Zouden er modetrends in saunameesterskleding zijn?

hamam doek

Als saunafan én -reviewer heb ik tientallen saunabedrijven bezocht. En daarbij ben ik niet alleen een grote verscheidenheid aan faciliteiten tegengekomen, maar ook veel verschillen in opgietingen. Het is altijd weer spannend om te zien hoe men die aanpakt.

Maar er is niet alleen veel verschil tussen de opgietingen die saunameesters verzorgen, er vallen ook verschillen in kledij op. Ik heb al zóveel gezien. Van alleen een omgeknoopte handdoek tot een kiltachtig rokje. Van een korte broek met T-shirt tot een bikini of badpak. Maar de grootste uitersten waren denk ik wel een opgietster in nauwsluitend strandjurkje en saunameesters in adamskostuum. (Dat laatste was overigens wel in min of meer besloten gezelschap - of in bedrijven waar de gasten zelf als opgieter optreden.)

Dat er bovendien verschillen per geslacht zijn, is niet meer dan logisch. En verschillen per bedrijf. Sommige verschaffen uniforme saunameesterskleding, andere niet.  Ik heb veel bedrijfskleding gezien - vooral poloshirts met bedrijfslogo zijn populair.

Overigens vond ik om te zien dat strandjurkje het leukste. Het oog wil ook wat. Maar een jurkje zou niet iedereen staan...

Foto: Hamamdoek van Happy Towels


Over Coen
afbeelding van Coen
Tolk-vertaler Engels/Nederlands en oprichter van Tolkonline.com. Coen schrijft niet alleen voor zijn beroep, maar heeft ook diverse blogs, en vertelt graag over zijn lievelingsvorm van ontspanning: sauna's bezoeken.

Reactie toevoegen