmen in het grote binnenbad en kan je naar buiten zwemmen, waar je ook veel ruimte hebt (als het niet te druk is natuurlijk). Een paar keer per jaar gaan we naar Thermae 2000 bovenop de Cauberg. Het uitzicht vanuit de buitenbaden op het dal is altijd schitterend. Op sommige dagen (vooral zondag) is het wat drukker. In de loop van de avond wordt het rustiger en ook op door de weekse dagen is het rustiger. We zwemmen altijd lang in binnen- en buitenbaden, zitten een tijd in de bubbelbaden en eindigen in de sauna's, stoombaden en het buitenbad bij de sauna's. Voor ons is er voldoende te doen om heerlijk te ontspannen. Vriendelijk personeel. Hoewel er wel wat opgeknapt kan worden (verfwerk), komen we hier graag terug en hebben nog geen betere sauna/thermen gevonden. Het eten is goed.
afbeelding van Kitty Janssen
Kitty Janssen
Erg vuil werkelijk smerig onhygiënische onverantwoord vuil
Ik ben met Partner een dagje geweest (28-09-2012) wij bezoeken regelmatig diverse sauna's. Thermae is erg onhygienisch, het gebouw zit in renovatie maar dat hoeft niet te betekenen dat alles vervuild hoeft te geraken, zoals vieze kitranden en vieze zeer veroudersde spiegels op toiletten, geen handzeep op toilet terwijl de poetslijst aangaf er om 13 uur te zijn geweest voor opschoning er om 13.15 uur geen handzeep aanwezig was, douchewater niet echt warm. Zeep/schampo in de sauna douches zijn verwijderd. Men moet nu douchen in de openbare ruimte waar het badpakken gedeelte kan douchen de zeep mag daar gepakt worden en met handje vol zeep kan je dan douchen in een blote afsluitbare ruimte. Werkelijk hoe krijgt het management dit soort acties verzonnen. Het afzuig of toevoer kanaal boven de koude stortbak in de doucheruimte van de sauna is enorm smerig zit propvol viezigheid om ziek van te worden en dat noemt zich welness en een weldaad van rust. In het sauna restaurant kon men geen warme dranken serveren( weleens van een waterkoker gehoord) omdat het apparaat kapot was. Eten is er na 21 uur niet meer te krijgen terwijl het complex tot 23 uur open is het personeel begint vrij vroeg met opruimen ook in de cocktailbar vaak niets meer te krijgen Op luidt de boodschap. Mensen die klachten hadden in de entreehal liet het personeel eerst vrij lang wachten daarna mocht men openbaar beklach doen. Wordt niet professioneel mee omgegaan Schande. De zonnebank ruimte ook vies, bovenglas van de bank al jaren niet meer gepoetst zo lijkt het. Ik denk dat ook de lampen niet vernieuwd zijn gedurende lange tijd omdat bij mij en mijn partner geen kleurtje te bekennen was en daarvoor moet je extra betalen!. Vreselijk ik begrijp niet dat dit bedrijf door de keuring komt voor wat betreft hygiene voorschrift en services.
afbeelding van Klement
Klement
tegenvaller! wij komen helaas niet weer!
Weekendje weg in maastricht. Even een dagje naar de sauna, zwembad, massage etc. Dit was een enorme tegenvaller!! Mijn eerste reactie was.... ze moeten drie weken dicht en nooooddddiggg!!! renoveren. Nog geen likje verf of zo... veel roest van de railingen in zwembad... even een broodje eten met jus. Broodjes (wel lekker en luxe) € 9,00!!! en een jus € 4,00 (klein glas). Door dit soort bedragen en achterstallig onderhoud komen wij helaas niet weer! Dit is in mijn opzicht niet te verkopen. Groet Paul P.s. er zijn hele leuke gezellige kleine sauna's
afbeelding van Marlies
Marlies
Heerlijk dagje in Thermae 2000
Wij waren er afgelopen vrijdag en het was lekker rustig. We werden vriendelijk en snel geholpen bij de entree. Ik had een gezichtsbehandeling van 50 minuten en werd prima geholpen door een schoonheidsspecialiste die oorspronkelijk uit Cuba kwam. (Ben haar naam vergeten). Ik ben heel tevreden! Het zwemgedeelte was prima en schoon. We hebben er een lekkere maaltijdsalade gegeten. De prijzen vonden we niet hoger dan elders, bovendien kun je van tevoren de kaart bekijken via internet dus je weet waar je aan toe bent. Ook hier was het personeel vriendelijk en attent. De sauna was ook okee. Kortom: we hebben een heerijk relax-dagje gehad.
afbeelding van Martin J
Martin J
Echt niet meer exclusief
Ons laatste bezoek aan Thermae 2000 was op 13 november 2011. Wat een tegenvaller, en we komen er toch regelmatig. Bij binnenkomst moesten we al heel lang wachten, het ging zeer langzaam bij de kassa. Daarna viel meteen op bij binnenkomst dat er een smerige donkere vetlaag in het hele zwembad zat. De douches bij het sauna gedeelte zijn smerig van de kalk en de leidingen (die uit het plafond komen) zijn niet eens weggewerkt. Buiten is het hout aan het rotten en ook binnen zie je achterstallig onderhoud zoals roest en smerige hoeken. Verbouwen aan sauna’s zonder de betreffende sauna af te schermen, je moet gewoon door de puin heen om bij de nog werkende sauna te komen. In het restaurant zit vrijwel niemand te eten, verklaarbaar met die hoge prijzen. Kortom, een behoorlijke tegenvaller. Zo exclusief en netjes als het jaren geleden was is het nu echt niet meer. Voor 32,50 mag je toch wel iets meer verwachten. Wij zijn er voorlopig de laatste keer geweest. Martin.
afbeelding van EB
EB
Vies, vies en nog eens vies
Wij zijn regelmatige saunabezoekers en hebben veel sauna's bezocht. Thermae 2000 was absoluut een negatieve ervaring. Het was er werkelijk vies en smerig, terwijl naar mijn mening bij een sauna de hygiene hoog in het vaandel moet staan. Enkele voorbeelden: - haren in putjes - stinkende en niet wschoongemaakte wc's - ramen (zelfs die makkelijk toegankelijk zijn) waren volgens mij in geen weken schoongemaakt - etc - etc Het is iet wat verouderd, maar dat maakt me niet zoveel uit. Maar laten ze daar eens gaan schoonmaken! Wij gaan er nooit meer terug!
afbeelding van Birgit
Birgit
Thermae 2000 heeft weinig te bieden voor de prijs
Thermae 2000 heeft weinig te bieden voor de prijs. De buiten en binnen sauna’s, ook de stoombaden zijn wel goed. De houding van het personeel is niet professioneel en ongeïnteresseerd. Op de hygiëne wordt geen toezicht gehouden, of gecorrigeerd opgetreden. Het opgieten stel niets voor. Het eten en drinken zijn redelijk, maar veel te duur Bij binnenkomst vaak een lange rij wachtende. (Dit komt vaak doordat de dames van de kassa leuk met collega’s aan het kletsen zijn). We hebben tientallen keren Thermae 2000 bezocht. Thermae 2000 is in vergelijking met andere sauna’s in deze prijsklasse, de minste.
afbeelding van peggy sondag
peggy sondag
na zoveel jaar mijn buik ervan vol!!!
Al jaren ga ik met mijn zus naar thermae om te ontspannen! nou was er de laatste tijd al heel veel veranderd maar de prijzen van het eten en drinken slaan tegenwoordig alles!!!! VEEL TE DUUR!!! broodje wat niet eens vers is voor 9,- en een stukje vlaai van 4,- recht uit de vriezer!!!! Watertankjes zijn spoorloos verdwenen...dit kan echt niet!! de volgende keer wijken we dus mooi uit naar Aken....dan maar een uurtje in de auto voor een betere beleving van een stressloze dag....
afbeelding van PaulaI
PaulaI
Thermae 2OOO, nooit meer!
Afgelopen weekend geweest, en wij komen NOOIT meer terug. Het enige, grote, pluspunt is restaurant Pure. Hier kun je fantastisch eten (de prijs is er ook naar). Het thermaal bad is aardig, met leuk features, maar niet spectaculair. Er zijn veel sauna's, bijna allemaal zeer klein. Als je er met 4 man in zit is het al vol, maar meestal zitter er minimaal 6 mensen in. De opgietigen zijn saai, overvol, en worden niet goed begeleid. De meeste mensen die naar een opgieting willen zitten al 10 minuten voor aanvang in de sauna, zodat diegenen die braaf buiten wachten bijna geen plek meer kunnen vinden. De sauna's worden voor de opgietingen ook niet gelucht. Er wordt tussen neus en lippen door gevraagd of iemand dit voor het eerst doet, maar bij een van de opgietingen waren mensen die het voor het eerst deden, maar niet de raad kregen om onderin plaats te nemen. (kon ook niet dat zat al stampensvol) Bij een van de mini opgietingen kwam de dame die de opgieting deed zeer ongeinterseerd de sauna binnen, en het enige wat ze vertelde was dat ze op ging gieten, dan weer weg ging, om na 5 minuten weer terug te komen om nog een keer op te gieten. Het resultaat was dus dat er constant geloop is, omdat het niet duidelijk is dat er een opgieting bezig is. Op het grote terras kun je lekker zitten, maar om 18.00 gaat de keuken dicht en kun je alleen nog bij de selfservice, in zwembad omgeving, eten. Wij waren er om 2 over 6, maar tijd is tijd. Dit was de druppel en wij zijn dus maar snel gaan eten in de selfservice en naar huis gegaan.
Goed bevallen
Op dinsdag was het de gewone dag en was het overal redelijk uitgestorven. Woensdag was de 'naakte' dag en toen was het behoorlijk druk. Maar daar kwamen we dan ook voor. Dat beviel dus prima, heen en weer zonder badkleding aan. Zalig. De prijskaart vind ik ook aan de forse kant. 6 euro voor soep, 9 euro voor broodje, 8,50 euro voor dessert. Nee, toch iets te gortig. Een klein glaasje fris 2,50 euro. Het smaakt prima, daar niet van, maar ik vind het te duur. Plus ik kan zo'n dag genieten van een broodje kroket of een sateetje en dat kan je nu niet krijgen. Bij ons arrangement zat een Rasul behandeling. Erg leuk om te doen. 5 soorten klein en smeren maar. Je krijgt uitleg wat welke klei doet. En je krijgt genoeg klei, niet een heel klein bakje per persoon, waar je net je elleboog mee kan insmeren. We hebben dit ook eens gedaan bij het Elysium, maar bij Thermae2000 steekt deze er ver boven uit. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam. Het is voor ons niet naast de deur, maar midden in de week daar een nachtje weer naar toe (met 'naakte' dag) zie ik nog wel eens zitten.
Tegenvaller en bestolen
Samen met mijn vriendin had dit een leuk dagje uit moeten worden, echter verliep het allemaal heel anders. Bij binnenkomst een tijd staan wachten, lange rij wachtenden en maar 1 kassa open. Daarna kille service door de dame van de balie. Kluisjesruimte is een groot doolhof. Saunalandschap is leuk opgezet, echter werd mijn vriendin totaal weggekeken door wat eenzame mannetjes, personeel loopt er ook hier ongeīnteresseerd bij. Na het stoombad een koude douche genomen, handdoek van mijn vriendin is in de tussentijd gestolen. Flink balen. Dame van de linnenuitgifte was gelukkig bereid ons een andere te geven, gebeurde wel vaker volgens haar. Bediening in het restaurant laat ook te wensen over, het personeel vond roken en kletsen belangrijker dan klanten bedienen. Toch even wat gegeten en gedronken en daarna maar gegaan, ons humeur zat inmiddels ver beneden het vriespunt. Nooit meer Thermae 2000 voor ons.
afbeelding van Marcel
Marcel
Ziet er mooi uit, heel netjes
Ziet er mooi uit, heel netjes en schoon. Vriendelijk personeel! Wel heel druk / te massaal. Veeeeeel te duur! Iets te eten of te drinken is belachelijk duur, staat absoluut niet in verhouding. Het goedkoopste broodje is rond de 8 euro, dat gaat mij veel te ver.
afbeelding van sylvia
sylvia
wat een gedoe badkleding aan
wat een gedoe badkleding aan badkleding uit. Nee hoor hoeft van mij niet, ook veel te massaal.
afbeelding van Marielle
Marielle
Lekkere dag gehad bij Thermae
Lekkere dag gehad bij Thermae 2000. Pluspunt: ik moest kolven (borstvoeding) en er werd meteen een keurige afsluitbare ruimte voor me geregeld. Minpunt: horecaprijzen. 6,- voor een glaasje rose vond ik erg overdreven.
thermae.nl/tarieve
**link werkt niet** binnen 5 seconden gevonden ;)
afbeelding van mir
mir
zoek me suf naar de gewone
zoek me suf naar de gewone normale dagentree prijs! WAAR STAAT DIE ERGENS? als je opbelt word je een half uur in de wacht gezet na eerst een lang verhaal aan te moeten horen! b.v.d. Mir
afbeelding van duko
duko
@Oeroek Gelet op haar reactie
@Oeroek Gelet op haar reactie heb ik sterk het vermoeden dat het dezelfde vrouw is die bij ons de opgieting deed (en bij wie ik een dag later een massage probeerde te boeken, wat pas na een hoop wrijving (no pun intended) lukte). Toch jammer dat dat personeel niet zelf in de gaten heeft dat ze beter een ander beroep kunnen kiezen, want dit is best een domper op twee verder prima dagen.
@Duko, Die aanbieding heb ik
@Duko, Die aanbieding heb ik laatst ook gebruikt. Dat met die opgieting was me ook opgevallen. Ik vond het veel te heet en de saunameesteres onpersoonlijk. Toen we een opmerking maakten over de temperatuur was het antwoord dat we ons eens moesten afvragen hoe warm het dan wel niet voor de saunameesteres moest zijn. Ik heb er zelfs een blogpost over geschreven waarin ik me afvraag of ik de enige ben en een zwak gestel heb of zo. Blij te horen dat ik niet de enige was die die opgieting bij Thermae 2000 iets te heftig vond.
afbeelding van duko
duko
Afgelopen week ben ik met mn
Afgelopen week ben ik met mn partner twee dagen naar Thermae 2000 geweest. Leuke aanbieding: voor 65 euro p.p. twee dagen Thermae 2000, inclusief hotelovernachting met ontbijt. Geen geld :) Er is een redelijk aanbod aan sauna’s, maar verwend als we zijn met complexen als Devarana of Veluwse Bron is het misschien toch wat beperkt. Evengoed is het aanbod wel behoorlijk compleet, al mis ik persoonlijk een ècht hete en droge sauna van boven de 100 graden. In het ‘thermale deel’ van het complex is badkleding verplicht. Ik vond dat hinderlijk. Er zijn verschillende opgietingen, de hele dag door. De ‘mini-opgietingen’ vinden meestal plaats in een binnensauna, de ‘thermae-opgietingen’ buiten. Deze buitensauna is helaas veel te klein, met als gevolg dat de voorste mensen regelmatig een klap van de handdoek krijgen. De dame die de opgieting verzorgde leek het niet zo heel veel uit te maken. Afgezien daarvan vond ik persoonlijk de opgieting veel te heet, maar gelet op het applaus na afloop was ik denk ik de enige. Op de reinheid van het complex valt wel wat af te dingen. Het is niet verschrikkelijk smerig of zo, maar ik geloof toch een plak kauwgum gevonden te hebben in de rozensauna. Ik laat in het midden of dit wat zegt over het personeel of over de klanten… Het personeel was van (sterk) wisselende kwaliteit. In een van de restaurants werden we uitstekend bediend, heel beleefd en heel belangstellend. De dame met wie ik een afspraak maakte voor een massage was daarentegen ronduit onbeschoft. De hotelovernachting was prima (erg fijne bedden, redelijke kamer), en het ontbijtbuffet uitstekend (zeer ruime keuze). Al met al een heerlijke twee dagen gehad!
afbeelding van Carmela
Carmela
Dit is een heerlijke grote
Dit is een heerlijke grote sauna. Je kan zelfs gebruik maken van het normale kuuroord (met zwemkleding). Buiten hebben ze nog een soort snelstromend rond ‘kanaal’ waar je je heerlijk kan laten meedrijven. Binnen zijn er de massagestralen. Eerst waren we de sauna ingegaan. Je loopt dan een nieuwe kleedruimte in waar je je zwemkleding kan achterlaten (als je niet in badjas komt). Het sauna complex is overzichtelijk en ruim. De tuin is geweldig, groot en met lekkere beschutte rustige hoekjes. Buiten is nog een houtgestookte sauna die eigenlijk onze favoriet is geworden. Leuke tijd gehad en zeker voor herhaling vatbaar.

Laat een reactie achter