Zon = Leegloop?

Sauna zon

Bij zonnig weer lekker rustig in de sauna

Op een zonnige voorjaarsmiddag kom ik aan in een saunabedrijf dat tot mijn stomme verbazing volkomen verlaten is: ik ben de énige gast!

Komt wel goed, denk ik. Er komen nog wel mensen. Het is tenslotte weekend.  Maar er komen geen andere gasten.

Natuurlijk besef ik dat het mij voordelen oplevert: geen wachten bij het dompelbad, het zwembad helemaal voor mezelf, altijd mijn favoriete plekje in mijn favoriete cabines beschikbaar.

Maar tegelijkertijd vind ik het zorgwekkend. Want als ik de enige bezoeker ben, verdient het bedrijf bitter weinig. En ik wil niet dat ze in de problemen komen: er gaan al teveel bedrijven financieel ten onder, dat vind ik als saunafan een hele slechte ontwikkeling.

Maar hoe komt dit nou? Gaan mensen meteen niet meer naar de sauna zodra de zon hoog aan de hemel staat en het lekker warm is? Het lijkt er wel op.

Hoe komt dat dan? Het is toch heerlijk om bij warm weer gebruik te maken van goede wellnessfaciliteiten?

Als ik een warme dag meemaak, vind ik het heerlijk om mijn bezwete kleren uit te trekken en de faciliteiten van een goed saunabedrijf in te duiken. En over duiken gesproken, wat is er bij warm weer nou lekkerder dan gebruik maken van een lekker zwembad?

Natuurlijk zijn de saunacabines nog warmer dan het weer buiten, maar wat maakt dat nou uit? Als ik een cabine met tachtig graden uitkom en de lucht van pakweg vijfentwintig graden voel, dan ervaar ik dat als een fris briesje. Heerlijk toch? En dan lekker douchen, koelen en zwemmen, eerlijk gezegd kan ik me bij warm weer geen groter genot indenken.

Nee, bij warm weer ontzeg ik mezelf geen saunabezoek. Integendeel!


Over Coen
afbeelding van Coen
Tolk-vertaler Engels/Nederlands en oprichter van Tolkonline.com. Coen schrijft niet alleen voor zijn beroep, maar heeft ook diverse blogs, en vertelt graag over zijn lievelingsvorm van ontspanning: sauna's bezoeken.

Reacties

wat voor onderzoek
@Margo wat voor onderzoek bedoel je precies? Er zijn wat betreft roken meerdere belangen: --Rokers willen een plekje om te roken. --Sommige niet-rokers willen absoluut niet in de rook zitten. --sommige (niet-)rokers passen zich aan en vinden het allemaal prima. Een compromis is dan het aanwijzen van speciale ruimtes waar gerook kan worden. Wat ik daaraan ook vreemd vind is dat die speciale ruimte bij de ingang is. Zo kom je als niet-roker toch steeds weer in aanraking met rook. Het moet toch mogelijk zijn een mooie relaxte rokersruimte te maken met goede afzuiging die zo ligt dat je als niet-roker buiten de rook kan blijven terwijl rokers wel lekker relaxed een sigaret kunnen opsteken.
afbeelding van Margo
Margo
Sauna bij elk weer..geweldig
We gaan om de 14 dagen, weer of geen weer het is altijd heerlijk en heel goed voor de gezondheid (weerstand). Maar ik zou wel eens willen weten of er onderzoek wordt gedaan (Erik) naar het rookbeleid? het heet Welness maar roken mag buiten overal!!!! ook vlak voor de ingang naar restaurant. Niet rokers willen ook daar niet in de rook zitten.......hoe wordt daar over gedacht?
gezelliger
Absoluut waar, Frank, kleiner is denk ik vaak gezelliger. En in dit bepaalde geval nog rustiger ook. Met Gert ben ik het ook eens: saunagang is een vierseizoensactiviteit, het maakt echt niet uit welk jaargetijde of wat voor temperatuur het is. Het is het hele jaar door mijn favoriete uitje!
afbeelding van Frank
Frank
Coen heeft gelijk.
Inderdaad wordt je rond deze tijd overspoeld met kortingen, maar het neveneffect is dat er teveel gasten komen en overvol is. De naam van de sauna ,daar was ik niet op uit, maar probeerde aan te geven dat een kleinere sauna gezelliger kan zijn. Frank
afbeelding van Gert
Gert
Het HELE jaar SAUNA!!!
Sauna liefhebbers maken het hele jaar door gebruik van de sauna. Ieder seizoen kan je ervan genieten ,zowel bij zonnenschijn als op een regenachtige dag. Op zowel warme als koude dagen ga ik naar de sauna. Genieten van de warmte in de cabines en van een frisse duik in een heel koud bad.Daar knap je van op. Voor mij os het dus een ALLE SEIZOENENSAUNA!!!!!!!!! Het is altijd weer SAUNAWEER.!!!!!!.
afbeelding van Gert
Gert
Het HELE jaar SAUNA!!!
Sauna liefhebbers maken het hele jaar door gebruik van de sauna. Ieder seizoen kan je ervan genieten ,zowel bij zonnenschijn als op een regenachtige dag. Op zowel warme als koude dagen ga ik naar de sauna. Genieten van de warmte in de cabines en van een frisse duik in een heel koud bad.Daar knap je van op. Voor mij os het dus een ALLE SEIZOENENSAUNA!!!!!!!!! Het is altijd weer SAUNAWEER.!!!!!!.
welke sauna
De desbetreffende sauna was een kleine, niet een van de door anderen genoemde grote jongens, en in een minder dicht bevolkt deel van het land. (Ik zie niet in wie erbij gebaat is om namen te noemen, dus dat doe ik niet.) Wat me wél hier en op FB opvalt, is dat als men enthousiast zegt wel degelijk bij warm weer naar de sauna te gaan, het vrijwel altijd over middelgrote of grote saunabedrijven gaat. Misschien hebben die minder last van terugloop van het aantal bezoekers in de zomer? Aan de andere kant - als dat zo is, waarom is er dan in de zomer van die grote jongens een stortvloed aan zomeraanbiedingen te bespeuren? Of is dat juist de reden waarom ze er niet zoveel last van hebben?
afbeelding van Frank
Frank
Sauna,Zon gaan samen.
Ben net zo als mijn naam genoot , benieuwd welke sauna, wij gaan geregeld naar Bussloo en Veluwsebron.
afbeelding van Frank
Frank
Ik hou van zon
Welke sauna praten wij over?
afbeelding van Jaap
Jaap
Juist ook met warm weer!
Zeker ook als het warmer weer wordt blijven we iedere week naar de sauna gaan. Voor ons is het hele jaar saunaweer. Als het warm is gewoon de hele dag lekker buiten bloot zonnen, afgewisseld met een cabine bezoek, dompelbad en zwembad. Gewoon ook als het warm is in een woord heerlijk.
afbeelding van anneke
anneke
Heerlijk juist met mooi weer
Juist perfect zonnebaden afwisselen met een heerlijk sauna rondje. En je hebt tenminste geen streepjes van je bikini.
Zomerfans
@Gea het lijkt wel koel maar dat is het niet. Ik vind dat wel een nadeel. Vooral als er geen opgietingen meer zijn vanwege de temperatuur. Niet iedereen springt in het dompelbad of zwembad en dan kun je toch wel last gaan krijgen van de hitte.
afbeelding van leeuwtje (Gea)
leeuwtje (Gea)
Zomer/sauna. Heerlijk!
Vind het juist heerlijk om zomers naar de sauna te gaan. Hoe heter het weer, hoe beter/liever ik in de sauna vertoef. Kan slecht tegen warm weer, maar als je dan uit de sauna komt lijkt t buiten zelfs lekker koel. En lekker in je blootje zonnen. Super toch! En het buitenzwembad is ook helemaal geweldig, zeker dan. Ach, eigenlijk is het bij elk weertype heerlijk om naar de sauna te gaan. Maar vooral bij mooie weer ga ik/gaan mijn man & ik graag.
Helemaal mee eens
@Gert en Tony, Precies, saunaweer is het altijd.
afbeelding van Tony
Tony
Zomer, winter altijd sauna!!!
Of het winter is of zomer maakt voor Gert en Tony geen verschil, wij gaan!! Omdat we het zo ontzettend prettig vinden en het geweldig goed voor je hele lijf!!!!!

Reactie toevoegen