Thermen La Mer - Day Spa

tuin van La Mer

Wil je naar een sauna in Almere? Thermen La Mer in Almere-Haven (Flevoland) ligt niet alleen centraal, maar ook nog eens in een mooie bosrijke omgeving. Deze ruim opgezette middelgrote sauna staat bekend om de vele verschillende opgietingen van hoog niveau.

Faciliteiten bij Thermen La Mer

Bij Thermen La Mer zijn vijf saunacabines. In het binnengedeelte bevinden zich de kruidensauna (80-85 graden) en een opgietcabine (85-90 graden). Tot de binnenfaciliteiten behoren ook een infrarood cabine, een Romeins stoombad, het voetenbad, een ruim zwembad en een dompelbad. In het Osmaans Badhuis kun je jezelf scrubben en daarna in het warme bad (met de geuren anijs en eucalyptus) uitrusten. Grappig is ook de borrelbank.

De tuin bij Thermen La Mer is fraai aangelegd met een Mediterraans thema. Verspreid over het terrein staan drie blokhutten waarin je een Finse kelo sauna, een meditatie kelo sauna en een blokhut sauna van 90/95 graden treft. De twee kelo sauna's lijken veel op elkaar, maar blijken eenmaal binnen heel verschillend. In de Finse kelo van 95 graden worden dagelijks opgietingen georganiseerd; de meditatie kelo is met 80 graden een stukje koeler. De meditatie kelo sauna is sfeervol verlicht en bevat open haard vuur en een automatisch opgietsysteem om bij te dragen aan een meditatieve staat.

Zeg je 'Thermen La Mer' dan zeg je 'Löyly'. Elke dag kun je 7 opgietingen bijwonen bij deze sauna in Almere. Daarbij maken de saunameesters vooraf onderscheid tussen een aufguss voor de echte die hards en wat meer rustige sessies. Voorbeelden van de löyly's bij Thermen La Mer zijn de originele berkentakken opgietingen, een zoutscrub & ijs löyly en een aufguss met de geur lemongrass, oriental of jasmijn.

Wil je hierna even rusten, begeef je dan naar een van de ontspanplekken bij La Mer: de lounge, serre, stilte ruimte, het terras, de zonneweide of het restaurant. De kaart bevat een aantal originele gerechten en de keuken krijgt goede recensies. 

Sfeer bij Sauna Almere

"Niet te groot en massaal, niet te klein, precies goed," zeggen fans van La Mer. Bezoekers vinden het personeel vriendelijk en zijn te spreken over de opgietingen. Niet voor niks vaardigde Thermen La Mer een van haar saunameesters in 2012 en 2013 uit naar het WK Opgieten, nadat deze Fabian van Dijk in 2011 al de Nederlandse kampioenschappen won. 

Deze middelgrote sauna heeft de gezelligheid van een klein complex. Het publiek bij Thermen La Mer heeft ook respect voor stilte: een stilte sauna is hier ook echt een stilte sauna. 


 


 

Kaart

Reacties van bezoekers

afbeelding van Ron
Ron
warmte, Rust, omgeving, prijskwaliteit.
Een warme, mooie omgeving waar de klant koning is en zijn of haar rustmomentje kan genieten, en kwaliteit op een hoog nivo staat. Voor mensen met fibromylangie een heleijke warme ontspanning. Met andere woorden een top locatie.
afbeelding van Hilde van der Zwaag
Hilde van der Zwaag
Lekker warm,goede ontvangst,rustig,goede opgietingen.
Ik ben nu 2x bij ThermenLamere geweest en dit is mij erg goed bevallen en overweeg om een ledenkaart aan te vragen.
afbeelding van Ria van Galen
Ria van Galen
La Mer is supergoed.
Hier ga je het liefst elke week naartoe. De heerlijke opgietingen, vanaf 02:00 uur zijn zalig! Wanneer Dave de saunameester( een héle goede ook) is laat hij mij altijd als eerste naar binnen. Dan kan ik makkelijker naar boven klimmen want zit altijd op de bovenste bank. Eeen dagje Thermen la mer doet wonderen voor lichaam en geest. Dat heet genieten!
afbeelding van w.vonk
w.vonk
gewoon goed
dit is een sauna die goed gelegen ligt en makkelijk te berijken. over deze sauna heb ik niet veel te zeggen omdat alles gewoon goed is alles klopt alles is lekker en bediening is ook goed niks te klagen over deze sauna. sauna is goed om meerdere malen heen te gaan en zal ook niet gauw gaan vervelen ook niet na meerdere malen bezoeken van deze sauna.
afbeelding van Frank
Frank
Heerlijk
Dit is echt een sauna waar je regelmatig terugkomt. Een kritisch negatief kan ik echt niet bedenken alleen maar lof. Sauna zijn schoon en goed opgezet ruimschoots variatie, (meerendeel sauna's zijn binnen en enkele buiten) opgietingen zijn geweldig en bijna om het uur, personeel zeer klantvriendelijk. Horeca is prima. Tuin is prachtig. Een klant / bezoeker wordt voor vol aangezien terwijl dit bij veel andere sauna heel anders is. Geweldig!
afbeelding van Gijs
Gijs
Aardig, paar mindere details
Ben hier al vaker geweest, meestal prima. Gisteren geweest; het was nogal druk, maar daar merkte je relatief weinig van. Paar minpuntjes: - De chardonnay was echt niet lekker. Volgens bediening was er niets mis mee. - Op de kaart staat dat bij het bittergarnituur 10 "stuks" zitten. Er zaten er negen in (lastig delen). Gemeld bij het personeel, die zeiden "dat dat voor kon komen". Bij het afrekenen beide minpuntjes ook gemeld. "Dat had u tegen het personeel moeten zeggen," zei de receptiedame. Toen ik zei dat ik dat ook had gedaan kwam er verder geen reactie.
afbeelding van maureen veldhuis
maureen veldhuis
bezoek la mer
het was er super we hebben genoten ,heerlijk onthaast en gegeten min puntje was dat er mensen dachten dathet een paren club was en een parings ritueel hielden ...personeel had die lui er uit moeten zetten
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Absoluut "the best" op alle
Absoluut "the best" op alle fronten! Maar laten we dat vooral niet aan de grote klok hangen want het is er nu al vaak druk genoeg en wij willen deze sauna graag kunnen blijven bezoeken met hetzelfde plezier als alle voorgaande jaren. En voor de sauna geld wat mij betreft hoe meer zielen hoe minder vreugd haha.
afbeelding van Lara
Lara
Ik ben hier een aantal keren
Ik ben hier een aantal keren geweest. Fijne, rustige sauna. Niets negatiefs. En veel rust.
afbeelding van Laura
Laura
Thermen La Mer is een goede
Thermen La Mer is een goede sauna met veel diverse faciliteiten. Het personeel is vriendelijk, de keuze van eten is heel divers en goed.
afbeelding van Marian
Marian
Mijn vriend en ik zijn
Mijn vriend en ik zijn regelmatige saunagangers (Veluwse Bron, Thermen Bussloo, Zwaluwse Bron, Elysium en kleinere sauna’s door heel Nederland)en zijn hier gisteren voor het eerst geweest. Ik moet zeggen: we hebben een heerlijke dag gehad! Het eerste aanzicht aan de buitenkant doet wat triest aan (let op de groene kozijnen!), maar binnen is het schoon en redelijk modern. De tuin en de buitensauna’s zijn fantastisch en de verschillende niveau’s in opgietingen zijn goed bedacht. Het eten is ook prima en de bediening jong, energiek en klantvriendelijk. We komen hier zeker nog eens terug!
afbeelding van ikhouvansauna.hyves.nl
ikhouvansauna.h...
Vorige week geweest! Goed
Vorige week geweest! Goed bevallen. Kleiner dan ik verwacht had, maar daar was ‘t niet minder om. Aanrader wat mij betreft!
afbeelding van Tinus
Tinus
Geweldige sauna genoeg ruimte
Geweldige sauna genoeg ruimte en rust om lekker te relaxen… na de verbouwing is alles nog veel mooier geworden! ik vind het alleen jammer dat ze de diner kaart hebben verandert vind het nu prijstechnisch erg tegenvallen. het personeel is soms ook erg arrogant! maar ondanks de minpuntjes zal ik hier de rest van mijn leven blijven komen puur en alleen voor de sfeer die er hangt!
afbeelding van Petra
Petra
Wij gaan vaak naar deze sauna
Wij gaan vaak naar deze sauna die makkelijk te bereiken is door de ligging vlakbij de snelweg. Het is een middelgroot complex, met toch veel verschillende sauna’s binnen en buiten en tegelijkertijd de gezelligheid van een kleine sauna. Het restaurant is perfect, heerlijk eten, prachtig (nieuw) interieur en vlotte bediening. kortom, een aanrader!

Laat een reactie achter